perkara

Assalamualaikum


Dalam banyak banyak perkara dalam dunia ni. akan ada satu perkara yang kau nak sangat sangat buat. tapi kalau aku banyak perkara aku nak buat.

Tak semua perkara aku mampu buat. tidaklah yang bukan bukan aku nak buat macam terbang melintasi burung burung sambil megah melambai riang ke arah sekawan burung. haish 😞

Perkara paling aku nak buat adalah soal hati. Aku nak sangat buat apa yang hati aku suruh buat. Tapi jasad selalu tak mengizinkan dan hati banyak terluka sebab aku banyak dengar kata jasad. Sebab aku berpegang pada prinsip 'ikut kata hati akan mati' and i believe on that. 

Ada benda boleh ikut hati. Tapi banyak aku tak ikut sebab takut binasa. Sampai satu masa hati nak menangis. Aku menahan. Aku suruh dia berhenti. Sampai masa hati letih dengan jasad yang asyik menolak. Sampai masa hati patah..Kadang terpaksa. Kadang sakit. Allah lebih tahu. Pegang prinsip. Tak akan sesuatu perkara kalau Allah tak izinkan. kan? So sesakit mana hati. Allah lebih tahu.

Ada masa. seketika. Bila Allah pinjamkan hati kita sedikit untuk orang lain. Masa tu kita suruh jasad patuh. Padahal hati tak rela. This is always happen to me. Sebenarnya rindu. Betul rindu. Boleh jadi gila hari hari macam ni. Jasad macm biasa tak akan dgr cakap hati. So sakit sikit takpe. jangan binasa. 😌



 

Sebenarnya kalau perempuan normal jarang coret nonsense things. Sebab perempuan normal masa masa camni date tgk wayang sambil kunyah popcorn tangan getel hujung baju bf. eh? negatif punya fikiran. atau sambil jalan kat taman dgr lagu nasyid tangan di dada mata ke atas? eh? 

okay yang tak normal ni sambil menghayati hujan renyai renyai mencoret nukilan. okay konon seni sangat. okay konon. harap harap kawin dengan orang berseni sbb boleh sama sama nanti tgk hujan sambil hirup milo panas. aku berpuisi. okay tinggi angan angan. hahaha. kbai. stop it shafika. 

*padahal tgk hujan sambil aku belebel tak henti2 sbb nak ajak gi makan steamboat cucuk2 sebatang rm1

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images