2013 .Life was just begin .

Assalamualaikum


Lama betul tak update belog since it was semester break .And a lot of thing happen .
Last update when in 2012 rite ? Now dah 2013 .Konon lama .
2013 permulaan kisah hidup .Untuk lebih berdikari .Insyallah .Mudah mudahan .
2012 terlalu banyak manis dan pahit .Yang dikongsi ,ditelan sendiri .
However its difficult to through it ..alhamdulillah that i'm still able stand here .
Diri sendiri terlalu banyak kekurangan untuk diperbaiki .
Mudah mudahan 2013 dapat menjadi lebih solehah ,lebih matang dan lebih baik .Insyallah
I believe everything happen have their own reason ,do not blame anyone .
Diri tak cukup sempurna ,manusia biasa .Cukup Allah tahu apa di dalam hati .Apa rasa hati .
Tepuk dada tanya selera .Motivated diri sendiri .Kawal perasaan dan hati .
Perbaiki mana yang mampu ,moga moga kekurangan diri ini dapat diterima dan dapat dikurangkan .
Kadang kadang menipu diri sendiri mmg tak mampu .
Allah je kenal diri ni .Tak mampu nak meluah ,nak tunjuk atau nak share .
Mungkin sebab ni faktor sekeliling dapat judge mende yang buruk buruk .
Takpe ,as long as we know our niat .
Sakit yang rasa tak pernah dipeduli but apa yang disakitkan orang yang dipeduli .
Tak pernah nak tanya dan nak tahu .Tunding jari ? 
Apa kite rasa ,apa kita luah .Maybe orang rasa kite rasa diri kita betul .
Kan ? Hem ..Kita meminjamkan telinga untuk mendengar .
Salah ke kita untuk bersuara ? Maaf kite memang tak sempurna .
Kalau kita teruskan bercakap ,mungkin orang anggap kita rasa diri kite sempurna .
Allah tahu nawaitu kita .Apa yang dicakap ini betul betul untuk diri sendiri menjadi lebih baik
Karma ..Tak selalu kita kat atas ,dan insyallah kita akan jugak di atas jika hari ini kita di bawah .
Ya Allah yang maha besar ,kau jauhilah aku dari sifat2 yang keji .Jauhilah dari perasaan hasad dengki dan iri hati .Aku cuma manusia biasa yang lemah dengan godaan syaitan .
Kalau kebahagian aku ,kesengsaraan mereka .Kau tunjukkan aku jalan yang benar .Biar kepayahan diri menjadi kebahagian orang .Sejuta lebih baik untuk diri .Kelak moga moga ENGKAU melimpahkan seribu rahmat dengan pengorbanan ini .Biarlah aku pergi kalau itu membahagiakan ramai pihak .Moga moga niat aku ni tidak disalah erti .Insyallah ..kalau niat kita ikhlas .Insyallah hidup kita akan diredhai .Mudah mudahan .Amin amin .



Kita selalu berjalan tanpa pernah untuk menoleh kesengsaraan .Tapi kita tak pernah sedar kesengsaraan itu akan menjadi kebahagian .

Kita tersenyum tergelak hari ini tanpa kita pernah sedar setiap gelakan dan senyuman kita adalah kemurungan insan lain .

Kita di atas harini tanpa kita sedar hari esok kita mungkin berada di bawah .

Dan ...aku berjalan hari ini .Terus melangkah kehadapan .Semoga setiap langkahan aku ini diredhai dan semoga perjalanan ini akan membawa seribu kebahagian tanpa aku menyesal di kemudian hari .Amin amin.

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images