random topic

5:03 AM

Assalamualaikum



Sahur .Yap update belog sebab dalam kepale otak ade mende nak cite .hehe
Random topic .Good for Ramadhan i thought .
Kita manusia ni ada pelbagai warna .Pelbagai sifat
Before tu .Aku sahur dengan shake herbalife and its so great and awesome
Kbye .continue d topic

Aku banyak negatif dalam hidup dan sedang cuba membaiki
At least aku mati dalam perbaikian sifat ini
Tapi ...sometimes segelintir umat .hehe .Segelintir je tau .
Rasa macam jadi bahan ejekan .Menguji tahap kesabaran .
Please remind yourself .They just human being ,so ada tahap kesabaran jugak
Doakan is the best way untuk mereka .Sampai satu tahap insyallah mereka akan berubah
Bukannye menguji then bila org tu tak sbr
'eleh .sekejap je berubah tu' kan ? 

Aku selalu ingat time2 negatif datang
Pandang diri sendiri sebelum judge org .Mereka tak rasa ape kita rasa dan mereka tak tahu apa kita tahu .Sebab aku bukan jenis penyabat .Nanti tahap positif aku akan menjatuhkan aku
Yela ..Aku positif orang pijak .Aku tenangkan diri sendiri .Orang ejek .then ?what should i be ?
So please kawan .Aku selalu rasa ketidaksmpurnaan diri sendiri dan aku tahu apa sekeling tak suka aku .Itulah negatif aku .Dan perkara ini akan aku cuba slow down.

So please and please .Kalau anda rasa sempurna .Its good if its true .Thats great .
And believe me .Semakin banyak kita rasa sempurna ,semakin hilang kita dari positif
Means Alhamdulullilah untuk rasa Allah bagi
Aku sentiasa merasa aku teruk .Alhamdulillah syukur untuk rasa ini
Topik ni for myself actually .
Semakin banyak kita cuba berubah ,semakin banyak dugaan kita and now i felt great with this feeling
Memaafkan orang lain .Maafkan segala apa yg orang buat kat kita
Dan dalam masa yang sama .Aku juga mengharapkan kemaafan dari orang lain.
Aku tak mampu nak ucap maaf satu persatu .Tapi cukup dengan memaafkan org .Allah bagi kemaafan orang lain tu kat aku .Tu harapan aku .

Berceloteh kat sini buat aku rasa tenang sebab dapat meluah
Mudah mudahan .Aku terus kuat .Biar nampak kita kalah ,biar kita nampak tak kuat
biar kita mengalah .Janji kebahagian dalm jiwa hati tu aku dapat
Insyallah .Sama sama mendoakan kebaikan utuk semua ;)

Salam Ramadhan Al-mubarak .mudahan mudahan puasa kali ini kita semua mendapat keberkatan dunia dan akhirat .amin :)

You Might Also Like

0 kentut busuk

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images