Si pemerapu membebel bercerita :)

Assalamualaikum

Bila aku terlalu rindu ,mungkin bisa gila
Perlu ke aku bercerita ?
Cerita manusia biasa seperti aku
Cerita pun menambah rindu
Rindu kepada si perindu hati jiwa raga 
Terima kasih untuk rasa sementara ini
Bukan kekal sampai mati .

Hey hey hey .Mari berdansa .Amboi
Lebih baik memuji pencipta dari mengkeji mendusta
Bercerita si tukang merapu menderita
Dari merindu membabi buta sampai kepada meroyan mencaci cela
Inilah cerita pembebel konon mahu bercerita

Rindu sumpah rindu
Banyak sunguh dosa menanggung ini rindu menggila
Baik senyap .Berhenti berbicara
Cukup hari ini kita merapu bercerita
Moga kurang rasa rindu ini 
Moga Allah ampunkan dosa hamba dia yang biasa ini .Amin :) 


Missing you


Assalamualaikum

Biar rindu ini ku simpan .Mudah mudahan rindu ini tidak melalaikan aku
Mudah mudahan Allah sentiasa bersama setiap kali aku merindui mu
Moga Allah merahmati kita
Moga segala segalanya baik
Moga kita merindu tidak melebihi bataa
Moga rindu ini tidak membawa kita ke kancah maksiat
Dan Moga Rindu ini lebih milik Allah dan kerana Allah .Amin :)

Wednesday

Assalamualaikum

Jujur rasa ini bawa aku mati
Mati ini bukan mati diri
Mati jiwa mati raga .Ye jiwa raga .
Letih untuk aku berbicara ,letih aku untuk merasa ini semua
Siapa aku untuk menolak rasa ini ? Bukankah ini dari tuhan yang esa ? Allah ?
Atau ini mainan iblis si durjana ?
Untuk rasa indah ini ,cukup terseksa .Takut ia makin alpha
Aku cuma pandai berkata kata tapi penat untuk aku berfikir seketika
Eh ? Aku sedang apa ? Menolak segala hukum ?Menghukum segala rasa ?
Manusia apa aku ? Aku keliru kerana aku cuma manusia biasa


Ye semalam aku ketawa ,hari ini aku berduka .
Kenapa ? Aku tidak boleh berduka ? 
Hey ! Aku cuma manusia biasa yang sama hidup seperti hamba yang lain
Beza kita mungkin ada tapi kita tetap sama
Manusia yang Allah jadikan .Bersyukurkah kita ?
Perasaan aku sama seperti kamu .Ada rasa .
Yang penting ada cinta, ada rindu
Cukup terseksa. Kalau bisa aku katakan 
Ye aku sedang alpa .Merindu si jejaka .Gila ini cinta

Aku manusia biasa. Perasaan itu biasa. Ego aku tetap sama .
Menolak rasa risau takut alpa tapi aku sedang apa ?
Tetap alpa kerana jejaka .Oh sungguh gila ini rindu .
Bukan ku tidak tahu .Aku cuma seorang playful .
Playful not playgirl .Aku bukan ada rupa
Jauh sekali ada harta .Menggila ini biar Allah saja tahu
Allah aku mohon jauhkan dari perasaan merasa ini
Kerana aku percaya hanya KAU sahaja yang tahu diri ni
Sungguh aku manusia biasa yang penuh alpa dengan rasa
Maaf andai menolak rasa .Jujur aku sama merasa itu 
Seksa merasa .Sungguh aku rindu .
Biar masa penentu segala .Biar kita senyap tanpa bicara
Dari kita menambah dosa .


Hari hari kita jumpa tanpa bicara .Biarlah masa penentu 
Jujur aku berdoa untuk kita bersama 
Mudah mudahan jodoh itu milik kita


random topic

Assalamualaikum


Sahur .Yap update belog sebab dalam kepale otak ade mende nak cite .hehe
Random topic .Good for Ramadhan i thought .
Kita manusia ni ada pelbagai warna .Pelbagai sifat
Before tu .Aku sahur dengan shake herbalife and its so great and awesome
Kbye .continue d topic

Aku banyak negatif dalam hidup dan sedang cuba membaiki
At least aku mati dalam perbaikian sifat ini
Tapi ...sometimes segelintir umat .hehe .Segelintir je tau .
Rasa macam jadi bahan ejekan .Menguji tahap kesabaran .
Please remind yourself .They just human being ,so ada tahap kesabaran jugak
Doakan is the best way untuk mereka .Sampai satu tahap insyallah mereka akan berubah
Bukannye menguji then bila org tu tak sbr
'eleh .sekejap je berubah tu' kan ? 

Aku selalu ingat time2 negatif datang
Pandang diri sendiri sebelum judge org .Mereka tak rasa ape kita rasa dan mereka tak tahu apa kita tahu .Sebab aku bukan jenis penyabat .Nanti tahap positif aku akan menjatuhkan aku
Yela ..Aku positif orang pijak .Aku tenangkan diri sendiri .Orang ejek .then ?what should i be ?
So please kawan .Aku selalu rasa ketidaksmpurnaan diri sendiri dan aku tahu apa sekeling tak suka aku .Itulah negatif aku .Dan perkara ini akan aku cuba slow down.

So please and please .Kalau anda rasa sempurna .Its good if its true .Thats great .
And believe me .Semakin banyak kita rasa sempurna ,semakin hilang kita dari positif
Means Alhamdulullilah untuk rasa Allah bagi
Aku sentiasa merasa aku teruk .Alhamdulillah syukur untuk rasa ini
Topik ni for myself actually .
Semakin banyak kita cuba berubah ,semakin banyak dugaan kita and now i felt great with this feeling
Memaafkan orang lain .Maafkan segala apa yg orang buat kat kita
Dan dalam masa yang sama .Aku juga mengharapkan kemaafan dari orang lain.
Aku tak mampu nak ucap maaf satu persatu .Tapi cukup dengan memaafkan org .Allah bagi kemaafan orang lain tu kat aku .Tu harapan aku .

Berceloteh kat sini buat aku rasa tenang sebab dapat meluah
Mudah mudahan .Aku terus kuat .Biar nampak kita kalah ,biar kita nampak tak kuat
biar kita mengalah .Janji kebahagian dalm jiwa hati tu aku dapat
Insyallah .Sama sama mendoakan kebaikan utuk semua ;)

Salam Ramadhan Al-mubarak .mudahan mudahan puasa kali ini kita semua mendapat keberkatan dunia dan akhirat .amin :)

tidurlah kembli wahai rasa

Assalamualaikum

Sakit yang berdosa .Sakit yang tidak mampu menghalang
Sakit merindu .Sakit ini biarlah pergi
Biar sakit kerana Allah ,jangan sakit kerana cinta 
Mungkin aku terlalu taksub mengejar dunia cinta
Cinta yang tak pernah sempurna melainkan cinta kepadanya yang Esa 
Cinta yang hakiki biarkan bersemadi ,jangan disakiti dengan cinta membuta tuli
Aku mungkin bisa berbicara tanpa henti tapi mampukan aku meluah sakit yg tidak terperi ?
Sungguh sakit aku sakit .Berapa kali harus ku bilang
Ini cinta duniawi ,tidak mampu dimiliki
Aku letih dengan diri sendiri ..yang saban hari lelah berlari mengejar illusi
Ya Allah .jika ini yang kau beri untuk dirasai

Aku redha ..Jika ini mainan iblis .Jahuilah
Takut takut aku terjerumus dalam permainan ini
Biar aku sakit tidak merasa cinta dari aku trus hanyut dalam rasa
Rasa yang aku tidak mampu meluah .Saban hari menyeksa sanubari hati


Untuk mata dan hati yang sementara
Jagalah dari terus mengikut hawa nafsuku
Aku manusia lemah .lemah dengan cinta manusia
Untuk rasa yang sudah lama menyepi
tidurlah kembali ..jangan biar rasa menghantui diri 
Cukuplah pengalaman untuk merasa ini
Aku sudah tidak bisa menghidupkanny kembali :(



Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images