wordless wednesday

Assalamualaikum


Lama menyepi .Bukan menyendiri
Mimpi ? 
Syukur masih bernyawa .Masih mampu mengecapi nikmat pemberian ILLAHI
Hari berganti hari .Masa berlalu sepi .Mendidik hati ini
Insyallah biar ia terdidik sebati dalam diri
Pengalaman pengorbanan hanya kenangan
Buruk baik adalah dari kita .Betul selagi mana kita menunding jari kesilapan lalu orang lain selagi tu kita kene lihat hati .Didik ia .Tak banyak ,sikit pun mampu membahagiakan diri dan orang lain
Alhamdulilah bila bersendiri ,banyak positif .Cuba mengawal 
Buruk kita ,kita amek kita perbaiki
Baik kita ,kita diam dan teruskan beramal
Selagi mana Allah disisi .Insyallah segalanya boleh diatasi
Biar Allah je tahu rasa hati ini .Tapi sungguh aku tetap manusia biasa
Tak terkawal hati .Termaki terbiasa dalam diri
Bila mana aku bercerita tak semua mampu sebati lekap di diri
Ye banyak kelemahan .Bila manusia berbicara sesama mereka
Kita ? Manusia biasa .Cepat terasa termengada menambah dosa
Betul atau betul ?

Sudah lebih sebulan pratikal di RTM Pahang .Yes .
Dimana mana kita ade pengalaman baru 
Yang penting jadikan pengalaman lepas sebagai pendoman
Bukan untuk rasa diri betul
Cukul perbaiki kesalahan diri .
Alhamdulillah untuk kehidupan ini Ya Allah 
Sungguh tak mampu terluah dek kata
Bahagia bukan hanya sekadar luaran .Cukup dalaman tenang 
Cukup bila mana hati puas dengan kehidupan
Cukup bila aku mampu senyum tatkala mereka bergelak ketawa

Bagus diberi pengalaman lampau .
Buat kita menjadi tabah .Tabah menghadapi kehidupan untuk jadi lebih baik
Salam sayang buat semua hamba Allah :) 




                               
  

Salam Aidilfitri 2013 :)

Assalamualaikum

Buat sekalian alam .Selamat hari Raya .
Buat kenalan maaf andai banyak menguris hati kalian .Maaf atas kata kata yang menambah luka kalian
Sungguh aku manusia biasa ,banyak kelemahan .Banyak kesalahan .
Moga moga aku dimaafkan oleh mereka mereka sekalian
Moga moga raya kali ini menambah keberkatan .
Salam Aidilfitri dari saya dan keluarga 
Ampun maaf dipinta dari hujung kaki hingga ke hujung rambut
Mudah mudahan Allah melimpahkan kalian beribu rahmat atas kemaafkan yang kalian berikan
Moga moga segala kemaafkan kalian dibalas baik oleh Allah SWT
Sungguh segala keburukan adalah atas kekurangan saya sendiri dan segala kebaikan hanya dari Allah SWT .

pssstt ..Rindu .Salam Aidilfitri pada pembaca yang tak mengenali manusia biasa biasa ini :)

Si pemerapu membebel bercerita :)

Assalamualaikum

Bila aku terlalu rindu ,mungkin bisa gila
Perlu ke aku bercerita ?
Cerita manusia biasa seperti aku
Cerita pun menambah rindu
Rindu kepada si perindu hati jiwa raga 
Terima kasih untuk rasa sementara ini
Bukan kekal sampai mati .

Hey hey hey .Mari berdansa .Amboi
Lebih baik memuji pencipta dari mengkeji mendusta
Bercerita si tukang merapu menderita
Dari merindu membabi buta sampai kepada meroyan mencaci cela
Inilah cerita pembebel konon mahu bercerita

Rindu sumpah rindu
Banyak sunguh dosa menanggung ini rindu menggila
Baik senyap .Berhenti berbicara
Cukup hari ini kita merapu bercerita
Moga kurang rasa rindu ini 
Moga Allah ampunkan dosa hamba dia yang biasa ini .Amin :) 


Missing you


Assalamualaikum

Biar rindu ini ku simpan .Mudah mudahan rindu ini tidak melalaikan aku
Mudah mudahan Allah sentiasa bersama setiap kali aku merindui mu
Moga Allah merahmati kita
Moga segala segalanya baik
Moga kita merindu tidak melebihi bataa
Moga rindu ini tidak membawa kita ke kancah maksiat
Dan Moga Rindu ini lebih milik Allah dan kerana Allah .Amin :)

Wednesday

Assalamualaikum

Jujur rasa ini bawa aku mati
Mati ini bukan mati diri
Mati jiwa mati raga .Ye jiwa raga .
Letih untuk aku berbicara ,letih aku untuk merasa ini semua
Siapa aku untuk menolak rasa ini ? Bukankah ini dari tuhan yang esa ? Allah ?
Atau ini mainan iblis si durjana ?
Untuk rasa indah ini ,cukup terseksa .Takut ia makin alpha
Aku cuma pandai berkata kata tapi penat untuk aku berfikir seketika
Eh ? Aku sedang apa ? Menolak segala hukum ?Menghukum segala rasa ?
Manusia apa aku ? Aku keliru kerana aku cuma manusia biasa


Ye semalam aku ketawa ,hari ini aku berduka .
Kenapa ? Aku tidak boleh berduka ? 
Hey ! Aku cuma manusia biasa yang sama hidup seperti hamba yang lain
Beza kita mungkin ada tapi kita tetap sama
Manusia yang Allah jadikan .Bersyukurkah kita ?
Perasaan aku sama seperti kamu .Ada rasa .
Yang penting ada cinta, ada rindu
Cukup terseksa. Kalau bisa aku katakan 
Ye aku sedang alpa .Merindu si jejaka .Gila ini cinta

Aku manusia biasa. Perasaan itu biasa. Ego aku tetap sama .
Menolak rasa risau takut alpa tapi aku sedang apa ?
Tetap alpa kerana jejaka .Oh sungguh gila ini rindu .
Bukan ku tidak tahu .Aku cuma seorang playful .
Playful not playgirl .Aku bukan ada rupa
Jauh sekali ada harta .Menggila ini biar Allah saja tahu
Allah aku mohon jauhkan dari perasaan merasa ini
Kerana aku percaya hanya KAU sahaja yang tahu diri ni
Sungguh aku manusia biasa yang penuh alpa dengan rasa
Maaf andai menolak rasa .Jujur aku sama merasa itu 
Seksa merasa .Sungguh aku rindu .
Biar masa penentu segala .Biar kita senyap tanpa bicara
Dari kita menambah dosa .


Hari hari kita jumpa tanpa bicara .Biarlah masa penentu 
Jujur aku berdoa untuk kita bersama 
Mudah mudahan jodoh itu milik kita


random topic

Assalamualaikum


Sahur .Yap update belog sebab dalam kepale otak ade mende nak cite .hehe
Random topic .Good for Ramadhan i thought .
Kita manusia ni ada pelbagai warna .Pelbagai sifat
Before tu .Aku sahur dengan shake herbalife and its so great and awesome
Kbye .continue d topic

Aku banyak negatif dalam hidup dan sedang cuba membaiki
At least aku mati dalam perbaikian sifat ini
Tapi ...sometimes segelintir umat .hehe .Segelintir je tau .
Rasa macam jadi bahan ejekan .Menguji tahap kesabaran .
Please remind yourself .They just human being ,so ada tahap kesabaran jugak
Doakan is the best way untuk mereka .Sampai satu tahap insyallah mereka akan berubah
Bukannye menguji then bila org tu tak sbr
'eleh .sekejap je berubah tu' kan ? 

Aku selalu ingat time2 negatif datang
Pandang diri sendiri sebelum judge org .Mereka tak rasa ape kita rasa dan mereka tak tahu apa kita tahu .Sebab aku bukan jenis penyabat .Nanti tahap positif aku akan menjatuhkan aku
Yela ..Aku positif orang pijak .Aku tenangkan diri sendiri .Orang ejek .then ?what should i be ?
So please kawan .Aku selalu rasa ketidaksmpurnaan diri sendiri dan aku tahu apa sekeling tak suka aku .Itulah negatif aku .Dan perkara ini akan aku cuba slow down.

So please and please .Kalau anda rasa sempurna .Its good if its true .Thats great .
And believe me .Semakin banyak kita rasa sempurna ,semakin hilang kita dari positif
Means Alhamdulullilah untuk rasa Allah bagi
Aku sentiasa merasa aku teruk .Alhamdulillah syukur untuk rasa ini
Topik ni for myself actually .
Semakin banyak kita cuba berubah ,semakin banyak dugaan kita and now i felt great with this feeling
Memaafkan orang lain .Maafkan segala apa yg orang buat kat kita
Dan dalam masa yang sama .Aku juga mengharapkan kemaafan dari orang lain.
Aku tak mampu nak ucap maaf satu persatu .Tapi cukup dengan memaafkan org .Allah bagi kemaafan orang lain tu kat aku .Tu harapan aku .

Berceloteh kat sini buat aku rasa tenang sebab dapat meluah
Mudah mudahan .Aku terus kuat .Biar nampak kita kalah ,biar kita nampak tak kuat
biar kita mengalah .Janji kebahagian dalm jiwa hati tu aku dapat
Insyallah .Sama sama mendoakan kebaikan utuk semua ;)

Salam Ramadhan Al-mubarak .mudahan mudahan puasa kali ini kita semua mendapat keberkatan dunia dan akhirat .amin :)

tidurlah kembli wahai rasa

Assalamualaikum

Sakit yang berdosa .Sakit yang tidak mampu menghalang
Sakit merindu .Sakit ini biarlah pergi
Biar sakit kerana Allah ,jangan sakit kerana cinta 
Mungkin aku terlalu taksub mengejar dunia cinta
Cinta yang tak pernah sempurna melainkan cinta kepadanya yang Esa 
Cinta yang hakiki biarkan bersemadi ,jangan disakiti dengan cinta membuta tuli
Aku mungkin bisa berbicara tanpa henti tapi mampukan aku meluah sakit yg tidak terperi ?
Sungguh sakit aku sakit .Berapa kali harus ku bilang
Ini cinta duniawi ,tidak mampu dimiliki
Aku letih dengan diri sendiri ..yang saban hari lelah berlari mengejar illusi
Ya Allah .jika ini yang kau beri untuk dirasai

Aku redha ..Jika ini mainan iblis .Jahuilah
Takut takut aku terjerumus dalam permainan ini
Biar aku sakit tidak merasa cinta dari aku trus hanyut dalam rasa
Rasa yang aku tidak mampu meluah .Saban hari menyeksa sanubari hati


Untuk mata dan hati yang sementara
Jagalah dari terus mengikut hawa nafsuku
Aku manusia lemah .lemah dengan cinta manusia
Untuk rasa yang sudah lama menyepi
tidurlah kembali ..jangan biar rasa menghantui diri 
Cukuplah pengalaman untuk merasa ini
Aku sudah tidak bisa menghidupkanny kembali :(



Herbalife life

Assalamualaikum

Lama menyepi .menghilang 
Mencari ketenangan diri
Alhamdulillah hampir sebulan berada di kuantan
And i am more positive than before
Maybe because our surrounding
I am here with positive people and positive life
Syukur Alhamdulillah .Segala kebaikan ini datangnya dari Allah

Guess what ?i have join hebalife and i feel great about this product
Before ni dah penah try but because of lake ilmu .Im not taking it
Im still in learning in herbalife world but they are always get positive mind
Because of still new .Please pray for me
For my best of my health .Im not taking this only for kurus
Its bonus if i could lose my weight but ita not imposible right ?
The good nutrision in our body will help me to have a good healthy body
Will update soon my progress .Something i wanna share in my blog start today
Maybe will help me to semangat 
So far two weeks i enjoy with herbalife team that so positive
Im in love .Tak jemu pergi hari hai untuk ilmu
And guess what again ?i have being supervisor .That was so great within 2 weeks
Yea semua orang sampai berbulan bulan nak naik supervisor
But im do just two weeks .thanks to my coach for support me everyday
Thanks abg pedas for get me so excited to join
Hahaha macam haram last sekali .

Last but not least .Insyallah after raya i will get my new life with herbalife
Just pray for my best
Insyallah i will prove to my supporters ,friends and family
Next is the mission when i have to take reponsible for myself and family
Chaiyok chaiyok dakbie .
This is all rezeki from Allah
Alhamdulillah 

merepek

Assalamualaikum


Lama tak update ,since i was so busy with my final year report
And Alhamdulillah .im done my report .tomorrow will sumbit
hopefully semua okay .
These day ,nothing much story
Hidup bernafas makan minum bermain
All the things are perfectly .thanks Allah
Yet sometimes ,banyak yang difikir untuk kehidupan
harini ,semalam atau esok
Future that i don't know yet .
Insyallah .im gonna continue my study
motivated myself everynight
buang malas malas
bulan 6 im gonna back to kuantan for 3 months
tak sabar but at the same time
haishh .
kbye .merepek je keje .

bila aku berbicara

Assalamualaikum


Duhai hati .tenanglah gundah ini
Ini balasan dunia .mungkin hari ini kau berduka .Insyallah esok esok kau bergembira
Duhai hati . tahu kau tak kuat laluinya
Tapi ape kau mampu ?
Duhai hati ini .sembuhlah .Bersabarlah .
Semalam kau boleh berketawa .tiba masa kau harus berduka lara
Jangan dilayan sakit ini .kelak kau binasa
Duhai diri .kau tak pernah sempurna
Banyakkan diri bertakwa .Insyallah kau mencuba
Duhai aku .kawal lah ia sejenak
Kawallah diri dan hati
Makin payah untuk kau bermuhasabah ,makin kau merasa musibah
Ini lah segala balasan diri .Ya betul aku redha
Terima kasih atas pengajaran hari ini
Untuk diri lebih diperbaiki
Kalau aku tak kuat ,kuatkanlah hati sekeliling ini
Agar lepas untuk mereka menguatkan aku
Sekali lagi .aku berbicara .Aku tak sempurna
Aku banyak cacat cela .
Berapa banyak harus aku pesan pada diri
'kau tak sempurna ,kau tak akan pernah sebab kau manusia biasa .'
Maaf untuk setiap kata kata .Maaf kalau aku berbicara
Selamat malam

hati ini :'(

Assalamualaikum


Bukan mudah nak menghitung air
Bukan mudah untuk meneka
Bukan mudah untuk kehidupan
Alhamdulillah Allah masih bagi aku kesempatan untuk merasa perasaan ini
Tetap aku trus cuba .Ya untuk bangun
Bukan mudah untuk selami hati manusia
Begitu juga aku .Semakin aku cuba
Semakin sesak perasaan ini .Semakin sebak
Ya Allah kuatkan hati aku
Untuk terus sabar .Bukan aku tak mampu .tapi aku takut
Kalau kalau ia lebih menambah rasa ini
Risau kalau kalau aku rebah menambah dosa
Mungkin hari ini ..tidak esok
Insyallah aku akan ..cuba dan mencuba
Sampai aku mampu .aku tidak akan berpaling
Ini niat aku .niat ini harus disemadikan bukan dimatikan
Ini mungkin harga .harga untuk dosa semalam
Aku redha .kalau kalau makin aku merasa aku teruk
Semakin aku tak mampu melawan hati .
Susah digambarkan .Senang kalau hati ni bisa diselami
Mudah ia untuk bercerita kepada mereka
Tentang satu hati ini .Buruk baik dalam hati ini
Alhamdulillah aku disini hari ini .
Allah bagi segalanya walauoun aku cuma hamba yang selalu leka .

Belajar

Assalamualaikum


Betul orang cakap .Bukan senang nak belajar untuk bermuhasabah diri
Sebab kita manusia biasa ,pantang dicuit .diri cepat melenting
Video tu cepat cepat menenangkan aku
Tak guna marah .Orang tak akan tahu situasi dan perasaan kita
Jadi kita beruntung untuk rasa semua ini
Sebab ini akan jadikan kita pengajaran .
Pengajaran untuk lebih berhati hati dengan kata agar orang tidak tersalah sangka
Banyak mana aku menunding diri kpd aku .Banyak tu juga cabaran aku lalui
Sebab orang cuma rasa luaran .Dalaman nya aku lalui
Aku cuba untuk belajar hidup mendidik hati .Sebab hatilah paling susah nak didik
Hati ni la banyak mendorong aku .
Buat apa nak bercerita kalau kita kita tahu ia akan menambah dosa
Tapi hati ini susah nak dikawal ,sukar dibendung
Sebab hati ini milik manusia macam aku
Mungkin susah untuk aku bercerita buat sang sang mereka
Dosa semalam jadikan pengajaran hari ini
Aku banyak meluah disini kerana aku tahu sini tidak banyak tahu rahsia itu ini
Sini juga boleh aku bercerita meluah rasa
Susah berkongsi sesama manusia .
Risau mereka tersalah kata atau terasa merasa
Aku esok esok pasti mati ,apa guna aku bermegah diri ?
Apa guna aku gembira melihat mereka mati ?
Aku cuba dan mencuba .Maaf untuk setiap dosa pada mereka
Maaf untuk dosa dosa semalam
Aku manusia biasa yang akan mencuba .

-SS-

Ada

Assalamualaikum

Jangan dicakap Allah ada kalau diri sendiri tidak pernah sedar
Aku yang tidak pernah sedar akan kelalaian ini
Jangan diminta petunjuk jikalau hari tidak ikhlas mahu menerimanya
Aku yang saban hari ...
Susah diungkap kerana aku tak mampu
Jangan risau Allah ada dan Allah tahu tugas dia
Jangan risau kalau kalau Allah tak tunjuk kebenaran
Kerana ia sedang tunjukkan itu ini
Balasan itu sudah diterima ,jangan pernah risau
Balasan atas perbuatan aku .
Jangan pernah membalas perbuatan aku ,jika kau mengharapkan pembalasannya dari Allah
Ya aku sedang melaluinya .jangan pernah risau
Allah tahu tugas die .Jangan pertikaikan
Kalau dirimu teraniaya dengan perbuatan ku .Allah tahu
Tahu untuk membalas nya kepada aku kerana Allah itu ada
Dan untuk perbuatanku Allah tahu niat ku
Sama sama kita cuba selami kerana aku manusia biasa
Terima kasih .Maaf dan Alhamdulillah :)

Sementara

Assalamualaikum


Setiap kali diri terasa mendongak ke langit
'Dunia ini permainan dan pinjaman sementara ...'
Bersyukur atas nikmat hari ini yang kecapi
Tak semua berpeluang menghirup udara segar .Masih dapat bernafas sempurna
Hari ni mungkin kita ada semua ini ,esok ?Siapa tahu ?
Dengan harapan nyawa aku terus berpanjangan
Bukan tidak puas dengan duniawi
Tapi masih banyak harus diperbaiki
Amalan yang tidak seberapa
Apa yang banyak mampu aku bawa kesana ?
Menjejak syurganya ? Mampu ke aku ?
Aku manusia biasa yang lemah dari pelbagai hal
Melakukan itu ini mengikut nafsu tanpa fikir dunia sementara
Perbuatan hari ini dinilai .Manusia itu aku
Penuh dengan duniawi ini
Nyawa pinjaman ini , esok bernafas ke aku ?
Belum sempat aku meminta ampun .Kemana hala aku sesudah meninggal bumi ini
Dosa sesama manusia yang kadang kala buat aku terfikir
Aku manusia yang tidak pernah sedar dengan perbuatan ini
Terima kasih aku diberi teman yang bisa menyedarkan
Menyedarkan diri ini ,tidak pernah memihak diri ini
Betul .Setiap kali aku mahu menuding ,teman ini yang selalu memesan

"Tunding ke arah sendiri .betulkah perjalanan ini ?
Tidak perlu ego dalam mengaku kesilapan
Kita manusia hidup sementara ,esok kita pasti mati
Biar hidup sentiasa mengaku kesilapan dari cuba untuk membetulkannya
Hati fikiran manusia berbeza , terima diri kita dan sekeliling seadanya
Bukan semua dapat menerima diri kita ,baik memaafkan dari berdendam
Lebih baik meminta maaf dari berpanjangan .Tidak luak .Salah atau tidak kita .
Kita masih ada hari penghitungan .Yang penting niat kita .Hidup ini bermasyarakat .
Cuba belajar untuk muhasabah diri dan lihat kesilapan diri .
Allah ada ,Allah maha tahu .mungkin hari ini kita diatas .Esok siapa tahu ?"

Terima kasih teman yang bisa menyedarkan .Insyallah aku cuba .
Cuba untuk melawan godaan dunia .Cuba untuk mengawal nafsu .
Aku manusia biasa penuh dengan keburukan .Mungkin ada hikmah peristiwa ini
Hikmah membuka mata aku untuk lebih menghayati kehidupan sementara ini
Hikmah untuk aku untuk menjaga tingkah laku
Segalanya hikmah .Bukan mudah menempuh cabaran dunia
Bukan mudah untuk jejak ke syurga nya .
Bukan semua mampu .Aku ? Jauh sekali .
Mencari waktu untuk meminta maaf .
Mencari ruang untuk tidak salah faham .
Ya tidak luak untuk lakukan itu
Kalau tidak diberi waktu ,salam kemaafan .
Mudahan jika tidak diberi waktu ini ,manusia manusia yang pernah aku berbuat kesilapan
Dapat memaafkan aku .Mungkin membaca ruangan ini .Entah .Mungkin .
Insyallah akan diberi waktu itu .Ya aku cuba .
Alhamdulillah untuk rasa ini ,terima kasih untuk teman itu .







done presentation

Assalamualaikum

im done prsentation .alhamdulillah .
even tak semegah mane and a lot of kritikan kritikan syahdu .
Finally ..im able to finish up .
Redha is the best after im try all my best .
Wakeup at this hour
2 days no proper sleep i tell u
Actually the reason why i update . rasa banyak rasa .banyak mende .
everyday i keep strong ,i try to being best even im not
Yes my mulut always la like puaka
mengumpat menganjing is my passion
but i don't know how bad i'm am
even though i know someting fishy
Ya someone fitnah me the true story that she already now
And i think i dh mintak maaf about that ,but i don't know why she doing this to me
Or im the one who have a problem ?
But still i can accept even that too much .
Cause i know nobody perfect ,me also
Im also manusia biasa ,always do mistake .
People always said discuss is the way .or else you pengecut
tak ckp depan depan but seem i know everyone ,they too
They will analyze the wrong way what i try to talk about
Actually seriously i want to text her , to ask directly .
but i know it will just create others problem next time
Then i should quiet and muhasabah diri
Because i know how bad my mulut
Dear friend please look around you .Seriously fitnah tu Allah nak tunjuk because im really don't know until i get that message .My god
Penghasut ? sometimes they don't what i throught out .
Me also don't know what they throught out
So i will not judge .Im in my way and they too
Seem they know me ,im sure my badness they will know
But inside me ?I do not blame anyone in this kind of situation
So please stop talking bad .thats too much
Me also is try to not talking about others but its take time
Im only Manusia Biasa .how much im trying .my mulut still akan berbunyi
But i know my niat .Its not good things to see others in bad situation
Im not the one who live in life to see others misery
its too much if i said , tak guna if nak beritahu kebaikan diri sendiri .
look at yourself .mybe my fault .and mybe i don't know what that you heard
Its not time for me to rewind again old story
Its just menambahkan dosa .so much of dosa .
so i stop .
Lastly before heard any story or what else .think deeply
Im not say im good .but im sure Allah know me well
Whats goes around comes around
Then i just hoping for myself , to be better human being as i know im not a good person







orang fitnah iteww syaitonn .eeee

Assalamualaikum


Bismillahirahmanirrahim ..

Betul cakap orang .Kalau niat baik insyallah tak kemana
Mungkin diri banyak tak baik ,tp dlm hati Allah maha tahu
Bukan nak tnjuk alim ,sekadar salah satu cara mensyukuri nikmat yang Allah bagikan
Tak layak untuk dapat semua ini
Sebab diri banyak tak betul .Ibadah tak sempurna
Allah nak tunjuk sekejap je .Tapi bila dapat tahu news tu .
Manusia .Mestilah terpang and rasa nak maki balik
But ye la sampai bila ? so audit diri bak kata Prof Dr Muhaya
Tak guna cerita kebaikan diri sendiri ,sedangkan kau tgh menyebar fitnah
Still ingat .mungkin balasan sebab diri ni teruk
So cool down dakbie ,accept and forgive .
Untuk mereka yang rasa diri baik .
Thats true aku tak baik .
Macam ni jelah .Once rasa or cakap orang lain syaitan .
Cuba cermin diri .kan ?:)
Kita tengah buat apa ?tgh menfitnah kan ?
Seriously ..tak pernah pun tahu .Tiba tibe Allah nak tunjuk .
Orang tu yg beritahu .Damn .But im still gratefull .
Im still alive here .Alhamdullilah
Aku tak kisah kalau datang and asking me .
Cause i know myself
Aku teruk but i got explanation what i have being done .
But kau ?FITNAH .
nak umpan orang sebab kau gi masjid ? come on la wei .
Untuk awak awak awak dan awak ...
Selamat menjalani kehidupan .
As muslim and manusia .Im still so sorry .
I know im just human being .always do mistake .
But insyallah jahuilah dari menfitnah .
Renung renungkanlah dan selamat beramal :)

pencinta alam ?

Assalamualaikum


Untuk sejenak .
Masa sudah banyak ,ruang terlalu penuh
Ketepikan segala gala
Mungkin terlalu muda .Terlalu mentah
Rasa bukan perasaan .sama bukan ?
Harini bukan sebentar tadi .komplikasi ?
Payah bukan susah .apakah ?
Selamat Malam pencinta alam
Ingatlah siapa pencipta alam
Ya kita semua yang sedang leka
Leka dengan kehidupan sementara



SS 3.38 A.M

Alhamdulillah

Assalamualaikum

Untuk setiap rasa dalam kehidupan
Alhamdulillah
Untuk setiap kehidupan yang ada
Alhamdulillah
Untuk segala galanya dalam kehidupan
Alhamdulillah

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah
Bukan senang untuk bersyukur kerana kita manusia biasa yang leka
Bukan susah nak sebut tapi berapa kali dalam sehari kita mampu mengucapkannya ?
Terima kasih syukur untuk rasa ini .
Masih mampu untuk terus mengorak langkah walaupun leka dengan duniawi
Syukur untuk rasa malam ini yang diri in cuma hamba
Syukur untuk masih mampu mengingati ucapan Alhamdulillah
Malu dengan diri sendiri dengan kehidupan yang sementara pinjaman ini
Bongkak dengan duniawi tanpa sedar Maha Pencipta yang berkuasa
Malu kerana masih diberi peluang untuk bernafas dengan selesa
Diberi sempurna tubuh badan dengan sempurna kehidupan
Muhasabah diri .
Mudahan mudahan diri ini beriman kepada-Nya untuk lebih menghargai apa yang diberi hari ini.
Amin :)

Bigbadwolf's day

Bigbadwolf day .Instead of being noisy all days .Its better if i can cool myself by reading all these books .



Memorial ex-bestie

Assalamualaikum


138 steps ..Step by step i just count from deep in my heart which has it own purpose .
There are things that can not be described with words
someone once told me that he had been counting his steps when someone he love called him short. really funny when thought but guess what ? its hurt me when you get pain but all of this have been passed .

A while ago i just meet my old friend ..surprised ? yes i am .
Wondering what's going on with his life .
Wondering level came to bring me to keep up a blog update .
How wondering i am right ? Pathetic giler .Admit it .
Seriously i'm shocked for the even first time he change .
But i will always sedapkan hati whenever its just come in my mind
"People will certainly change dakb ,so please don't be selfish .Friend definetly not yours forever ,so let it go with his own life .All of this have hikmah and he will doing good without you "
This word i always keep it in my mind even thought honestly i don't want 
Still until now my answer is "NO" but thanks all the hikmah when you turn like this automatically i have to accept .Believe of hikmah .Mudah mudahan there are way you to be more matured and successful person .Keep praying for you even thought i look like i don't care .
No more stories ,no more talk .No more lepaking like before .

I try low my ego when i'm try to text and to call even i know its never being pick up or reply .
Pathetic giler hidup when i look like desperate when i do this things 
Seriously loser .I'm not the one who act like this before but this is KARMA .
hahaha .But times move faster ,and i keep moving every single of my life .
Its always new story everyday even memories not easily forgotten
But how dare you eh ? Hilang tak ajak aku .Asal tak bunuh dulu ingatan aku ni ha before nak hilang ?

There are too lot of stories that we shared before you changed .Hilang kau ,hilang mr ,cool .
Dah tak dengar pasal mr.cool .Hem .Dah tak snap pic kat bb nak send pic kat kau .Dah tak topup bis .
All the things i just keep it on myself until there are someone that can hear any merapu story .
Pisau lipat .Pasal future .Anything we talk .Nobody that i can keep bumbling .Rindu nak belebel ,nak marah .Rindu nak dgr masalah ,nak bg nasihat ,hem .
Rindu sup atas darat ,rindu sup ayam ,rindu takoyaki .Semua rindu .*nages rindu
Bila nak balik jadi diri sendiri ? Sobs sobs .
Menyesal eh kenal aku ? Sorry ..

Today once again ,you just keep on my mind when all of sudden you appear .
Looks like dia menyesal tersempak ..Nasib la ,maybe for the last one .
Even you are not like before ,but i'm still grateful .Able to meet you this sem .
Although he would not mind ,not care .not consider me as friend *part ni sakit dada
Still he was a good friend once :) 
Miss you my little momo ..
Please have a good life ,have a happier things .Sorry for the annoying part of me .
Please make yourself better ,please choose a good way .
Please don't make things harder in your life ,problem can be solve .
Please don't follow a way of mr cool life .Totally you are not the same as him .
You are much more better ,so please don't even ruin your life like this .
Lastly .take care dearest friend .
Sincerely ,


Your ex-bestfriend .



*konon tulis surat macam die bace ,this is how much i care and curious sampai leh update kt belog .
Nak borak ,tak sudi .yelah .i'm not his friend anymore ,sobs sobs ( sape kau die nak kwn ?)
lepas 2 jam bru siap update sebab sedih time tulis .asal kenangan kau dtg harini ?haha

Nonsense

Assalamualaikum

When i am alone, various assumptions mind I would think. Is this all a game feeling? How much longer do I want to be like this? Feel sick when thinking about it. I'm tired of not releasing anything goes. Worse this have an impact on other .Yet now i still thinking ...

All this there is wisdom, but how long I want to wait to see this truth? I do not want to continue on the wrong path or I do not want my way right this makes me left out .Honestly I miss everything but I'm still thankful for life now. rise and fall I will insyaAllah I faced this all

I never felt I was this perfect and good in all aspects but I'm still trying to find fault with me. More I find, the more I will retreat.I worry that I could not last long and  finally i just go on with my life. I'm also thankful for all of this. around support that strengthens my life. Which can give my life for me and still be myself when the mind does not run away from think of these things .

To get away from all this, it was not me, and I still think of many people.
On the experience I went through. Losing is not an easy for me. Fact makes me more and more day to ask. And I do not want to go through what I'm going to be felt by others.

Gonna watch running man ,its better than thought of nonsense things .
Kbye .Until we met again .Insyallah .

Salam Maulidur Rasul :)


Assalamualaikum



Kehidupan ni memang bukan selalu indah 
Jangan impikan keindahan kalau iman tak seteguh alam 
Mimpi hari ini aku lalui sangat ngeri tapi mampukah aku berdiri ?
Berjalan tanpa arah dengan mengharap secebis harapan sinar kehidupan
Menoleh kiri dan kanan ,begitu banyak pilihan .
Mampukah aku memilih jalan yang betul ?
Sesungguhnya aku insan lemah ,lemah tanpa petunjuk-Mu Ya Allah .
Lemah tanpa cahaya kasih -Nya .
Lemah dan terlalu lemah .


Hari ini adalah kehidupan ,semalam adalah kenangan dan Insyallah esok kita dapat teruskan kehidupan dengan izin-Nya .



"Kehidupan duniawi yang terlalu melalaikan .Mampukah kita ke syurga-Nya ? "
Salam Maulidur Rasul 
Junjungan ke atas Nabi Muhammad yang mulia

HAHAHAHA

Assalamualaikum


Open lappy and wanna update after i receiving a short message from someone 
And seriously it give me a shock a lot 
The surprising thing is silly for me cause i able to surprise with that news 
HAHA .stupido of me .All of sudden ,i'm anxious .Once again ,stupido !
Just only can update here without told anyone .
True be true ,i'm so bad with that new .And i know .Its the worst things that i sadness off
How suck it is .
I just can pray for the best .why i can't let go thing so easily .
HAHAHAHA .seriously i'm so bad just know .Kbye .

2013 .Life was just begin .

Assalamualaikum


Lama betul tak update belog since it was semester break .And a lot of thing happen .
Last update when in 2012 rite ? Now dah 2013 .Konon lama .
2013 permulaan kisah hidup .Untuk lebih berdikari .Insyallah .Mudah mudahan .
2012 terlalu banyak manis dan pahit .Yang dikongsi ,ditelan sendiri .
However its difficult to through it ..alhamdulillah that i'm still able stand here .
Diri sendiri terlalu banyak kekurangan untuk diperbaiki .
Mudah mudahan 2013 dapat menjadi lebih solehah ,lebih matang dan lebih baik .Insyallah
I believe everything happen have their own reason ,do not blame anyone .
Diri tak cukup sempurna ,manusia biasa .Cukup Allah tahu apa di dalam hati .Apa rasa hati .
Tepuk dada tanya selera .Motivated diri sendiri .Kawal perasaan dan hati .
Perbaiki mana yang mampu ,moga moga kekurangan diri ini dapat diterima dan dapat dikurangkan .
Kadang kadang menipu diri sendiri mmg tak mampu .
Allah je kenal diri ni .Tak mampu nak meluah ,nak tunjuk atau nak share .
Mungkin sebab ni faktor sekeliling dapat judge mende yang buruk buruk .
Takpe ,as long as we know our niat .
Sakit yang rasa tak pernah dipeduli but apa yang disakitkan orang yang dipeduli .
Tak pernah nak tanya dan nak tahu .Tunding jari ? 
Apa kite rasa ,apa kita luah .Maybe orang rasa kite rasa diri kita betul .
Kan ? Hem ..Kita meminjamkan telinga untuk mendengar .
Salah ke kita untuk bersuara ? Maaf kite memang tak sempurna .
Kalau kita teruskan bercakap ,mungkin orang anggap kita rasa diri kite sempurna .
Allah tahu nawaitu kita .Apa yang dicakap ini betul betul untuk diri sendiri menjadi lebih baik
Karma ..Tak selalu kita kat atas ,dan insyallah kita akan jugak di atas jika hari ini kita di bawah .
Ya Allah yang maha besar ,kau jauhilah aku dari sifat2 yang keji .Jauhilah dari perasaan hasad dengki dan iri hati .Aku cuma manusia biasa yang lemah dengan godaan syaitan .
Kalau kebahagian aku ,kesengsaraan mereka .Kau tunjukkan aku jalan yang benar .Biar kepayahan diri menjadi kebahagian orang .Sejuta lebih baik untuk diri .Kelak moga moga ENGKAU melimpahkan seribu rahmat dengan pengorbanan ini .Biarlah aku pergi kalau itu membahagiakan ramai pihak .Moga moga niat aku ni tidak disalah erti .Insyallah ..kalau niat kita ikhlas .Insyallah hidup kita akan diredhai .Mudah mudahan .Amin amin .



Kita selalu berjalan tanpa pernah untuk menoleh kesengsaraan .Tapi kita tak pernah sedar kesengsaraan itu akan menjadi kebahagian .

Kita tersenyum tergelak hari ini tanpa kita pernah sedar setiap gelakan dan senyuman kita adalah kemurungan insan lain .

Kita di atas harini tanpa kita sedar hari esok kita mungkin berada di bawah .

Dan ...aku berjalan hari ini .Terus melangkah kehadapan .Semoga setiap langkahan aku ini diredhai dan semoga perjalanan ini akan membawa seribu kebahagian tanpa aku menyesal di kemudian hari .Amin amin.

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images