kekurangan diri


Assalamualaikum

Jangan percayakan sesiapa , atau anda hanya menempuh maut .
That's fact okay .Share story sebab tak tahan ,nak release tension .
Ringankan beban je then itu akan menambahkan beban actually .
Once dah share story , your story akan diputar belit serta dimanupulasikan .
Nampak tak permainan die kat situ ?
Hidup bermasyarakat ni serius menyeramkan .
Aku bukan baik even try jadi baik .Aku manusia yang banyak sangat kekurangan .
Tapi mudah mudahan Allah sentiasa lindungi aku dari difitnah dan menfitnah .
Apa yang buruk datang dari aku adalah keburukan aku .
Kata kata yang dianggap menfitnah bukanlah terniat atau berniat .
Semua tu hanya kata kata untuk dibuat renungan untuk diri sendiri dan orang lain .
Cuma mengharapkan yang terbaik untuk diri sendiri dan sekeliling .
Mengharapkan setiap keburukan sentiasa dibaiki dengan kebaikan .
Setiap kesilapan dijadikan pendoman dan setiap apa yang dilakukan diredhai oleh-Nya .
Setiap apa yang berlaku sama ada buruk atau baik ,ada hikmahnya .
Cuba untuk tidak menunding jari kepada orang lain ,risau diri ini menfitnah .
Semoga Allah sentiasa melindungi aku serta orang orang yang aku sayang .
Sebab terlalu sayang kadang kadang mengharapkan yang terbaik untuk dirinya .
Rindu itu milik Allah ,sayang itu hanya pada Allah .
Semoga aku sentiasa berada di jalannya .Amin~

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images