Ready for let it go

Assalamualaikum

Why me so rajin post ? why ? cause im not okay .this is safety place for me to express what i felt without annoy anyone but sorry for those yang bace ( konon orang baca )
When me not okay , automatically me will do somethings that can forget a pain sadness or what else .
Biase buat lompat pagar ,lari setempat ,renang dalam besen dan sebagainya .
Itu semua pembohongan di bulan Ramadhan .
Sometimes when i so much in pain ,almost to died .Rasa nak terjun longkang .
Ye longkang sebab me is islam ,dosa bunuh diri okayy.
Mood tengah okay bile update ,tu macam ni .Kalau tak .Hampeh .
Bile down ,banyak research .Yaa about life .Life that must go on .
Just read any blog that will keep me strong .
Sometimes jatuh sedih cause nak sedarkan manusia .
Kembali pada yang Esa ,hemm .
Sedih .Selama hari ni me is sungguh lalai .Then i realize why i'm being like this 
Then me terjumpe la fakta and rasa strong .
Title "Ready for let it go"
Ada mende dalam dunia ni yang kita sayang ,suka ,cinta or what else but we know we will get hurt
Contoh bila baju tu ,mahal sgt .then suke .degil beli jugak even takde size .See?its hurt right ?
So from the start we saw that clothes then like it ,but still want to buy it even there are no size for you .In the end ,we get pain cause we cannot wear it .
Macam tu jugak hidup ,when we get something we like or what .We must ready to let it go .
Kalau kita tahu itu akan melalaikan kita dan menjauhkan kita dari-Nya .
Apa yang lalai ? lets say radio la ,sayang sgt but itu melalaikan when you doesn't remember ALLAH who give your life .
Kesedihan tu cuma mainan syaitan yang melalaikan and kita sebagai hamba haruslah bertawakal .
Ya i just only talk ,but when its turn to me .My world just blank and rasa nak mati .
Haishhh .Senang je nak kembalikan mood ni .When me kena maki ?
Kena maki sebab bodo ?Cepat cepat sedar .Haha
Berapa ramai sekeliling ,serius i just felt alone when you are not around .Suck right?
Sedarlah dakbie oiii .Kdang manusia ni leka .Tahu tu salah but still meroyan .
HAHA .But this is not what i want .Haishhh .
I know what i felt is just cause im lonely .Forever alone ?Haha .
Alone ke kalau ramai je ade but you are the one that felt alone ?
Move on ..shafika suhaimi is so complicated .kahkahkah .
And thanks for being with me encik senget , encik sengal .
How much awok ketawakan saya ,saya sedih jugak 
\Cause you are not him .Sorry :(
Everytime i remind ,my chest going explode .Pitymeeee .
So please remind untuk kehidupan akan datang .
Jangan terlalu harap dan lalai .Oh me sungguh lalai kalau bahagia .Muehehehe .
Kbye .Please happiness come to meee .
Me hope youuuu ....

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images