Teknik

11:10 PM

Assalamualaikum

Masa lah paling jauh dengan kita .Masa jugak banyak mengajar kita .Masa la yang sentiasa berlalu .
Aku stop pasal masa .Saja bermukadimah semerdu alam .Merdu ke ?

Lately ni banyak mengimbas kembali kenangan dulu kala .
Sangat formal kan ?Suke hati la nak formal pong .

Just teringat dulu zaman sekolah sekolah ,masa di "bangku meja sekolah" banyak sangat kisah .
Teringat nakal nya la time kat sekolah ,sekarang sangat sopan dan baik plus baik hati double plus errr
Okay stop puji lebih2 .

Dulu time teknik tak ramai yang akan pergi ke kantin .
Aah pergi kantin memang nak bersukan ,heyyy pergi makanlah .
Dulu aku ade kawan baik aka best friend .Syarifah Nur Syakirah (kirah)
So hari hari gi rehat memang dengan die .wajib .kalau tak pergi ,boleh mati ! 

For uoll infomation .kalau taknak tahu pong ,nak bgitau jugak la!! 
Our kantin just jual mee sup dengan kicap pedas nye je .
Kadang kadang naik heran aku ,mee sup die macam bubuh ganja .Hari hari ketagih nak makan .Balik je asrama trus teringat mee sup .memang hebat la mee sup ni citenye .yang penting rm1 sahaja .
Memang stok promote ni .

Pastu aku ngn kirah ni stok selok ( semangat ) sikit ,jenis nak bgitau satu sekolah kami gi kantin nak makan .Nak dijadikan satu hari .jeng jeng jeng ...

Suatu hari tatkala loceng menandakan waktu rehat berbunyi ,aku dan kirah dengan tidak teragak agak terus meluru keluar dari bilik darjah tanpa mempedulikan sesiapa sahaja kerana ingin mengejar mee sup kesukaan kami itu .Sebaik sahaja tiba di sana ,alangkah derita mendengarnya tatkala salah seorang makcik kantin yang muka memang makcik membuka mulut sambil berkata .

"Dik ,mee sup harini dah abes "

Maka retak hancur patah seribu hati kami yang murni lagi suci ini .
Angin angin melambai serta daun daun mengikut irama seolah olah mengejek diri kami ini .
Amboi bahasa kau nokk ! syahdu sungguh .

Maka bermulalah si kirah buat perangai ,aku steady lagi mee sup takde .*meleleh air mata*
Teringat lak time tu kami lalu semua kelas vokasional ,kirah panggil wakil setiap kelas .
dan membisikkan kata kata pujangga yang berupa enak didengar oleh mereka .

Semua sepi sunyi bagaikan memberi laluan kepada kata kata pujanggan yg dibisikkan kirah itu
Mereka bagaikan terpesona dengan kata kata itu  lalu 

"woi celaka doeeee ."

Muahahahaha .rupanya si kirah bisik .

"nak tahu tak ? mee sup dah abes "


Hampir semua kelas kami pergi .Semua gelak besar .Yang bangang je ,semua ye ye je percaya nak bisik berbagai .That the end of story that i can't forget .Memorial betul sape yg ade time tu .Smua terkena .

Aku dulu hampir 8 bulan di TEKNIK SULTAN AHMAD SHAH ,ROMPIN PAHANG .
Tak sangka hampir 6 tahun aku dah tinggalkan teknik tu .
But terlalu banyak la kenangan yg susah nak lupa
pahit manis semuanya .
8 bulan duduk di asrama dah rasa sangat seperti family ..hee .

Btw kirah tu still hidup dan ade kat polisas .
And dikenali lebih sebagai PAH .becok kut .
Still la baik but you know right ,life is just moving forward every single life of us .
Me have my life ,so does she .hehe 
But we still kept the memory of us as the great memories .

"we move everyday but still we keep the memories inside of us "

You Might Also Like

0 kentut busuk

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images