PANAS BENGANG

Assalamualaikum


Ini entry bengang tahap dewa .Arghhh panas betul hati ni .
Panas panas .Sakit hati .Rasa nak maki maki .
Tak kesah la berapa banyak benci sangat tapi tak perlu kut nak buat2 langsung tak kenal .
Stress .Entah ape2 .Kalau mention nama aku dose ke hape ?
Panas panas panas .Kalau dapat undur masa ni !
Arghhhhh .kbye .Sangat sangat panas panas .

Too stupid .

Assalamualaikum



Please don't promise me anythings while you can't

Cause that promises make me pain and hurt again

I do not ask for your love ,just enough fulfill the promise 

Every moments that promises between us remind me

Am i too stupid cause too cared and loved ?



Salam Maal Hijrah 1434

Assalamualaikum



Salam Maal Hijrah 1434 buat muslim muslimah .
Mari kita mulakan keazaman baru .hikhik
Ye azam baru wajib ada sempena tahun baru islam 
Azam aku ...jap fikir .Banyak sangat sampai .macam tak larat nak tulis .
The most things part is nawaitu kita right ?heee
Banyak azam azam aku tak dapat kecapi .
So for the azam this year .Nak capai segala azam tak pernah tercapai .

Hari hari aku ada azam baru .
Azam aku hari hari adalah nak kurus .muahaha .sila gelak smbil muntah darah .
Azam sejak lahir ,tak pernah nak capai .
Yela .nafsu selero besau .
Azam tak pernah tercapai sebab niat tak pernah ikhlas .
Maybe .Allah tahu apa niat aku la ni ,tu die tak memperkenankan .hehe 
But hari hari azam aku nak jadi solehah .
Moga diri ni lebih sopan sebagai muslimah .
Yela aku ni memang tak senonoh plus tak sopan .
Hari hari azam nak lebih bertakwa kepada-Nya tapi hem .
Sentiasa leka dan hanyut dengan duniawi .

So apa azam u'oll ?Salam maal hijrah .Moga moga setiap azam yang ditanam dalam diri adalah diberkati dan dipermudahkan .Amin amin :)



ibu bapa

Assalamualaikum


Diri ni terlalu leka ,Ya Allah sebaknya tatkala baca kisah tu .
Hem .tak pernah terluah di belog ni betapa sayang nya aku pada kedua ibu bapa ku 
Rindunya tidak terkira .Rasa sekarang jugak nak call
Perasaan takut tiba tiba menerpa kalau kalau hari esok aku tidak mampu berjumpa mereka
Takutnya kalau kalau esok aku tidak mampu untuk memohon keampunan dari mereka
Ma abah .i love both of you so much .
Damn damn much miss .Thanks for everythings .
Menjaga .mendidik segalanya tak dapat terbalas .
Ya Allah berkati mereka ,panjangkan umur mereka dan berilah kesihatan sempurna .
Sesungguh mereka menjaga mendidik ku dengan begitu sempurna .
Cacat cela adalah semua kelemahan ku .
Thanks thanks thanks .

Teknik

Assalamualaikum

Masa lah paling jauh dengan kita .Masa jugak banyak mengajar kita .Masa la yang sentiasa berlalu .
Aku stop pasal masa .Saja bermukadimah semerdu alam .Merdu ke ?

Lately ni banyak mengimbas kembali kenangan dulu kala .
Sangat formal kan ?Suke hati la nak formal pong .

Just teringat dulu zaman sekolah sekolah ,masa di "bangku meja sekolah" banyak sangat kisah .
Teringat nakal nya la time kat sekolah ,sekarang sangat sopan dan baik plus baik hati double plus errr
Okay stop puji lebih2 .

Dulu time teknik tak ramai yang akan pergi ke kantin .
Aah pergi kantin memang nak bersukan ,heyyy pergi makanlah .
Dulu aku ade kawan baik aka best friend .Syarifah Nur Syakirah (kirah)
So hari hari gi rehat memang dengan die .wajib .kalau tak pergi ,boleh mati ! 

For uoll infomation .kalau taknak tahu pong ,nak bgitau jugak la!! 
Our kantin just jual mee sup dengan kicap pedas nye je .
Kadang kadang naik heran aku ,mee sup die macam bubuh ganja .Hari hari ketagih nak makan .Balik je asrama trus teringat mee sup .memang hebat la mee sup ni citenye .yang penting rm1 sahaja .
Memang stok promote ni .

Pastu aku ngn kirah ni stok selok ( semangat ) sikit ,jenis nak bgitau satu sekolah kami gi kantin nak makan .Nak dijadikan satu hari .jeng jeng jeng ...

Suatu hari tatkala loceng menandakan waktu rehat berbunyi ,aku dan kirah dengan tidak teragak agak terus meluru keluar dari bilik darjah tanpa mempedulikan sesiapa sahaja kerana ingin mengejar mee sup kesukaan kami itu .Sebaik sahaja tiba di sana ,alangkah derita mendengarnya tatkala salah seorang makcik kantin yang muka memang makcik membuka mulut sambil berkata .

"Dik ,mee sup harini dah abes "

Maka retak hancur patah seribu hati kami yang murni lagi suci ini .
Angin angin melambai serta daun daun mengikut irama seolah olah mengejek diri kami ini .
Amboi bahasa kau nokk ! syahdu sungguh .

Maka bermulalah si kirah buat perangai ,aku steady lagi mee sup takde .*meleleh air mata*
Teringat lak time tu kami lalu semua kelas vokasional ,kirah panggil wakil setiap kelas .
dan membisikkan kata kata pujangga yang berupa enak didengar oleh mereka .

Semua sepi sunyi bagaikan memberi laluan kepada kata kata pujanggan yg dibisikkan kirah itu
Mereka bagaikan terpesona dengan kata kata itu  lalu 

"woi celaka doeeee ."

Muahahahaha .rupanya si kirah bisik .

"nak tahu tak ? mee sup dah abes "


Hampir semua kelas kami pergi .Semua gelak besar .Yang bangang je ,semua ye ye je percaya nak bisik berbagai .That the end of story that i can't forget .Memorial betul sape yg ade time tu .Smua terkena .

Aku dulu hampir 8 bulan di TEKNIK SULTAN AHMAD SHAH ,ROMPIN PAHANG .
Tak sangka hampir 6 tahun aku dah tinggalkan teknik tu .
But terlalu banyak la kenangan yg susah nak lupa
pahit manis semuanya .
8 bulan duduk di asrama dah rasa sangat seperti family ..hee .

Btw kirah tu still hidup dan ade kat polisas .
And dikenali lebih sebagai PAH .becok kut .
Still la baik but you know right ,life is just moving forward every single life of us .
Me have my life ,so does she .hehe 
But we still kept the memory of us as the great memories .

"we move everyday but still we keep the memories inside of us "

Untitle 2

Assalamualaikum



All of sudden just thought of our story 
Please don't go away
of your hugs in peace
breaths stopped running
gently caressed wonderful moment dream
sing, whisper heart
its all so I fell
Is this it feels like you?
which no doubt stir
shut your eyes looking
said I was the much
I can't afford it .





untitle

Assalamualaikum



I am the one who follows someone shadow until i get hurt
I know crying was not able to solved any problem 
But only tears that can calm me 
Why lately i just got a same dream over and over
Can i fly over ?
Can i slept forever ?

Friendship

Assalamualaikum

Meluangkan sejenak masa untuk malam ini ,risau diri ini hilang tak bersepi .
Haha .Maaf atas kata kata pujangga yang di nurkilankan .
Hehe .Serius .Bila masuk je belog .Rasa penuh idea untuk bermadah .
Mungkin diri ini mampu menggantikan A.samad ?MUAHAHA .
Alhamdulillah for this sem .Semua kerja 90% settle .
Exam just around the corner .Hopefully boleh jawab nanti .
For this sem ,yes banyak masa with roomate and housemate .
Totally with roomate la .
Banyak jugak tak upload the pic of memories .huhu 
Takpelah .the memories is just inside of me .
This sem banyak jugak mengajar erti persahabatan ,kesabaran ,kepelbagaian lah .
Ye .persahabatan cukup la sentiasa di sisi bila mana masih mampu untuk ada .
Bukanlah untuk selamanya .Serius i don't believe with friendship forever .
Entahlah ,setiap orang have their own life .As long as they want us ,we can stick together .
Persahabatan cukup bila kita mampu untuk connect each others without felt like strangers .
Yaa .its enough for me .Huhu .
This sem banyak jugak mengajar erti bergunanya wang itu !!!!
See ? marah sebab penting .Ya Allah .sem ni berlaku suatu pembaziran tahap gaban 
Aku berbelanja berleluasa .My goshh .
Dan penting bila sem ini aku leka dan kesedaran .Hehe .
At least aku mampu untuk percaya setiap inci kehidupan penuh dengan hikmah-Nya .






Sorry .jumpe pic lame and tepek je .Sekarang makin cun melecun la kami oii .haha .
My roomate for 2 years .
Buddies never apart ,friendship until we can .Insyallah .


HAPPY BIRTHDAY ! 2 november 1992

Assalamualaikum


Today my friend's birthday .So happy birthday friend .
Tak tahu dia menghilang kat mane ,since 5 months ago last we meet .
Moga moga kau sentiasa bahagia and diredhai oleh -NYA .
Seriously rindu kut ,rindu gelak bersama .menangis bersama and gile gila bersama 
*lirik lagu ?
Kinda miss you la bro ,where ever your soul and sprit be .I still pray for your happiness .
We are not meant for each others to being friend ,but i still appreciate every moment with you .
Tak terlintas nak menyesal or ape ,cause i believe of karma and hikmah .
Then find your own life ,live in it .
Kelakar bila fikir ,what i thought just became a reality .
Dissapear in wind ?maybe ?hoho
All the best bro ! goodluck goodluck !
KENANG DAKU DALAM DOA MU !
hahaha .Bontot !
Actually dulu dulu ,teringin nak celebrate birthday kau .Wat cake kat kau .Rainbow ?Maybe .
Baling baling tepung but its just become angan angan .Muahaha .
Tak kesampaian ..hem .as long as kau bahagia .Okay la kan ?
Aku pun selalu cakap ,apa terbaik untuk kau .Terbaik untuk aku .Even kita jauh .
Kalau benci aku ? nak wat cmne .dh benci kan ?
Huhu .Happy Birthday Friend ,most lovely and gediks .
Much love from me .XOXO~(macam haram je )

*sedang buat assignment ,masih mampu untuk menaip .HOHO


Setiap yang hadir pasti akan pergi dan setiap yang berlaku adalah ketentuan-Nya :)
Kita sebagai manusia terima dan teruskan langkah kehadapan 
Yang berlalu biarkan berlalu ,jadikan ia pengajaran untuk menjadi lebih baik :)

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images