BROGA HILL 2012

Assalamualaikum





Our journey is began from our home kg.baru.4 buah kereta telah menyertai dan kesemua nye housmate dan housie.18 orang telah menyertainya.Dalam 2 pagi kesemua telah berkumpul.Singgah dulu tunggu jimmy around 3 setengah pagi tu cause die pernah berjaya sampai ke puncak broga.
Sebelum nak mendaki ai maklum saje la.Singgah dulu metor point kajang untuk menambah lemak lemak.HOHO.
Layan pic bawah ni.Bukti kami semua sampai broga!BAHAHA.


Pendakian bermula jam 5 pagi.
Seriusly gelap sesangat otw hiking broga ni.Pic is look like clear but actually is very dark.
Cause on light that we bought and flash of camera its look like clean and clear.
Nampak muke macam happy je snap pic , dalam hati aku nak menjerit
"Apehal aku boleh join korang niii ha?pecah dada aku nak daki oiii!"
but climbing runs smooth dengan adanya abang abang katang dari group kami.
Thanks abg abg katang.Bahahaha.
*katang in others word is "sado"*


Finally sampai jugak kami jam 6.30 pagi ke puncak broga.Even nak pecah dada aku.
Nak dekat beratus kali aku give up.Usaha berbaloi bile tibe kat atas.
And the view is sangat ohsem.

Actually kalau tak sebab ramai yang membantu takdenye aku nak sampai.
Dengan lemak lemak aku yang bertimbun ni dan kegayatan aku melampau
Tidak mungkin but alhamdulillah dengan bantuan dan keizinan-Nya,aku selamat sampai dan pulang.
Sumpah tak sangka aku boleh panjat bukit broga.
Mahu mak aku pengsan mendengar nye.
"Ya Allah betol ke anak aku ni , jarak kedai 5 minit pon nak naik kereta "
Its true mom , im done!Yeahhh.
Jangan kata kau nokkk,aku pon tak percaya kot.

Some tips for newbie before hiking :
1) Bawak jiwa dan raga . Jangan tertinggal kat memane.Kutip kutip!
2) Bawak badan kau even berat (macam aku)HOHO.
3)Bawak torchlight sbb sgt gelap kalau mendaki pepagi melainkan mata kau auto boleh detect kegelapan.
4) Pakai kasut yang mencengkam bukan kasut dicengkam . Selipar is not allowed tapi kalau hebat ape salahnya.
5) Baju sesuai ,bukan baju pergi konsert or baju pergi pavi.Get it?
4) Bawak la air mineral coklat banyak banyak.Klau badan cm aku ni memang sangat memerlukan air
5) Bawak la tuala nak lap lap peluh tu , comfirm berpeluh.Kalau tak berpeluh better pergi medical check utk mengesahkan anda human or what.Hoho
6 )Buang segala toksin dalam badan kau sama ada berbetuk cecair or berbentuk bentuk sebab kat atas takde toilet.Ngeee~
7) Bawak mengucap ,jangan bergalok sebab jalan agak bahaya.Berhati2 dan beringat2.


Macam bagus sgt aku bg tips , well orang tak bagus pon perlu tunjuk die bagus even tak bagus dalam berbagus.
Hahaha.Korang patut daki bukit broga ni ,baru korang dapat feel macam aku feel.heee~
Bye peeps , have a nice day ;)








broga

Assalamualaikum

Guess what?I was so excited to story.
But keadaan tidak mengizinkan krana picture belum di cari.
Harini aku telah berjaya sampai ke puncak bukit broga
Amazing right?Dengan berat badan yang SANGAT ringan ni.HOHO.
Mampu juga aku sampai even berbagai halangan dan cabaran
Putus asa beribu,nasib semangat dan bantuan kawan kawan tu ada.
Tak sabar nak story pasal broga , tunggu pic!


*Kalau tak pernah sampai broga , jangan cakap "broga je kut kau excited",serius aku cakap .Kalau kau sampai puncak broga tu kau sangat sangat terhebat and COOL abes :)*

appear

Assalamualaikum

The more you appear , the more i suffer
The more i try to forget you , the more you come closer to me
The more i love you , the more i become crazy
The more i stay , the more i must write
Goodnite peeps.Love love love <3
***********************************************

impian :)

Assalamualaikum

Dalam dunia ni semua orang ada impian dan seharusnya dan sewajibnya serta semestinya
Impian itu mestilah membahagia?Kan?Kan?Tepuk dahi kalau tak percaya
Well kerana aku masih seorang manusia yang sangat sangat baik dan normal.Oh my gucci!
Kau sedang memuji diri kau sendiri.Good job!
Aku banyak impian dan impian tu semua tinggi menggunung.
Aku rasa Carlos Slim Helu pon nak menages dengar impian aku
Bahkan akan gelak gelak terguling membacanya.
Siapa Carlos Slim Helu?Kau kentut nanti keluarlah jawapannya.HOHO!

center;">******************************************************************

Impian aku sama je macam impian u'olls .Ya siapa la tak mengimpikan macam aku mimpi?
Mimpi sama ke?Oh tidakkkkk....

My dreams was to be a rich person in the world!Mesti kau agak camni kan?
Salah!Gelakkan diri kau sendiri sekarang sebab teka salah.
Baby baru lahir pon nak jadi jutawan,so tu impian normal dan terlalu biasa.
Duit segala galanya bagi aku.Tak kira apa korang nak cakap but for me its still important
I dun mind what people think about.Yaaa my friend also always cakap aku ni mata duitan
Mata duitan atau tidak,duit boleh membahagiakan sebab aku boleh pergi jamban rm2.00 semata mata untuk berak.Kau ada?Bahagia bukan?RM 2.00 boleh selesakan aku.Oh tidakkkk.pengotornya kau ika!HAHA.
Eleh majoriti semua bila sakit perut,apa paling nikmat adalah berak.Takkan kau nak tahan sampai berbuih kot.BAHAHA.


Impian aku nak kawin cepat cepat.Boleh tak gitu?HAHA.
Calon pon takde kau nii ikaa,sape lah nak kan kau ni haa?Jangan perasannn!Dushhhh.
Kang kalau cakap impian aku nak jadi burung kang lagi tak logik.
Boleh terbang,tiap tiap malam boleh pergi usha cool aku tengah buat apa.
How crazy i am,pergi intai anak teruna orang.Teruna ke?errrr~
Tak pon impian aku nak jadi halimunan.Yaaa aku dapat melihat keburukan di sebalik kebaikan.
Hebat hebat.Sebenarnya impian aku nak jumpa kau hari hari je mr.cool.HAHA.
Boleh tak?Walau kau taknak pandang pon.Apa aku kesah?Hoho.
Cakap pasal impian aku memang tak habes sebab hari hari aku akan ade impian baru.
Maka makin bertambah la impian aku,dan hari hari impian aku membunuh aku.
Cewahhh..Impian aku takkan pernah habes lah.

Seriously impian aku cuma nak berjaya dunia akhirat
Tu je.Tak kire betapa tamak nya aku harta kat dunia ni.
Tak kira betapa teruknya aku kat dunia ni
Tak kira betapa lalainya aku kat dunia ni
Aku masih mengharap kebahagian aku di akhirat.


Nota kaki :
So aku harap kau balik ke pangkal jalan di mana kau dilahirkan sebagai seorang anak yang penuh dikasihi.Seburuk mana kehidupan anggap itu dugaan.Yang bersabar akan menemui jalan kebahagian.Rosakkan hidup bukan penyelesaian , malah lebih baik teruskan hidup dengan seribu keinsafan.Moga moga kesabaran kita terhadap kesengsaraan hidup di dunia , mendapat kebahagian di sana.Amin amin.
Ikhlas dari aku untuk seseorang yang makin jauh :)
IMISSYOU :'(


Changes

Assalamualaikum

Bile rindu stalker,bile stalker rindu.
Oh bile dan stalker and rindu jealous.
Bile jealous takde mood
Bile takde mood masuk belog konon nak lepaskan perasaan.
Yaaa ..sini je pon boleh berstory and bermory.
HOHO~

****************************************************
In this life have a lot of changes whether fast or slow.
Its depends on the individual
Sometimes you can't see the changes of yourself but others can know
So,when i become a profesional stalker.heeee :) I have see a lot of change inside of my friends.
Whether its good or bad its still called changes.Im i rite?
For me change is needed in line with time running..Yaaa i think it is.
Changes also make me sorrowful.I dun know why.
Mybe the changes that happen is upset to me.Mybe..
Talk about my friends,i have a lot but there are to far and i lost them like wind
Change leads us for separation.Hem.Times over and pass away with a lots of memories.
Miss it but let a change happen and sure all of this have wisdom
How far the result of wisdom are,only GOD to know and we as human must face it :)
What i want is a good change for all and for me.
I hope my changes able increase in self improvement and can pleasure others.Insyallah :)

******************************************************************

Perubahan saban hari kadang kala membawa kebahagian dan kedukaan
Teman kawan sahabat adalah perubahan paling nyata
Sejauh mana diri tercampak dalam perubahan kehidupan masing masing
Ukhuwah persahabat tetap utuh dihati.
Iloveyouallsomuch.




missyoulikecrazy

Assalamualaikum

RINDU.kau tahu tak aku RINDU kau?
Tahu ke tidak?RINDU?
Seksa.Seksa.Seksa.
Cukup la dera hati aku.RINDU RINDU RINDU.
Bosan RINDU kau yang memang langsung tak RINDU aku.
Kau bukan tahu aku tengah RINDU sebab kau tak tahu
Kalau kau baca pon,tahu ke kaulah orang yang aku RINDU?
RINDU seribu kali pon seksa je aku dapat.
RINDU kenapa perlu meRINDU?
Mana kau menghilang ni?Aku RINDU kau tahu tak?
Sampai muka sekeliling aku jadi muka kau!
Mulut hati semua nama kau
Perlu ke nak mention nama kau kat sini?
RINDU je pon.Perasaan je pon!
Arghhhhh RINDUUUUU.
Semua password aku jadi name kau tahu tak?
RINDU punya pasal.
At least setiap kali bukak laptop phone.Macam aku bukak hati kau
Oh perasan la kau shafika suhaimi meRINDU sorang2
Perasan lagi bagus dari pendam.Am i right *****?
IMISSYOUALOT
Please come back.Begging you darling.
HAHAHA.PERASAN.dushhhh!!!!

sorry bile memalam mmg kemaruk rindu mengarut.heeee


*******************************************************
Orang cakap kalau kite rindu org,orang akan ingat kita.
Jadi aku dah rindu kau banyak banyak ni,kau ingat tak aku?
Orang cakap kalau kita mimpi orang tu maknanya kita rindu sangat orang tu dan
orang jugak cakap bila orang tu muncul dalam mimpi kita,die pon tengah mimpikan kita
Jadi aku mimpi kau sebab rindu,kau mimpi tak aku?
Orang kata kalau ada orang rindu,bulu mata kita jatuh.
Bulu mata kau abes tak?sebab hari hari aku rindu kau banyak banyak
Orang kata dah terlanjur aku berbicara
Eloklah aku mengucap selamat sayang
LOVE YOU,SARANGHE,ASHITERU.

*smpai skrg aku takleh sebut bahase melayu punye ayat,sebab jiwang sgt.Geli makk nokk!*
haha




Wedding nor and anep :)

Assalamualaikum


Awesome day when i became an important part of the wedding of my friend,Nor today.
important ke?Well.haha
Not really but i just to perasan,seriusly today is freakin tired when im the part of this wedding
from morning (akad nikah) until night ( bukak hadiah).
Sound excited kau akak!!!Well this is my first time since im 20 only k.
So mane de kawan kawan yg dh kawen sgt
But everthings is great and alhamdulillah everthings go in good manner.


Nor sangat cun dan lipat sangat cool.Haha.
Photographer sangat handsome.
Actually the photoshoot just not only in home but also involve at outdoor.
And pic will be upload later,i wanna show too even you dun want to see.
Cause kawan saya,nor sangat sangat cantik with her cinderella outfit
And outdoor session is awesome too cause taman gelora and esplanade sangat cantik

Selamat pengantin baru buat nor dan lipat,semoga jodoh berkekalan dan bahagia bahagia selalu sehingga ke syurga.Banyakkan bersabar,lalui hidup dengan ketenangan,insyaallah alam perkhawinan akan lebih manis :)


mereka is nothings

Assalamulaikum

Hello readers.Come on lah Shafika.Macam ada je orang baca blog kau hampeh ni.Heee.
Who's care?This is my belog rite?Am i rite?Teheeee :)
Actually i got some ideas to talk about when i think about somethings
This story should not be in my blog space cause they/he/she/hershe not important
Mybe cause baredom that hit me made me talk about this nounsense things
This story is to be as funny campus diary 2012 of me.Ngee~

Im gonna talk about this group,actually just know them cause my roomate knew one of them,in other word friend of friends.But i dun care,for me community life should interact with one another no matter what the problems with who and how they live in life.What I just need to know and care is my life that much more meaningful and interesting.Rite?

But the bad things happens and its sucks for me when even i dun care their probs or their gud gud life.They actually care for me.Thanks :)
And i feel so bad because well im just too good to be condemned by them.Hahaha.
Its a fact because i dun even talk about them even they may become hot gossip among my friends.
Huuu.Im just human,so is a little be to talk too.hehe
I can smile and say hello when we are meet each others
how good i am rite?haha
So why must they spiteful to me to condemn me for the problems occur
HELLO!I am just a victim,victim OKE,get it?
So be profesional,just live your life and mind your owns business la kakak.
Yes,kakak because they are much older from me but their minds more like new kids.
But i just take it easy,text her just to unconscious her to be like human and matured


Too much to talk this time,Well for those that kutuk me so much,thanks.
Even im fat,ugly or what so on.I dun even trouble yours
Mybe im too cute for you all to see rite?HAHA
my god,stop angkat bakul shafika suhaimi
Make me annoy you know!
The conclusion is you all is nothings to talk about.Note it okay.
Even anak datuk,anak bangla,anak vvip,anak penoreh,
Who's care?
Senyap tak bermaksud kalah but just give a chance to change.

nota:

Tak perlu nak berbangga atas segala apa yang ada kerana dalam sekelip mata akan hilang
Capai keredhaan dan kejayaan,insyaalah akan membahagiakan diri,kedua ibu bapa dan masyarakat

Manusia bukan sempurna jadi jangan cari kesempurnaan,carilah kesederhanaan kerana kesederhanaan membuatkan kita dihormati dan disanjung tinggi



Gundah gulana

Assalamualaikum

Susah nak jage hati bagi sentiase dalam keadaan baik ni
Aisehhh dah tahu nak buat macam mane
Ya hanya mampu berdoa agar tuhan tenangkan hati ini
Gundah gulana,tak tenteram.
Berapa lama la perlu nak berase perasaan macam gini.
Come on la!
Hiduplah dengan kehidupan yang tenang Shafika Suhaimi.
Hadapi lah setiap perkara dengan ketenangan yang hakiki
Penat dah nak mengejar dan mencari
Kalau diberi peluang,aku nak bangun dari semua ini
Mengharapkan sekarang cuma mimpi,mimpi yang panjang
Nak kembali zaman dimana aku tak payah memikir
Tak payah rasa susah hati
Tak payah nak cari mana tak kena
Aku nak enjoy je dalam hidup aku ni,nak ketawa tanpa pikir masalah
Nak lepak 24 jam dengan kawan kawan
Nak kembali zaman di mana kawan kawan aku ditinggalkan
Nak share semua suka duka
Masa memang berlalu pantas,jadi cepatkan masa aku abes study
Nak balik kuantan,nak stay kuantan
Nak duk umah aku yang heaven,freedom
Aku bukan homesick but i really need my home now
My room that have a lots of memories
My room that quiet privacy
My room yang bersepah dengan buku and baju
I miss and i miss.
Hati please tenang after aku balik Kuantan
When i came back to KL i hope hati aku tenang dan tenang
sepertima aku Shafika Suhaimi 2 years ago.:)




Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images