New house

Assalamualaikum

Lately busy gila gila .Busy kemas rumah .For the next time ,akan berpindah ke rumah sewa baru .
Haishhh .Penat berfikir pasal rumah ,and finally everything settle down .Alhamdulillah .Syukur .New house not bad .Tido semua tak cukup ,then berulang hari hari kl shah alam .Tak sempat nak jenguk lappy ,kencing pun tersekat .hehe .Why pindah ?I prefer more kampung baru than now cause dekat but its just happen .Believe of hikmah rite ? Semua berlaku ada hikmah ,maybe untuk menyedarkan kita .Atas kesilapan ,dapat memperbaiki diri sendiri .Mencari ruang untuk setiap diri berfikir .Membuka setiap apa terjadi .Yang paling penting ,ini semua kehendak -Nya .Dia tahu mana baik dan buruk .

Thanks yang sentiasa di belakang kami .Yang membantu kami kami berpindah .Oh barang banyak gila kut .Tak sanggup la nak angkat sorang .Semua settle .So time fikir holiday .Nak balik kuantan .I miss so much Kuantan .Heee .Kbye .


Note : Eh ! Rindu doe .heee

PANAS BENGANG

Assalamualaikum


Ini entry bengang tahap dewa .Arghhh panas betul hati ni .
Panas panas .Sakit hati .Rasa nak maki maki .
Tak kesah la berapa banyak benci sangat tapi tak perlu kut nak buat2 langsung tak kenal .
Stress .Entah ape2 .Kalau mention nama aku dose ke hape ?
Panas panas panas .Kalau dapat undur masa ni !
Arghhhhh .kbye .Sangat sangat panas panas .

Too stupid .

Assalamualaikum



Please don't promise me anythings while you can't

Cause that promises make me pain and hurt again

I do not ask for your love ,just enough fulfill the promise 

Every moments that promises between us remind me

Am i too stupid cause too cared and loved ?



Salam Maal Hijrah 1434

Assalamualaikum



Salam Maal Hijrah 1434 buat muslim muslimah .
Mari kita mulakan keazaman baru .hikhik
Ye azam baru wajib ada sempena tahun baru islam 
Azam aku ...jap fikir .Banyak sangat sampai .macam tak larat nak tulis .
The most things part is nawaitu kita right ?heee
Banyak azam azam aku tak dapat kecapi .
So for the azam this year .Nak capai segala azam tak pernah tercapai .

Hari hari aku ada azam baru .
Azam aku hari hari adalah nak kurus .muahaha .sila gelak smbil muntah darah .
Azam sejak lahir ,tak pernah nak capai .
Yela .nafsu selero besau .
Azam tak pernah tercapai sebab niat tak pernah ikhlas .
Maybe .Allah tahu apa niat aku la ni ,tu die tak memperkenankan .hehe 
But hari hari azam aku nak jadi solehah .
Moga diri ni lebih sopan sebagai muslimah .
Yela aku ni memang tak senonoh plus tak sopan .
Hari hari azam nak lebih bertakwa kepada-Nya tapi hem .
Sentiasa leka dan hanyut dengan duniawi .

So apa azam u'oll ?Salam maal hijrah .Moga moga setiap azam yang ditanam dalam diri adalah diberkati dan dipermudahkan .Amin amin :)



ibu bapa

Assalamualaikum


Diri ni terlalu leka ,Ya Allah sebaknya tatkala baca kisah tu .
Hem .tak pernah terluah di belog ni betapa sayang nya aku pada kedua ibu bapa ku 
Rindunya tidak terkira .Rasa sekarang jugak nak call
Perasaan takut tiba tiba menerpa kalau kalau hari esok aku tidak mampu berjumpa mereka
Takutnya kalau kalau esok aku tidak mampu untuk memohon keampunan dari mereka
Ma abah .i love both of you so much .
Damn damn much miss .Thanks for everythings .
Menjaga .mendidik segalanya tak dapat terbalas .
Ya Allah berkati mereka ,panjangkan umur mereka dan berilah kesihatan sempurna .
Sesungguh mereka menjaga mendidik ku dengan begitu sempurna .
Cacat cela adalah semua kelemahan ku .
Thanks thanks thanks .

Teknik

Assalamualaikum

Masa lah paling jauh dengan kita .Masa jugak banyak mengajar kita .Masa la yang sentiasa berlalu .
Aku stop pasal masa .Saja bermukadimah semerdu alam .Merdu ke ?

Lately ni banyak mengimbas kembali kenangan dulu kala .
Sangat formal kan ?Suke hati la nak formal pong .

Just teringat dulu zaman sekolah sekolah ,masa di "bangku meja sekolah" banyak sangat kisah .
Teringat nakal nya la time kat sekolah ,sekarang sangat sopan dan baik plus baik hati double plus errr
Okay stop puji lebih2 .

Dulu time teknik tak ramai yang akan pergi ke kantin .
Aah pergi kantin memang nak bersukan ,heyyy pergi makanlah .
Dulu aku ade kawan baik aka best friend .Syarifah Nur Syakirah (kirah)
So hari hari gi rehat memang dengan die .wajib .kalau tak pergi ,boleh mati ! 

For uoll infomation .kalau taknak tahu pong ,nak bgitau jugak la!! 
Our kantin just jual mee sup dengan kicap pedas nye je .
Kadang kadang naik heran aku ,mee sup die macam bubuh ganja .Hari hari ketagih nak makan .Balik je asrama trus teringat mee sup .memang hebat la mee sup ni citenye .yang penting rm1 sahaja .
Memang stok promote ni .

Pastu aku ngn kirah ni stok selok ( semangat ) sikit ,jenis nak bgitau satu sekolah kami gi kantin nak makan .Nak dijadikan satu hari .jeng jeng jeng ...

Suatu hari tatkala loceng menandakan waktu rehat berbunyi ,aku dan kirah dengan tidak teragak agak terus meluru keluar dari bilik darjah tanpa mempedulikan sesiapa sahaja kerana ingin mengejar mee sup kesukaan kami itu .Sebaik sahaja tiba di sana ,alangkah derita mendengarnya tatkala salah seorang makcik kantin yang muka memang makcik membuka mulut sambil berkata .

"Dik ,mee sup harini dah abes "

Maka retak hancur patah seribu hati kami yang murni lagi suci ini .
Angin angin melambai serta daun daun mengikut irama seolah olah mengejek diri kami ini .
Amboi bahasa kau nokk ! syahdu sungguh .

Maka bermulalah si kirah buat perangai ,aku steady lagi mee sup takde .*meleleh air mata*
Teringat lak time tu kami lalu semua kelas vokasional ,kirah panggil wakil setiap kelas .
dan membisikkan kata kata pujangga yang berupa enak didengar oleh mereka .

Semua sepi sunyi bagaikan memberi laluan kepada kata kata pujanggan yg dibisikkan kirah itu
Mereka bagaikan terpesona dengan kata kata itu  lalu 

"woi celaka doeeee ."

Muahahahaha .rupanya si kirah bisik .

"nak tahu tak ? mee sup dah abes "


Hampir semua kelas kami pergi .Semua gelak besar .Yang bangang je ,semua ye ye je percaya nak bisik berbagai .That the end of story that i can't forget .Memorial betul sape yg ade time tu .Smua terkena .

Aku dulu hampir 8 bulan di TEKNIK SULTAN AHMAD SHAH ,ROMPIN PAHANG .
Tak sangka hampir 6 tahun aku dah tinggalkan teknik tu .
But terlalu banyak la kenangan yg susah nak lupa
pahit manis semuanya .
8 bulan duduk di asrama dah rasa sangat seperti family ..hee .

Btw kirah tu still hidup dan ade kat polisas .
And dikenali lebih sebagai PAH .becok kut .
Still la baik but you know right ,life is just moving forward every single life of us .
Me have my life ,so does she .hehe 
But we still kept the memory of us as the great memories .

"we move everyday but still we keep the memories inside of us "

Untitle 2

Assalamualaikum



All of sudden just thought of our story 
Please don't go away
of your hugs in peace
breaths stopped running
gently caressed wonderful moment dream
sing, whisper heart
its all so I fell
Is this it feels like you?
which no doubt stir
shut your eyes looking
said I was the much
I can't afford it .





untitle

Assalamualaikum



I am the one who follows someone shadow until i get hurt
I know crying was not able to solved any problem 
But only tears that can calm me 
Why lately i just got a same dream over and over
Can i fly over ?
Can i slept forever ?

Friendship

Assalamualaikum

Meluangkan sejenak masa untuk malam ini ,risau diri ini hilang tak bersepi .
Haha .Maaf atas kata kata pujangga yang di nurkilankan .
Hehe .Serius .Bila masuk je belog .Rasa penuh idea untuk bermadah .
Mungkin diri ini mampu menggantikan A.samad ?MUAHAHA .
Alhamdulillah for this sem .Semua kerja 90% settle .
Exam just around the corner .Hopefully boleh jawab nanti .
For this sem ,yes banyak masa with roomate and housemate .
Totally with roomate la .
Banyak jugak tak upload the pic of memories .huhu 
Takpelah .the memories is just inside of me .
This sem banyak jugak mengajar erti persahabatan ,kesabaran ,kepelbagaian lah .
Ye .persahabatan cukup la sentiasa di sisi bila mana masih mampu untuk ada .
Bukanlah untuk selamanya .Serius i don't believe with friendship forever .
Entahlah ,setiap orang have their own life .As long as they want us ,we can stick together .
Persahabatan cukup bila kita mampu untuk connect each others without felt like strangers .
Yaa .its enough for me .Huhu .
This sem banyak jugak mengajar erti bergunanya wang itu !!!!
See ? marah sebab penting .Ya Allah .sem ni berlaku suatu pembaziran tahap gaban 
Aku berbelanja berleluasa .My goshh .
Dan penting bila sem ini aku leka dan kesedaran .Hehe .
At least aku mampu untuk percaya setiap inci kehidupan penuh dengan hikmah-Nya .






Sorry .jumpe pic lame and tepek je .Sekarang makin cun melecun la kami oii .haha .
My roomate for 2 years .
Buddies never apart ,friendship until we can .Insyallah .


HAPPY BIRTHDAY ! 2 november 1992

Assalamualaikum


Today my friend's birthday .So happy birthday friend .
Tak tahu dia menghilang kat mane ,since 5 months ago last we meet .
Moga moga kau sentiasa bahagia and diredhai oleh -NYA .
Seriously rindu kut ,rindu gelak bersama .menangis bersama and gile gila bersama 
*lirik lagu ?
Kinda miss you la bro ,where ever your soul and sprit be .I still pray for your happiness .
We are not meant for each others to being friend ,but i still appreciate every moment with you .
Tak terlintas nak menyesal or ape ,cause i believe of karma and hikmah .
Then find your own life ,live in it .
Kelakar bila fikir ,what i thought just became a reality .
Dissapear in wind ?maybe ?hoho
All the best bro ! goodluck goodluck !
KENANG DAKU DALAM DOA MU !
hahaha .Bontot !
Actually dulu dulu ,teringin nak celebrate birthday kau .Wat cake kat kau .Rainbow ?Maybe .
Baling baling tepung but its just become angan angan .Muahaha .
Tak kesampaian ..hem .as long as kau bahagia .Okay la kan ?
Aku pun selalu cakap ,apa terbaik untuk kau .Terbaik untuk aku .Even kita jauh .
Kalau benci aku ? nak wat cmne .dh benci kan ?
Huhu .Happy Birthday Friend ,most lovely and gediks .
Much love from me .XOXO~(macam haram je )

*sedang buat assignment ,masih mampu untuk menaip .HOHO


Setiap yang hadir pasti akan pergi dan setiap yang berlaku adalah ketentuan-Nya :)
Kita sebagai manusia terima dan teruskan langkah kehadapan 
Yang berlalu biarkan berlalu ,jadikan ia pengajaran untuk menjadi lebih baik :)

Kebahagian itu ?

Assalamualaikum


Terlalu lama tidak berbicara di dalam belog kesayangan .
Tempat untuk mencurahkan rasa hati selain dari-NYA .
Alhamdulillah masih bernyawa di bumi Allah .
Bumi yang mengajar erti kehidupan dan melekakan sejenak kehidupan
Aku yang terus hanyut tatkala kebahagian yang datang 
Tetap manusia yang alpa ,sentiasa leka dan lalai
Mungkin aku patut diuji ? Untuk menambahkan keimanan dalam diri 
Manusia mudah berubah ,sekelip mata 
Hari ini aku mampu berbicara begini ,mungkin esok aku alpa kembali
Ya Allah ,tuhan sekalian alam .Kau tetapkan iman aku yang begitu lemah 
Lemah tanpa petunjuk dan cahaya mu .
Aku cuma ingin kebahagian yang diredhai oleh mu .
Kebahagian yang hakiki yang kekal abadi
Yang mampu membuatkan aku lebih dekat dengan mu
Kalau derita itu mampu membuat aku dekat padamu ,aku redha .
Sesungguhnya itulah yang terbaik untuk diri aku
Kemanisan kepahitan semua ku beri senyuman dan gelakan
Bukankah senyuman itu sedekah ?Perlu kah untuk aku memberi murungan tawar dan muram ?
Maaf atas kemelampauan aku dalam berbicara atau di dalam setiap senyuman dan gelakan
Aku cuma manusia biasa yang terlalu lalai dan leka
Tidak mampu menyelami sejenak setiap hati insan lain
Aku tidak mampu untuk memberikan kepuasan untuk setiap yang berada di sisi
Aku tidak mengharapkan kesempurnaan ,cukuplah kesempurnaan dalam kesederhanaan 
Amin Amin Amin .



{Sedikit Rasa}

Assalamualaikum


Jika senang menggambarkannya dari kata 
Senang untuk aku tersenyum bercerita 
Mudah untuk menjadi aku ?
Mudah sehingga aku tidak mampu 
Hanya tuhan tahu bagaimana rasa ini .
Cuma tidak mampu mengungkap dengan kata
Aku tahu setiap ini cuma sebahagian illusi mainan kesakitan
Mainan iblis untuk membuat manusia leka dan lalai dengan kedukaan
Jangan biar rasa itu terus hanyut 
Itu yang cuba aku buat walaupun tidak mampu 
Hanya mampu tersenyum dan ketawa tatkala mendengar diri ini terlalu kuat dan tidak ada rasa
Buat apa untuk bercerita bila tidak mampu ?
Itu aku ,tidak mampu bercerita kerna terlalu lemah 
Takut ia membawa kelalaian aku kembali
Bukan mudah mencari kekuatan diri sendiri ,bukan mudah melupakan segala
Menjadi kuat dengan berdiam adalah jalan terbaik untuk aku
Tidak mampu bercerita segala kedukaan 
Allah yang tahu rasa ini dan dia yang memberi
Dia maha mendengar ,maha mengetahui dan maha segalanya
Dia yang memberi rasa ini dan Dia juga yang dapat menenangkan rasa ini
Dia yang mengatur setiap kehidupannya
Dan aku percaya dia juga akan mengakhiri hidup ini
Aku sebagai hamba-Nya hanya mampu berdoa agar setiap kehidupan yang diatur adalah terbaik dan sentiasa diredhai .Amin Amin 
Moga moga hari hari aku mampu untuk terus mengadu segala kedukaan ini tanpa jemu kepada-Nya.




                                                                                                                                                                                          
                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Untuk apa berkongsi rasa sesama manusia bila mana hanya Allah yang tahu rasa ini ?
Untuk apa rasa ini difahamkan oleh manusia bila masa mereka tidak pernah mengerti ?


Tenanglah duhai hati yang satu kerana ia hanya miliknya-NYA yang satu 

Hati ini

Assalamualaikum


Hati 
Segalanya bermula dari hati 
Baik buruk datangnya dari hati

Manusia
Itu aku ,yang punya satu hati
Hati yang mengajar segala erti hidup
Mengajar menjadi manusia yang berguna dan tidak
Segalanya bermula dari hati dan manusia

Cinta
Satu perasaan halus yang menyelinap di dalam setiap kehidupan
Banyak mengajar erti kesabaran dan pengorbanan
Memberi seribu kebahagian dan keperitan

Hati ,Manusia Dan Cinta
Perasaan 'CINTA' yang bermukim di 'HATI' setiap insan .
'HATI' setiap insan yang bergelar 'MANUSIA'
Kerana 'HATI' ,'MANUSIA' ada 'CINTA'
Ye dan kerana 'CINTA' ,'MANUSIA' buta 'HATI' dan alpa



Ya Allah kuatkan sejenak hati yang terlalu lemah .
Lemah pada godaan dunia ,leka pada kehidupan sementara
Berikan aku sekeping hati yang suci
Hati yang sentiasa diredhai oleh-MU
Hati yang kuat untuk menempuh segala dugaan
Hati yang mampu ke syurga-Mu
Hati yang penuh keikhlasan
Dan Hati yang sentiasa mengingati-MU
Amin   Amin



Mata ini yang sentiasa menjadi saksi untuk setiap inci kehidupan





Alhamdulillah :)

Assalamualaikum

Alhamdulillah untuk rasa bahagia sebentar .
Semoga kebahagian dirasakan bukanlah kelalaian untuk diri ini .
Tidak mengharap rasa ini berpanjangan kerana manusia mudah leka .
Cuma bersyukur atas nikmat perasaan yang setelah lama tidak dikecapi dalam hati .
Cuba untuk mengawal emosi ,moga moga apa yang dirasa ini tidak melalaikan .
Kebahagian milik Allah ,dan aku sebagai hambanya hanya mampu bersyukur atas semua ini .
Menunggu tanpa jemu dan sabar ,mengharap ada sinar dalam hidup nya .
Ya , aku percaya doa doa sekeliling yang masih menyayangi dirinya telah dimakbulkan .
Terjelas ada ruang kehidupan ,moga hidup nya sentiasa diberkati .
Cukup cuma kebahagian dalam kehidupannya buat aku bahagia .
Moga moga Allah menyayangi dirinya untuk membuka pintu hatinya .
Bukan mudah untuk mengubah sesorang ,dengan berkat dan doa ..
Semua boleh berlaku , mengharap hari hari mendatang die lebih mempercayai pada pencipta alam yang satu .Allah yang maha esa .
Amin amin ..

"Just feel very annoying when im update on Malay cause its look like jiwang but what i wrote ,its just from deep of my heart "

*mrcoolsangatlahhandsometahapgabanohgerangrinduuu*

Muhasabah diri


Assalamualaikum

When you get down or already fallin .just "muhasabah" yourself .
Sometimes kalau rasa tak kuat ,yes muhabah diri .
We should "bersyukur" and thats what i just do it now .
Balik rumah ,bukak lappy and stalker someone belog .
Rasa bersyukur sejenak and suddenly my spirit just come .
How strong her life when Allah took one by one her lovers .
Family ,boyfriend .And until now .She still missed them .
Kuat kan ? Even i know ,she try to be stronger .
Cuba menjadi kuat untuk mencari kekuatan diri sendiri .
Yes .Really really adore her .
This is what we called "muhasabah" .
Berfikir sejenak ,then it will make me better .
Rindu ini cuma pada yang berhak ,pada-NYA .
Lalaikan diri dengan duniawi ,alpa pada keindahan dunia yang sementara .
Memberi sepenuh kehidupan pada dunia .
I know whats happen ,got their own reason .
We forgotten that every problem occurs with the consent of -NYA .
Only by remembering Allah ,our heart will be calm .
I not say as to feel perfect, 
but trying to find perfection in human life as to appreciate the blessings given .
Im only a human who looked up to this world until i forget the creator of this world who give a life .
Alhamdulillah for things that happen , at least i know its the best that Allah give to me .
Please forgive "hamba" Mu ini yang sentiasa lalai .Dan selalu mempertikaikan atas setiap yang berlaku .
Terlupa segala berlaku adalah kehendak-Nya .Me as human kena redha and tawakal .
Mudahan mudahan segala berlaku adalah demi kebaikan diri sendiri dalam kehidupan .
Dari-Nya kita datang pasti Dari-NYA jugak kita kembali .
Mudahan mudahan segala yang datang adalah ujian dan yang akan kembali dirahmati .
Allahualam'



Should I grieve with the world, while it is the best for me in this world and the hereafter ?
Insyallah .Amin Amin

kekurangan diri


Assalamualaikum

Jangan percayakan sesiapa , atau anda hanya menempuh maut .
That's fact okay .Share story sebab tak tahan ,nak release tension .
Ringankan beban je then itu akan menambahkan beban actually .
Once dah share story , your story akan diputar belit serta dimanupulasikan .
Nampak tak permainan die kat situ ?
Hidup bermasyarakat ni serius menyeramkan .
Aku bukan baik even try jadi baik .Aku manusia yang banyak sangat kekurangan .
Tapi mudah mudahan Allah sentiasa lindungi aku dari difitnah dan menfitnah .
Apa yang buruk datang dari aku adalah keburukan aku .
Kata kata yang dianggap menfitnah bukanlah terniat atau berniat .
Semua tu hanya kata kata untuk dibuat renungan untuk diri sendiri dan orang lain .
Cuma mengharapkan yang terbaik untuk diri sendiri dan sekeliling .
Mengharapkan setiap keburukan sentiasa dibaiki dengan kebaikan .
Setiap kesilapan dijadikan pendoman dan setiap apa yang dilakukan diredhai oleh-Nya .
Setiap apa yang berlaku sama ada buruk atau baik ,ada hikmahnya .
Cuba untuk tidak menunding jari kepada orang lain ,risau diri ini menfitnah .
Semoga Allah sentiasa melindungi aku serta orang orang yang aku sayang .
Sebab terlalu sayang kadang kadang mengharapkan yang terbaik untuk dirinya .
Rindu itu milik Allah ,sayang itu hanya pada Allah .
Semoga aku sentiasa berada di jalannya .Amin~

COOL LOVE

Assalamualaikum

I still don't understand love ,so i can't get any closer
But why does my foolish heart keep pounding ?
I'm haunted by you again and again ,i just can't get away
This hopeless love hurts my heart so much
Going from day to night ,you're all i think about
Being pitiful and silly ,what should i do?
The heart follows love ,what am i going to do ?
The day when my pain fades away ,will that day ever come ?
The moonlight is so beautiful ,i just can't get away
Let me lie down by your side for a moment
A moment ...just a moment

**********************************************************
A cool things when you can pretend everything
Being wild and free while you are suffer
Can laugh a lot while you are crying
Can smile while inside you is dying
Can sing a loud while inside you is hurting
Can update your belog while your assignment is waiting .
Night peeps :)

note :The cool person when i can't able to talk with them .
So my friend just turn into cool person ,thats why he act stranger .boooo .dammit !

imperfect


Assalamualaikum

Just update after back from icity with housie .
Kadang kadang tahu diri ni selalu banyak salah 
Tapi saja nak tunjuk hebat and tak akan mengaku kalah
Even around aku rasa macam aku ni bajet bagus .Ikut kepale sendiri
But actually inside me i know thats my bad
Seberapa banyak kesalahan or kesilapan thats comes from me .I will not admit it .
Entah .Tunding jari kat orang lain ,tunjuk bagus .Orang akan menyampah .
And point tu ,see ? thats what i want
Bodo kan ?Sorry dear friends .Sometimes my words buat orang terasa .
Sometimes buat orang sakit hati .Sorry for not say sorry and still nampak diri betul .
Manusia tak sempurna ,and aku banyak kelemahan
So one of that is yang ni .Aku jenis tak suka mengaku salah tu datang dari aku even i know that is comes from me .
Aku still akan depends or backup kesalahan aku smpai buat orang sakit hati
I know my bad but i'm still in this way .
Haishhhh real shafika suhaimi .Kejam sungguh .
Sorry sorry .Sorry just terluah dalam hati actually even i pretend that i'm good .
What goes around is comes around .So aku akan jugak terime nasib yang same
I just believe of the karma .
More i make others hurt ,more me get hurt .
HUUUUUUU~


Hari hari tengok pic ni ,tenang hati .Wallpaper hp ,lappy smua ni .
Serius hari2 jerit berdoa nak anak cmni .Comel super duperr .
Cool gile anak comel gini .


Last cry for goodbye ?

Assalamualaikum



Saying goodbye isn't the hard part .Its we leave behind that's tough.
Goodbye make you think .They make you realize what you're had ,what you're lost
And what you've taken for granted
Sometimes you have to let go someone to see if there's anything there to hold on to .
I don't want to wakeup and realize what i was dreaming was right
Infront of my shut eyes .I don't want to stop saying hellos for fear of saying goodbye .
Don't want to leave but we both know sometimes it's better to go .
Somehow i know we will be again .I don't know just when .
You're in my heart , so until then.... wanna smile 
Wanna cry and saying goodbye
Lets dry your eyes for the last cry .
I miss you <3 font="font">

**********************************************************************8
When my mind just thought the same things 
How much i run ,its still stick on my mind
However i hide and pretend 
Its only remind me on you

Wordless again

Assalamualaikum

Every breath exhaled and every heartbeat
I'm always thinking of you
In sleep and imaginary
I'm always thinking of you
I really need your love or i feel lifeless
When me full of fear with storms of life
I really need you cause i love you too much
You really meant to me in my life 
I will continue love you 
Let lose all the things in this world but not you 
  
******************************************************************

Assignment berlambak but me kan merepek sekejap
Kbye :)
Miss you

Hello September :)

Assalamualaikum


Wake me up when september ends 
Just hope this month will make me more stronger 
I'm stronger enough actually ,oppppp gangnam style .*again
Sometimes rasa wanna to talk about something but i try to keep it on myself
Just give a time for myself and for everyone around
Try to find myself again cause im lost my way too
Rasa split identity when i try to fake everything
Cause im the one who thought of others
So i can't live on my own way
Rasa nak hidup dengan diri sendiri just like sem1 
Just live my life without thinking others and just me in mylife 
Really really miss old friend who share everything in phone ,bila jumpa depan kaku
Hahaha .Bergayut sakan sampai lebam .
But now rasa malas nak bergayut cause nothing in my life wanna to share
Everyday just pray the best for them , try to not interfere others problem
Just lend ear to listen their problems and give them free advise 
Sometimes when i try to solve others ,i try to make it as my problem
then i'm down alone .bodo gile .
Try to make others happy while i'm in so much pain too
But i don't felt like im going share my pain cause more i share more i get sick
More i cruel ,more i happy .More i look don't know ,more i be myself
More i write here ,more i merepek .So happy September .
May september brings us happiness and may Allah bless us .
May september make me close with Allah .
Amin amin :) 



raya

Assalamualaikum

As usual or normally op op oppa gangnam style .Please stop it dakbie !
Sometimes rasa bersalah kat diri sendiri cause doesn't care own self .
Thought about others actually make you sick .
But i'm not the one who can ignored around without though of them
Rasa kesian still ada dalam diri ,simpati ..
I'm the one who can hear any story without complaint and chill them while i'm sick too
The things that happens without i know what cause of that .clueless gile .
Don't blame me or put me in hard situation while i don't know too
I might look too strong and thats what i want .
So please don't make things hard for me .
Everyday i just curious the same things .Crazy of me .huh
When i try and try ,why its become worse .
Worse cause people around ?
Give a times but make it harder .
Give a space but i'm who the one was look fault  
Susah la hidup dehhh .
Ponat beraya kat umah sewa ngn classmate .
Thanks you all for coming .
    **********************************************************************

To stop loving ,you must be strong enough to do that 
To not be presence anymore,just face of sick
To erase all the memory ,its tough love :"(



zzz

Assalamualaikum

Sometimes its not easy to vomit what on your mind or share anything .
If you don't expressed it ,become problem to yourself .errrr
Boleh gelak ,boleh cakap and boleh hidup .
Tipu kalau cakap my life was so suck when i can still can dance oppa gangnam style .
Op op oppa gagnam style ,hey sexy ladyyy ,woippwoip .*dance
Sila muntah berdarah ,me can dance better than chris brown k .Haha
Bukak lappy ,first belog .Yes belog can help ringankan bebas otak otak yg mmg pandai .
Ada perkara yang luaran ok ,but deep terbuku .
Now alhamdulillah ,rasa tenang even sometimes hemm just curious why and why thats happen ? huhu
Just pray for the best ,all the things have their own reason and ade hikmah .
And i know what i through is the best for me in future ,maybe .I just hope can calm myself .
I try to accept everything even its hurt ,try to live my life on own .
Stand on  ,keep alone the happier and sadness things .
And sometimes when its come down mood , belog is the best things to expressed .
Try to accept around ,try to give a chance for them .
Try to make it easier and always remind of myself
Instead of sad ,better i just live my life as usual .Try to fake everything .
Life ni jangan kesiankan orang cause one day this will happen .Rite?
Ada orang kesiankan kite ?No rite ?
Orang lain bahagia je ,happy semacam je .Kau ?Still same .sampah okayyy .
sobs sobs :( 
Ngantok dah mulelah start merepek .Its 3.07 a.m .
Esok open rent house ( rumah sewa terbuka )
Night :) 




Raya ?

Assalamualaikum

Selamat hari Raya . Selamat Hari Raya .
Housie semua balik ,then me alone ?
Sometimes pelik dengan diri sendiri yang kosong .
Sampaikan raya is nothings padahal dulu me is the one who excited kalau bab2 nak balik ni .
Dulu tak raya pon ,rasa nak balik .
Sampaikan housie tanye "best sangat ke kuantan kau tu ?"
Kuantan still the best la but me is the problem .
Kalau tak balik raya pon ,tak kesah kut but im still have my family .
Where is your spirit DAKBIE ? while everyone so excited buy ticket ,balik raya .
You ? Tengok without jealous .Dulu kalau orang balik ,comfirm jealous .
Maybe Allah give me this felt ,so me boleh rasa macam mane kalau takde nikmat beraya .
Now i know .Pityyouuuu mr.cool .Me also rasa macam tu .
If i can back from the start , no la i never regret .
Its takdir right why its become like this ? 
The one thats problem is me .Hem .
Why its so hard to move on while i can ? Memories that stick or stuck in my mind ?
Hahaha ,Stupido la .Orang lain oraite and bahagia je .Why just only you thats thought of that ?
Taklah ,just tertanye tanye with myself .Aku tanye then aku jawab .Hoho
By the way ,Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin .



Semua ape yang di update adalah just luahan hati yang terbeku cause this is what inside .
Sometimes we can't show the things inside and the facts is im the one who cheerful outside .
I really miss someone that already gone and missing .Someone who shared the pain i feel .
:"(  :"(  :"(



:) :(

Assalamualaikum

Dear blog ,i miss when we stick together like this .
Have a date here .Sorry for being alone .
Sorry for make things hard ,sorry cause annoyed you 
Sorry for always update on you .
Its pain a lot ,cry alone
Haishhh why life is so unfair to me .
But still Alhamdulillah for life that given to me .
Everydays i pray and hope
Hope the things that never come back in my life ?
Just hope that everythings is normal as usual ,thats all .
I miss when i just thought or dream things that will make happy .
Yes berangan is the best things ,cause you can imagine whatever you want on your life .
But now i'm still in bad dream ,i should wake up from this .
Move on and back to reality .I should leave all the memories .
Everydays i move on but everydays me get hurt .
Its not what i want ,sorry for being like this .
Why you can live in good life while i can't ?
Why only me who love this relationship while you just act like me is strangers ?
Why me is still care while you don't even look at me?
Stupido dakbie ,pityyyyouuuu .BOOOOOO~


just nonsense update when me get bored alone .
Just hope he will read ,then know i'm still care and miss him .
Pityyyouuu again dakbie .HAHA .
Goodnight :) can i slept forever ?


i can't hold

Assalamualaikum

Ya Allah ,kau kuatkanlah hambamu ini .Lemah dan rebah tatkala menulis .
Merasakan seakan dunia gelap .Betapa runtuhnya rasa hati .
Aku benci perasaan yang melalaikan ini .
Perasaan yang membunuh sehingga aku lupa pada-Mu Ya Allah .
Kuatkan seketul hati dan jantung di dalam badanku ini .
Yang dipinjam sekejap untukku.
Kuatkan tulang tulang ku agar dapat berdiri teguh .
Tabahkan perasaan hati ini agar tidak sakit .
Sakit yang mampu membunuh dan menggugurkan jantungku ini .
Jauhilah aku dari semua ini .
Aku tidak dapat bertahan dengan kesakitan ini .
Seribu senyuman gelakan ,sejuta kepahitan kesakitan dalam jiwa ku rasa .
Teguhkan imanku ,kuatkan semangatku dan berikan aku ketenangan Ya Allah .


Hati sesakit duri tertusuk ,berdarahnya sehingga tidak mampu mengalirkan air mata .
Penatnya hidup sehingga terlupa pada yang Esa
Sayang dan kasihnya sesama manusia sehingga melalaikan sejenak kasih-Nya .
Kalau ini balasan ,aku redha dan kalau ini dugaan kau kuatkanlah aku Ya Allah .

SAKIT HATI

Assalamualaikum

Please care him cause i really miss and love 
Cewahhhhh ..seriously i miss you .
Miss every moment together ,miss and miss
Do i look like stranger ?
Did i do a big mistake ?
Is that awkward when me around ?
Annoying?
Rasa macam tak jadi diri sendiri these days
Try to calm ,happy myself while inside of me is loner .
Bullshit of these feeling .
Menggedik is the one bullshit things ,but its make me look happy .
Don't know nak cakap apa ,and sometimes down .
Down cause of him .
errrr~
Looks like me so stupid when im just the one who felt this but you ? annoy with me ?
Act like strangers ,then me cry alone .Sick and pain .
Kadang2 rasa nak menjerit dan pukul diri sendiri.
Hentak kat dinding .Tak tahu nak cakap ape .
Kbye .BENCI BENCI BENCI !

Calm yourself .

Assalamualaikum

Everyday i pray and hope .When i wakeup early morning ,not early sangat lah .
I wakeup then first in my mind you mybe ? No la .
I just want be coolness and calm .
Seem these days ,don't know why my life .messy kut .
Celaru then menangis without i don't know why .
Hari hari mengharap Allah give me petunjuk .So i can live my life just like before .
There are many reason in this world why somethings happen rite?
Then when i wake up today ,i felt that .Basuh muka .
Pandang cermin ,and what just in my mind .
I need to talk to her .Maybe my feeling just because i felt guilty .
thats just comes up in my mind after wakeup .
Guided from ALLAH mybe?whos know?
I need to discuss with her even i know its risk .
Risiko kut when i need to terus terang .tell the truth .errr~
My friend told me not to do such stupido things cause not me salah .
Mangsa keadaan?haha .
But me doing this cause tu je kut boleh tenang .And after ,berserah pada yang kuasa .
I believe what i felt is truth cause me rase tenang after get this idea .
Begging for forgiveness 
I need to talk ,i don't care even its hurt me so much .Hurt you too so much .
Move on not just in your mouth ,but deep inside your heart .
Act cool ,pretend okay .Smile fake .
Kene bertindak then baru nampak hasil .rite ?
How can i be cool as mrcool ?muehehehe .me miss him so much la .
So when we can meet ha ? i lost your friend ,then i will lost you too .kahkahkah .
Konon hang punye ! No news cause tak tahu nak tanye siape .
Story about you to my mom heaven kut .Oh perasanofme ,pityyooodakbie!
So bile agak2nye koya ni beralih erk ?letih rindu bayang hang !hoho
tak jumpe setahun ,still rindu .susah nak lupa .me kene bomoh maybe .errr~
Stop meroyan sebelum "aku tumbukk muke kau bahhh " (johan)


*SS MISS YOU SM .KAHKAHKAH*

Ready for let it go

Assalamualaikum

Why me so rajin post ? why ? cause im not okay .this is safety place for me to express what i felt without annoy anyone but sorry for those yang bace ( konon orang baca )
When me not okay , automatically me will do somethings that can forget a pain sadness or what else .
Biase buat lompat pagar ,lari setempat ,renang dalam besen dan sebagainya .
Itu semua pembohongan di bulan Ramadhan .
Sometimes when i so much in pain ,almost to died .Rasa nak terjun longkang .
Ye longkang sebab me is islam ,dosa bunuh diri okayy.
Mood tengah okay bile update ,tu macam ni .Kalau tak .Hampeh .
Bile down ,banyak research .Yaa about life .Life that must go on .
Just read any blog that will keep me strong .
Sometimes jatuh sedih cause nak sedarkan manusia .
Kembali pada yang Esa ,hemm .
Sedih .Selama hari ni me is sungguh lalai .Then i realize why i'm being like this 
Then me terjumpe la fakta and rasa strong .
Title "Ready for let it go"
Ada mende dalam dunia ni yang kita sayang ,suka ,cinta or what else but we know we will get hurt
Contoh bila baju tu ,mahal sgt .then suke .degil beli jugak even takde size .See?its hurt right ?
So from the start we saw that clothes then like it ,but still want to buy it even there are no size for you .In the end ,we get pain cause we cannot wear it .
Macam tu jugak hidup ,when we get something we like or what .We must ready to let it go .
Kalau kita tahu itu akan melalaikan kita dan menjauhkan kita dari-Nya .
Apa yang lalai ? lets say radio la ,sayang sgt but itu melalaikan when you doesn't remember ALLAH who give your life .
Kesedihan tu cuma mainan syaitan yang melalaikan and kita sebagai hamba haruslah bertawakal .
Ya i just only talk ,but when its turn to me .My world just blank and rasa nak mati .
Haishhh .Senang je nak kembalikan mood ni .When me kena maki ?
Kena maki sebab bodo ?Cepat cepat sedar .Haha
Berapa ramai sekeliling ,serius i just felt alone when you are not around .Suck right?
Sedarlah dakbie oiii .Kdang manusia ni leka .Tahu tu salah but still meroyan .
HAHA .But this is not what i want .Haishhh .
I know what i felt is just cause im lonely .Forever alone ?Haha .
Alone ke kalau ramai je ade but you are the one that felt alone ?
Move on ..shafika suhaimi is so complicated .kahkahkah .
And thanks for being with me encik senget , encik sengal .
How much awok ketawakan saya ,saya sedih jugak 
\Cause you are not him .Sorry :(
Everytime i remind ,my chest going explode .Pitymeeee .
So please remind untuk kehidupan akan datang .
Jangan terlalu harap dan lalai .Oh me sungguh lalai kalau bahagia .Muehehehe .
Kbye .Please happiness come to meee .
Me hope youuuu ....

Wordless semester

Assalamualaikum

How much i laugh a lot ,me still in pain .

Thanks you .

*curious how are you SM?haha .me miss you .no news 

when its hurt ....

Assalamualaikum

Yesterday i laugh ,today i cry .
Yesterday i have you ,today i lost you .
Yesterday we still together ,today we just like stranger .
Thats life teach me ,who know how i felt ?
Who felt what i thought .Who will cry for me ?
Me is alone and i just get pain alone .
Who i am ? Im not the one who are important but you still the one most i care .
Thanks Allah for give this all .Cause all of this i'm here ,still alive .
Thanks .Alhamdulillah .Its still have day for me tomorrow ?
Sorry for being sick hurt ,its not what i want
How our story is begin ,and its also end it .
Cry a lot ,laugh crazy .How it can be 'kebetulan' ?
Thanks for those beside me when i get down .
I know life is just like circle , up and down .
And now im down ,so thanks for care me a lot friends .
Even thousand friend ,but the one most i hope just you .
Even they give their best to calm me ,i just hope you .
Even only one came but its you , its end .
End of sadness and pain ? Can you came ?
How pathetic i am right ? Hope until hope ,then yourself is about to died .
Allah is with us and sorry for being like this .
How can i share this pain ? pain cause of you .
thousand friend i share ,its just only you i wanna to share .yes ,its you !
Me is hurt so much dear friend ,can you hear me now ?
Hear inside ,its pain .Everyday i pray and hope ..
Close my eyes ,tell myself .
"CAN I BACK TO THE FIRST ?"
not for begging you ,not for to being your friend ,not for cry with you ,not for get close with you .
just want to being good and being nice when you are around me ,then say goodbye in a good way without me get pain .Stay and go without care .just it .

*when its hurt ,they are someone around you .And its friend *
sorry for meroyan .muehehehe .This is my new film .Kahkahkah ;D


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak

Assalamualaikum



Belum terlambat lagi nak wish Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak ;)
Moga Ramadhan kali ini menambahkan lagi keimanan dalam diri .
Amin amin :)


kuantan doing good


Assalamualaikum

Yeahhh .really miss to update my super duper cute awesome belog .*bangga tahap gaban
Kuantan internet sangat mcm haram ,thats why i can't update any story .
Plus too busy at kuantan ,busy make some cookies .Kuih raya .
My new hobby make me in busy ,kehulur kehilir macam ape je .
Btw i love my new hobby cause i don't have a alot of time to meroyan .
A bit laa .heeee :D
Thanks god ,Allah for give me this cool feeling .
Thanks for brings someone cool ,share anythings with me .
No more sadness ,no more pain .
Its just relax ,cool and chill .
Ayuh berjoget sekarang *dangdut
Sebulan lagi kut nak bukak sem ,dah nak dekat ..
Taknak balik kl ,nak stay kuantan .
Suke suke suke .Even everydays i got to do a same routine .
But entah kali ni rase best .hikhikhik .
Tolong parents kat kdai ,malam bake some cake or cookies .
Petang jogging ?errrr ..*Buat sekali kecoh 
Eh sekali tu pon kene cakap k .Ishh azam 2013 kan nak jadi model .
Haktuiiii ! HAHA .jangan pandang sebelah mata pleasee .
Hahaha *aku tulis but aku rase nak muntah 
Hey dear stalker i know you miss me so much to update rite ?
Miss you too lahhh .wink ;)
Have a blast day ye dear stalker a.k.a kawan .
Im good here ,so you do k .love you mmuahh mmuahh xoxo .HaHa

Rindu SM .sangat .Kbye .haha

Candylicious :)

Assalamualaikum


Today will be a last day at KL .So have fun for today .
Actually everyday is fun when me and housie hangout .
Tapi terlebih terajin snap pic and rasa nak update .
Well mybe this is last time datang kl sampai bukak sem lah .
But kalau rasa nak datang ,datang lah kan .
Hoho *ape kejadah ayat aku cmpur2 ?this is my blog ,so suke ati


Candylicious dekat KLCC ,actually noob baru first time betul betul masuk .
Before ni just melihat dr jauh kut .
Biase lah ,pergi je KLCC tapi tak pernah lak masuk .
So excited sikit ,kedai ni sangat la comel dan menarik .
For me ,cute sangat lah kedai ni .HEEE :D
*hiraukan budak perasan cantik yg tgh snap tu ,ingat die cun sgt ???!!


This is macarons ,just bought 3 for myself .Quiet good la .
Memandangkan aku ni penggemar mende alah ni .
Before ni kat harrods(beto ke eja name kdai tu ?) okay jugak .but this one besar sikit then harrods punye .
Dekat mid pon best ,pernah makan time stay hostel bangsar dulu .First sem but now tak pergi sgt lah mid .


Tiket pon nak snap ?haha .Bila rajin semua nak buat masuk dalam belog .
So tomorrow i will back to my hometown .
Really excited but sikit sedih .
Don't know why lah .


First .terkilan cause sepanjang berada di KL .Lost contact with my bestie ,so can't meet him .
So balik Kuantan ,rindu menebal lah .Errr~
Second .terkilan cause i just felt like i'm stranger .Kenapa tak angkat aku call ha ? *see ?penting sebab sampai kene cite kt belog aku .huh
Third .Imissyoulah SM and Momo .Please take care both of you :)
Fourth .Hope he will contact me ,at least i know he is still alive .tq :)

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images