Aku culture shock?

Assalamualaikum

Baru lepas buat toturial.Nak bagitau betapa rajinnya aku.Ahaha.Dulu selalu aku dengar orang cakap "Culture Shock"..Yeke ejaan tu?Hentam jelah.Aku terfikir macam mana agaknye.Macam aku sekarang kut.Huh.At least,aku tak guna ayat ni.

A:Lunch mana tadi?
B:KLCC.(Dengan bangganye)
Aku:Meluat,rasa naik sekeh kepale.Huh(dalam hati jelah)


Aku dengki ke?Well..Kadang kadang menyampah.Please la,dah kalau tempat korang tu dah bandar kenape la hari hari keluar.Tak bosan?Ke tempat kau takde?
Aku memang kampung tapi at least,aku takde la culture shock sampai nak kecoh gi mane2.
Dulu pakai alim alim eh?Sekarang?Aku dengki?Tak kuasa.
Kau cakap aku selekeh,pakai macam kampung.Well,aku tak kesah tapi kenapa esok kau ikut style macam aku?Kau suka ikut kampung eh?Tapi ayat kau..arghhh..
Bandar tak makan belacan?sambal belacan?Kau tahu new york pun ada sambal belacan.Even kau tak makan pun,jangan guna ayat ni.

"I bandar,sorry sambal belacan busuk lah.Orang kampung boleh la makan"

Kau bodoh ke bangang?Dah dasar kampung ngaku bandar memang macam ni.Aku kampung,aku bangga.Bangga ke duk kl?Huh.Tak langsung.
Aku nak cakap depan kau pun tak guna,so aku lepas kat sini jelah.
Aku nak cakap sikit kat kau.Kau tahu kau tu memang orang kampung yang tak berguna.Kau style?Nenek aku lagi pandai fashion dari kau.Kalau dah kat kampung tu pakai bertutup,tak perlu kat sini nak terdedah.Aku tak rasa pun kau kuno bile pakai bertutup.Tak perlu nak gi tukar baju kurung bila nak balik kampung.Hipokrit kau tahu?
Kau tahu,kau pakai la ape ape.Kalau perangai dah macam ni.Sumpah nampak sangat culture shock.Tak malu orang duk mengata?
Tak perlu nak perabes duit mak bapak kau berjalan je.Bila tak siap assignment kau nak salahkan orang lain.Moral sangat la kau eh?
Memang aku kampung dan aku bangga.So tak perlu nak cakap aku kampung sebab tak hang out macam kau semua.Aku datang sini nak belajar,bukan nak tengok keindahan KL yang bagi aku biasa je.(Time shopping banyak duit best gak,hihi)
Ikut aku la nak pakai fashion ulu mana.Kau kesah ape?Lantak aku la nak berbelit macam mana shawl aku,duit aku.Kau takyah nak tiru sudah.Biar aku seorang je yang ulu.
Lantak aku la nak sombong pun.Takkan nak tegur macam orang gila.
Lastly,idup aku.Dunia aku.Kau kesah apa.Yang penting aku nak bagitau kau.

"Kau budak bandar yang "CULTURE SHOCK" ngan keindahan bandar.ahahaha."

Aku?

"Budak kampung yang alim lagi solehah.Ahahaha"
(ayat nak kene pelempang)

Kau?

"Budak baik yang bace entri budak comeii nih.hihi"
(amek bakul tutup kepale)


aku bukan makan kacip fatimah ni.Tapi nak kasitau.Cap orang kampung.Orang kampung kuat tuh.Orang bandar ada ke?Ade?Ade?

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images