Saya suka sekolah :)

Assalamualaikum..

Tahniah ye cik ika kerana berjaya pulang awal ke kelas dalam erti kata lain ponteng lagi.Dushhhh!Kenapa aku suka ponteng?Soalan ni dah berbuih orang tanye.Aku tak tahu.Aku rasa cam best.Ahaha.Dari dulu sampai sekarang.Takde geng pun boleh ponteng sorang sorang.Sangat hebat aku kan?Yeee memang.Dah tu mukadimah aku bagi.Bila dah belajar kat IPT ni aku baru tahu perbezaan Sekolah ngan IPT berdasarkan pengalaman aku yang sangat mendalami ilmu.Cewahhhh..Tanpa membuang masa,mempersembahkan perbezaan IPT dan Sekolah.

1.Of course la ejaan dan makna tersirat kan?

2.IPT budak lepas spm,Sekolah budak belum spm

3.Time table kelas lain.IPT bangun nak dekat kul 7,semput2 je subuh.Sekolah bangun 5.30.Semput2 je baru azan.

4.IPT kelas dia macam kelas tuisyen.Sekolah faham sendiri.Tapi aku suka sekolah.Hehehe.*makna tersirat*

5.IPT panggil madam/puan/sir/encik/miss/and whatever.Sekolah panggil cikgu.

6.IPT panggil assignment,Sekolah panggil Homework.

7.IPT keje lecture bagi kene cari sendiri,pulas2 otak.Sekolah tengok kawan sebelah kalau tak dapat jawan soklan cikgu bagi.

8.Sekolah,ada masa je nak tiru homework cikgu bagi sebelum kene hantar.IPT,ada masa banyak tapi takde masa nak tiru assignment.

9.Sekolah,time tido cikgu kejutkan suh bangun.IPT,tidur pah ke ceroh takpe.Sedar2 takde orang lam kelas.

10.Sekolah pakaian seragam,IPT pakaian beragam ragam.

11.Sekolah tak buat kerja cikgu bagi kena denda.IPT kena tolak mende lah tu lah.Point2 apa ntah.

12.IPT pakai power point banyak nak present,Sekolah pakai kertas mahjung.

13.Sekolah ada bunyi loceng habes waktu,IPT takde.huh!

14.IPT serius,Sekolah kahkahkahkahkah!

Okay tu bagi aku lah kan.Kalau korang lain,ada aku kesah?Tapi rindu zaman sekolah.Berlari lari anak gi kantin bunyi je loceng time rest tu.Sekarang?Sewel kau nak berlari.Cafe tu tak perlu kau nak beratur berebut nasi ayam 2 hinggit,air 50 sen.Mana dapat.Dulu aku nie kire budak wanted la kat school.Sebab terlalu cemerlang sampaikan muka jarang nak ada lam kelas.Sekarang pun cam sama je.Lain sebab takde tido lam tandas ngan geng.Ponteng balik ostel.Online.



ni gambar dr incik google,bukan nasi ayam skolah aku.mampus kalau gini 2 henget.Aku beli tuk satu family aku hari2 kalau 2 hinggit.ngee~

Teringat aku kesah paling kelakar lam hidup bila satu sekolah cari 2 pelajar perempuan hangus lam kebakaran.Masa tu aku ngan kawan aku dok sedap tido nyenyak mimpikan putera raja masuk minang kat asrama.Masa tu memang hangin la Tomok a.k.a Cikgu Fadli ou rclass teacher.Aku tak tahu plak ada practice kebakaran.Tapi masa habes waktu skolah barulah kiteorang bangun.Masa tu apa lagi larilah sebab semua cikgu cari.Kahkahkahh..

Rindu la semua.Walaupun baru setahun tinggalkan Sekolah.Kalau nak cerita sal aku memang tak habes lah.Kalau bak2 kena denda jangan cakap lah.Ok lah gua mahu mandi la.Korang mesti ada kenangan sendiri kan?Mesti tersengih kalau ingat balik.Huhu.Byeeee...





Rindu segalanya pasal sekolah,no more laugh.no more friends.Just me and myself.Hmmmm!

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images