Keranamu selipar jamban!

Assalamualaikum

Panas je hati gua ni.Membara.Semarak.Ha?Apa lagi nak gambarkan perkataan panas ni?Dah yang penting gua panas tahap gaban babun.Semua lah.Ni ha nak cerita walaupun korang taknak tahu.Ngeee~Aku wat wat je korang nak tahu.Macam hampeh rasa.Tadi,actually bukan tadi tapi suatu petang ketika aku nak beli barang.Aku pergi la satu pasaraya ni.Bukan shopping complex.Pasaraya je.Eeee ape ke bodo kau ika?Takyah nak beza beza.Straight to the point.Ok,aku nak beli selipar jamban(toilet)..Selipar sekarang tak sedap guna.Dah bukan aku nak cerita sal selipar jamban aku warna ape.Bentuk macam mana.Apa ke mende lagi.Huh,panas ni derrr.Nak tulis ni pun berapi api.Aku pun pergi la bahagian selipar.Bukan bahagian sayur,sabun ke ape ke.Dah name pun nak beli selipar.Makkk aiii..Memandang selipar jamban yang aku nak beli tu tinggi gila.Maklum la aku memang SANGAT tinggi sampaikan tak mampu nak amik selipar tu.So aku cari la pekerja pekerja situ.Aku panggil dorang wat bodoh.Aku tak kesah sangat sebab mungkin dorang pekak agaknya.Mana la tahu kan?Dah Allah bagi macam tu.Tak baik nak hina.So aku dengan bersungguh sungguh cuba dapatkan selipar tu.Akhirnya berkat usaha serta doa ibu bapa dan rakan rakan....Dah apa kau merepek ni?Aku dapat gak selipar tuh.
Lepas beli cam biase la kan?Pergi ke bahagian sayur nak timbang berat selipar suh letak harga.Okay tu aku merepek.Macam biase la pergi kaunter nak bayar.Jappp,bukan aku pergi situ nak beli selipar je.Adelah barang lain lagi.So kesemuanya dicampur didalam troli dan bergegas ke kaunter.Bermulah kesah yang buat hati gua panas...

Then,pas dah abes tett tett kat semua barang tu,tinggallah selipas aku.Tibe tibe takde tande harga,diie suh aku pergi amik yang lain.Jappp biasenye kalau kat KUANTAN.I mean giant,takde tande harga die akan tolong amikkan untuk kita.Berlari lari anak kaunter tu nak dapatkan harga.Ok kat sini tak kut.Kuantan je ade cashier yang berhati nurani.Aku cam bleh terima la.Aku panas sebab serius takde org pun.And geng geng dia duk bertenggek borak ngan dia.Apa salahnya kalau suh dorang carikan harga tu?Takpe lah.Aku cam okay lagi.Aku pun pergi balik dimana tempat asal selipar tu.Mencari mencari pekerja sekeliling.Ade tapi dorang wat tak nampak.Aku pun sekali lagi gigih mencari selipar yang lain.Untuk ppengetahuan korang.Selipar tu atas sekali and saiz plak campur campur.Agak sukar nak cari saiz aku and yang ada harga.Yeee memang aku bodo.Kenapa aku tak amik lain size janji ade harge.Pergi punch harga je then amik saiz yang kite nak.kan?Masalahnye si pandai cashier tu cakap tak bleh.Aku bangang?

Dengan hati panas aku ni,aku pun bersungguh sungguh tarik selipar tu.Bayangkan hampir semua selipar tu takde harga.And korang bayangkan macam mana aku nak masukkan balik hampir and lebih sepuluh selipar yang takde harga lam penyangkut tu balik?Dengan ketinggian aku yang terlalu tinggi.Huh.Akhirnya aku dapat selipar tu kedua terakhir.Yang ada harga and nasib baik saiz aku gak.Aku cari la pekerja tu suh masukkan selipar yang aku amik tu kat penyangkut tu.Ade la segerombolan perempuan ni duk melepak borak borak.Aku panggil tapi dorang wat bodo.Aku rasa suara aku yang lemah lembut ni boleh dengar satu blok asrama aku.Apatah lagi beberapa meter.Adakah mereka bukan bernasib baik,yang dilahirkan pekak?
Aku dengan panas je dan rasa macam nak kurang ajar.Lempar semua selipar yang banyak kat tangan aku tu kat bawah.Kat tempat selipar tuh la.Tibe tibe datang aci dari arah segerombolan tadi jerit kat aku.
"Ayoyoyo akak(dia lg tua sebenarnye)..Kenapa buat macam tu?Kurang ajar sangat"

Aku sedikit pelik dengar plak dorang kat bunyi selipar jatuh berbanding suara aku?
Dengan nada bermegah serta berlagak tahap gaban aku jawab

"Asal?Tadi aku panggil,korang wat bodo je.Ingat aku pekerja sini ke nak wat kerja kau?"

sumpah kuarang ajar bila ingat balik tapi kalau dah panas semua boleh.

"Kenapa tak panggil kami?Jangan buat macam tulah."

nada lembut sikit aci ni dari tadi.Tapi ayat tu nak wat aku pelempang sekor sekor.Aku tak panggil?Eeeee..panas lahhhh..Aku pun terus pergi kat dia.Aku suh dia panggil supervisor.Dia ngan geng geng dia macam nak serang aku.Apa lagi.Adegan tarik menarik lah.Dushhhh..Aku tumbuk dia.Semua lari berteriak takut ngan aku..Okay,sebenarnya aku tipu.Gila apa aku buat gitu?Aku just cakap buat gong(berlagak) aku je.Then aku blah dengan meninggalkan kesan dihati mereka.Serius memang macam kurang ajar campak semua selipar kat bawah.Tapi dorang ni takde keje ke sampai letak harga pun takleh.Takde customer pun mase tu.Aku sorang je kat bahagian tuh.Takleh layan?

Dah la gua chow dulu.Mahu study study.Ececece rajin kan aku?

pasaraya aku gi ni memang tak ramai.Maleh nak sebut tapi ade save save la belakang tu.Ha lu pikir la der pah keceroh.nge
ee~~



Nota luntut:Thanks to all my lect for a lot of assignment.Really like it cause i can't go back to Kuantan :(

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images