Saya 18 yek,bukan 81..!!!!

Assalamualaikum

Nak dekat sebulan kut aku private belog ni.Bukan apa,konon nak mencantikkan lagi blog.Padahal okay yang dulu kut.Ni macam perempuan sgt.(aku nie jantan ke?).Sekarang sangat busy lah memandangkan lagi 2minggu kut nak gi umrah,ok itu aku tipu..Aku nak sambung belajar la setelah banyak menolak tawaran tawaran belajar and now rasa sangat semangat sebab dapar kos aku suka.Yeahh,mutimedia..!Konon gile glamour kan?abang aku cakap tapi memang serius aku minat.Kalau tak belajar pun,aku still nak gak tahu ilmu tuh.Matang kan aku?ahaha..bukan matang tapi dah gaya mak nenek kut.Sepanjang aku uruskan hal ni,oh yee..Aku masuk unikl je kut.Hmmm..Ok la kan?hehe~Continue..korang tahu,memang panas hati ni.Bukan mendidih kat sesape,cume adoyaii..geram.Aku nie tua lorh.Bayangkan sepanjang aku urus hal ni.Semua cakap aku urus untuk anak aku.Masa bile aku kawin tak tahu la,apatah lagi beranak.Uh..kalau uruskan adik aku,aku boleh terima lagi.Ye la name pun matang.Ni kalau sampai anak,agak agak lah.Bayangkan aku ada umur anak 18?maknanya aku nie?30?40?Korang yang cakap gitu je tahu umur aku.Bila aku cita kat orang,belaka pakat gelak ke aku and yang paling kuat nganjing.mak aku ngan abang aku.Dorang cakap sebab aku gemuk la nampak aku tua ngan mak orang.Ayat ayat mendidih mak aku.

"Tulah,lain kali makan banyak sikit,baru nampak lagi muda"

"Tulah orang suh diet taknak,dah ade orang cakap ka tu mak orang"

"Bukan muka awok tua,tapi sebab awok tu gemok,nampak lah tua"

Yang paling penting takleh bla..

"kah..kah..kah..ahahahaha"

Tulah lagi mendidih,gelakan.Tapi takpe bro,aku kental.Cisss,konon,,Tapi serius malu.Camne la nak gi daftar nanti?Mesti dorang tanye mane anak aku yang nak didaftarkan kan?silap silap hari bulan dorang halau aku

"Makcik..makcik..takleh masuk Unikl nie"

Mana la tahu dorang belum sempat tengok ic aku dah halau aku tapi memang la tak logik sebab aku dah hantar semua document.Ahahaha..propaganda semata2.Wat gempak lebih kau cik ika.keh..keh..keh!
and now,hope sangat dapat score and study hard tapi...Malas nak cakap,teringat azam masa spm.Ayat yang selalu aku guna.

"Ok,lepas nie kau kena belajar.Jangan ponteng kelas,jangan tido dalam kelas..yeahhhh!"

"Lepas naik cuti raya cina nie,aku nak belajar.2 jam sehari aku belajar"

"Lepas naik cuti 2 minggu bulan ni lah,comfirm aku belajar"

"Lepas gi langkawi,aku dah taknak main lagi.Kali ni mesti jadi and comfirm memandangkan dah bulan 8"

"You can do it ika,lepas trial nie..kau kena belajar..tengok trial,hampeh!belajar2.."



Tulah ayat naik semangat aku sampai ke spm tapi akhirnya semua tu tak berlaku,hanya ayat semata2.Ayat wat sedap diri.Memang sampai ke spm la aku down.Hari spm pun aku tido.Boleh orang lain sibuk study.Aku and the geng bahang bantai tido lam toilet bengkel.Bagus kan aku?sebab tu lah cerdik sangat sampai sekarang.Ahahaha.Tapi kali ni serius kene azam.Ini lah penentu masa depan and kerjaya aku.Nak lah jugak ade umah besau,kete besau kan?ngeeee~~



*hentah2 makcik tu pakat ngan mak aku kut suh mengate aku"





Sama ke aku?
Siap kau kalau ade yang cakap aku sama..


SAYA MUDA,18 OKAY..BUKAN 81..NGEEE~~~




Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images