Blog Baru (2010) Pilihan


pic di atas copy and paste di laman web berkenaan

salam.tengah jejalan kat blog orang lain.melihat suasana blog mereka yang meriah and tak lekang dek pengunjung yang datang macam kedai goreng pisang depan umah tu.aku ada terbaca satu artikel pasal Blog Baru (2010) Pilihan.Tujuan kategori diwujudkan bagi blog baru macam aku nie dikenali,bak kata omputih femes.Sapa taknak femes baiii..?Artikel itu telah menarik minat seorang janda gadis iaitu aku sendiri..heeeee~.opssss!Time to serious ika.Berbalik kepada entri tadi.Syarat nya sangat mudah iaitu mengorbankan seekor katak..ishhh..tipu je.bukan!senang sahaja.cuma menulis satu entri ringkas tapi menarik.sangat mudah tapi bukan bagi aku.sebab aku tak pandai.merapu boleh la.ada sapa boleh buka kategori blog merapu?hehe :)


Berbalik kepada syarat.Masa aku buat blog nie pada bulan januari.Dan memang langsung buta.Maksud aku bukan buta tak nampak.Maksud aku.tak tahu bagaimana ingin menggunakan blog.Memang agak formal ayat aku kan?Entri pertama sejara jujur telah dibuang memandangkan ada suara bisikan yang menyuruh aku buang.Mula aktif,yakni mula tahu serba sedikit apa itu blog dan bagaimana menggunakannya setelah dikaji dengan penuh kesabaran pada bulan august.Jadi entri pertama aku setelah aku mula tahu apa itu blog ialah ini.Memang bukan seorang penulis blog yang pandai berblogging la.Buat blog sekadar ingin ber IT..hihi.harap dengan adanyan blog ini saya mampu menambah kuasa.stoopppp!ok.end entri aku pada kali ini yang berkisah entri ringkas dan menarik,kau memang da bomb.pandai2 tambah.(ringkas ke?menarik ke?hiii~)sekian~


Maaf.entri ini tidak ringkas dan tidak menarik.Saya hanya insan biasa yang hanya pandai cari kutu lah!ngeeee~


dalam syarat tu dia taknak pun gamba.saja aku gedik nak capture.kire dapat extra credit la tuk aku.ahahaha!

*comfirm tak menepati syarat*

love is like glass



Love is like glass
get glass for a drink
nice to see.
once broken,consider sold.


****************************************************************************

cissss..kau ika..memang teror wat ayat.bahasa inggeris pun kau teror(angkat bakul)
takbleh bla..tapi memang teror.kau ada?bahahaha..
ayat nie diilhamkan oleh aku ngan minah senget bawah nie



korang rasa ayat nie tak betul ke?
korang silap besar la.
memang ayat paling betul kalau cerita pasal cinta nie..
wahhhh..jiwangnya aku..memang berseni la kan?(podahhhhh...minah perasan?)
cuba korang perhatikan pada ayat aku..
apa yang salah?
memang ishhhh..kalau mat salleh tengok..memang kagum.dan akan mengangguk2 senyum..
ok..tipu tu!huhu..
bila difikir..memang cinta macam gelas..
nak minum air kena la gunakan gelas..
abes nak guna apa?tadah tangan?bolah gak..
aku biase wat gak..ahahaa..tipu lagi!
bagi aku nie cinta terlalu subjektif la.
ayat tu bukan aku saja2 reka..
tapi ada makna..
nak terang banyak pun tak guna baii..orang berseni cam aku je,faham..bahahhaa..
sekali lagi ika bngga diri dengan idung terkembang2..wahhh..
ok la..aku terang..
aku anggap cinta tu macam gelas..
memang la cantik..
*ayat nie cam biase kau tengok kat kedai kaca gak*
tapi kalau pecah..dianggap jual.
so i mean,kalau kau terlepas cinta tu..
just redha dia pergi..
mende dah berlaku kan?
betul tak?kalau tak betul tepuk dahi kau sendiri erk..
huhu..
bayangkan kalau kau terlanggar kaca yang cantik-cantik..
kalau dah pecah?ganti rugi je lah.
anngap beli jelah kan..walaupun kau tak dapat memiliki.
dah takleh wat ape2..
tulah maksud aku..
#kau memang pandai cakap je ika,kau boleh ke?#
ok la..selamat beramal dan renung2 kan lah..ahaha
*gaya tak dr izzi?*
blah la kau ika..memang la buat orang menyampah.
blah..blah...
dushhhhhhh!!!





*sedang berbangga menulis entri ini kerana jeles tengok orang lain selalu update*



~sekian dari profesor cinta,shafika suhaimi~

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images