Oh Kuantan!

Assalamualaikum...


Sangat sedih rasanya tatkala memikirkan hari esok..Ceewahhh kau ika.Esok hari ape aku nak sedih sangat?Sebenarnya esok aku bakal ke overseas kat korea.Goodluck to me.(Muke terkembang kmbang bangga).Dushhhhhh!Sedarlah dari mimpi wahai cik ika.Korea?Arghhhh..ok.Aku tipu je.Esok aku bakal meninggalkan rumah aku yang cantik dek bersepah.Yang paling aku rindu bilik aku.Walaupun kau bersepah bilik sebab penghuni bilik mu yang pemalas,ketahuilah betapa berat aku nak meninggalkan mu setelah 7 tahun kita bersama.(sambil menagis teresak esak memandang keindahan bilik yang tak nampak rupa bilik).Serius aku rindu kat bantal bantal aku yang ditinggal.Hanya dua aku mampu bawa bersama aku.Yang lain,tinggallah kau.Aku akan merindui malam malam ku bersama mu.Esok aku nak gi klang dah.Awal kan?tapi atas sebab sebab tertentu terpaksa berlepas awal.Kalau ikutkan ni bukan first time aku duk asrama.Tapi ni first time aku bakal tinggal kat asrama?aikk?Tak sama?
Yeee...Memang tak sama.Dulu kat teknik rompin aku duk 8 bulan je kut.Tu pun berontak nak balik rumah.Akhirnya bila dapat pindah Kuantan,selok rabok muka nak duk Kuantan.Aku bukan apa aku ni sayang Kuantan.Bagus kan aku?Cekal dan tabah.(ada kaitan ke?)
First sekali aku fikir,macam mana la hidup aku kat unikl tu nanti?Mana tahu tak serasi ngan jiwa.Yela aku sayangkan Kuantan!


*********************************************************************************

Untuk kawan aku Mira and Safura yang sedang berorientasi di Uitm jengka dan Uitm Melaka..
GOODLUCK DEAR!

For farah,bukan salah kami.Rezeki kami mungkin disini(dengan nada perli)ahaha..
SORRY DEAR,GOODLUCK TOO!






Toilet Vs Discount

Assalamualaikum....



Be there
beauty

Destroy
your immortal

I have memories of a natural
Love that cheated
Behavioral sin
Fantasy
Deceive you


Alahai rindu belog kesayangan aku nie.(koya lovely kan?)..Padahal hari hari aku jenguk,nak tengok ada tak follower baru.Memang koya femes.Ahaha.Al
hamdullilah,ada la kan?walaupun belog aku yang ngoii nie tak diupdate.Pemalasnye lah aku ni.


Ni ada satu story nak story kat korang.Yee,aku tahu memang korang taknak tahu tapi kalau dah dasar syok sorang memang..Aku lah
juara!
Kisah adik aku yang kadang kadang aku fikir memang la bodoh..
Kau bayangkanlah umur dah 15taun tapi perangai?5taun kalah..(aku?mmg matang kan?)
Haritu aku pergi tandas ngan dia.Boleh dia cakap kat makcik tandas tu..

"Masuk 2 orang takde diskaun ke?"

Tepuk dahi aku dengar soalan dia.Bayangkan sorang 30 sen.Dua orang 60 se
n.Suh diskaun lagi?
Aku nak gelak pun ada.Dunia dunia.Tandas pun boleh mintak diskaun.Kalau aku jadi makcik tu.Nak je aku jawab.

"Kencing separuh jela adik,sebab makcik bagi diskaun"

Ni kalau aku jadi makcik jamban tu.Tapi memang tak leh nla.Akhirnya makcik tu bagi masuk dengan harga 50 sen.Diskaun 10 sen.Bagus tak kami?





Saya 18 yek,bukan 81..!!!!

Assalamualaikum

Nak dekat sebulan kut aku private belog ni.Bukan apa,konon nak mencantikkan lagi blog.Padahal okay yang dulu kut.Ni macam perempuan sgt.(aku nie jantan ke?).Sekarang sangat busy lah memandangkan lagi 2minggu kut nak gi umrah,ok itu aku tipu..Aku nak sambung belajar la setelah banyak menolak tawaran tawaran belajar and now rasa sangat semangat sebab dapar kos aku suka.Yeahh,mutimedia..!Konon gile glamour kan?abang aku cakap tapi memang serius aku minat.Kalau tak belajar pun,aku still nak gak tahu ilmu tuh.Matang kan aku?ahaha..bukan matang tapi dah gaya mak nenek kut.Sepanjang aku uruskan hal ni,oh yee..Aku masuk unikl je kut.Hmmm..Ok la kan?hehe~Continue..korang tahu,memang panas hati ni.Bukan mendidih kat sesape,cume adoyaii..geram.Aku nie tua lorh.Bayangkan sepanjang aku urus hal ni.Semua cakap aku urus untuk anak aku.Masa bile aku kawin tak tahu la,apatah lagi beranak.Uh..kalau uruskan adik aku,aku boleh terima lagi.Ye la name pun matang.Ni kalau sampai anak,agak agak lah.Bayangkan aku ada umur anak 18?maknanya aku nie?30?40?Korang yang cakap gitu je tahu umur aku.Bila aku cita kat orang,belaka pakat gelak ke aku and yang paling kuat nganjing.mak aku ngan abang aku.Dorang cakap sebab aku gemuk la nampak aku tua ngan mak orang.Ayat ayat mendidih mak aku.

"Tulah,lain kali makan banyak sikit,baru nampak lagi muda"

"Tulah orang suh diet taknak,dah ade orang cakap ka tu mak orang"

"Bukan muka awok tua,tapi sebab awok tu gemok,nampak lah tua"

Yang paling penting takleh bla..

"kah..kah..kah..ahahahaha"

Tulah lagi mendidih,gelakan.Tapi takpe bro,aku kental.Cisss,konon,,Tapi serius malu.Camne la nak gi daftar nanti?Mesti dorang tanye mane anak aku yang nak didaftarkan kan?silap silap hari bulan dorang halau aku

"Makcik..makcik..takleh masuk Unikl nie"

Mana la tahu dorang belum sempat tengok ic aku dah halau aku tapi memang la tak logik sebab aku dah hantar semua document.Ahahaha..propaganda semata2.Wat gempak lebih kau cik ika.keh..keh..keh!
and now,hope sangat dapat score and study hard tapi...Malas nak cakap,teringat azam masa spm.Ayat yang selalu aku guna.

"Ok,lepas nie kau kena belajar.Jangan ponteng kelas,jangan tido dalam kelas..yeahhhh!"

"Lepas naik cuti raya cina nie,aku nak belajar.2 jam sehari aku belajar"

"Lepas naik cuti 2 minggu bulan ni lah,comfirm aku belajar"

"Lepas gi langkawi,aku dah taknak main lagi.Kali ni mesti jadi and comfirm memandangkan dah bulan 8"

"You can do it ika,lepas trial nie..kau kena belajar..tengok trial,hampeh!belajar2.."



Tulah ayat naik semangat aku sampai ke spm tapi akhirnya semua tu tak berlaku,hanya ayat semata2.Ayat wat sedap diri.Memang sampai ke spm la aku down.Hari spm pun aku tido.Boleh orang lain sibuk study.Aku and the geng bahang bantai tido lam toilet bengkel.Bagus kan aku?sebab tu lah cerdik sangat sampai sekarang.Ahahaha.Tapi kali ni serius kene azam.Ini lah penentu masa depan and kerjaya aku.Nak lah jugak ade umah besau,kete besau kan?ngeeee~~



*hentah2 makcik tu pakat ngan mak aku kut suh mengate aku"





Sama ke aku?
Siap kau kalau ade yang cakap aku sama..


SAYA MUDA,18 OKAY..BUKAN 81..NGEEE~~~




you are my loved

You that i called love
Give me a sense of
inspired me to be happy
until i feel so beautiful
Love yourself
Have you
Until the end of last with you


Berpuisi kau harini cik ika.Bukan puisi okey,tu lagu.Aku suka bait bait ayat tu.Ntah la,tujukan untuk diri aku.Yang bercinta dengan diri sendiri.Ahaha.Berangan la kau sampai tua nak dapat dia.Ishhh..Serius kau cinta terakhir aku!*jiwang kan aku?*bahaha..pedulikan semua nie.Nie ayat aku mengarut,nak merapu.Patot aku tukar,ni bukan blog tapi ini merapu.kan?kan?

Sorry if i am not perfect
when happy began to start

if confidence came to feel
coated with a lofe and honestly
silent,quiet..I love you!




psstttt..silent does mean i forget you.Its not easy :)

sweet 18teen sayang!

Assalamualaikum..




I Love u sayang..Nurul Adrina,but aku call dia enul.Tak ingat la macam mana dapat nama gelaran tu.Ada panggil erin,rina la.Apalah...Aku still panggil die enul.Dia nie sngat la best.Kalau nak cita sal dia sumpah takkan habis.Dia nie takde la perangai gila2.Tapi kalau nak cakap gajah rimau kat dia pun,dia okey.Ahh..aku banyak kali gak mulut laser ngan dia.Tapi aku laser ngan dia sebab aku sayang die.AHAHA..aku kenal dia kat teknik rompin.Sama dorm ngan aku SF09..Dia ni serius memang best.Budak rawang yang koya nak jadi budak kl.AHAHA.now she at kuantan,UMP.Aku tak tahu la macam mana ump boleh amek dia.Result aku lagi ok kut,thats why until now,i still at home.Ahaha.Dia nie sangat power sebab mampu tido sepanjang hari.Memang korang terkejut la.Today is her birthday.So aku just nak bagitau,Dia adalah antara orang yang pernah jadi kawan aku and until now,walaupun nak dekat setahun tak jumpa,contact pun kat facebook je.Aku nak die tahu,die still lam ingatan aku.Kenangan semua lam memory.Oh enul.miss you a lot..bila boleh lagi nak tido ngan kau.cium bau busuk kau tu.bahahaah..
anyways..HAPPY BIRTHDAY MY GIRL,SWEET 18TEEN..



anyone?

Assalamualaikum..


When love is not lorger worth
I find nothings but sorrow than
I was alone by myside
Waiting for a true love


Bila aku jalan jalan kat blog orang,timbul la rasa phd aku yang meninggi nie bila tengok depa depa nie duk bergambar ngan pakwe masing masing.Bukan main lagi kau nyahhh,jeles mak kau tau!(sejak bila aku pondan?)..Dah la cantik,pakwe plak hensem.Alahai..sweet nye korang.Pastu kalau lam blog tu ade je gamba gamba sweet yang buat aku terlopong jeles.Arghhhh..geram!Mesti bahagia kan?Aku nie?ishhh..Hidup berbujang la.Anyone?ahaha..




*mengade kan aku?bahahaha*

Bpm(2010)



I am a sun but cannot hot you

I am a rainbow but did not give a colour in your life
I am a moon but do not illuminate your night

I am the star are lost in the darkness


********************************************************************************
SALAM

Asal kau badmood nie?ahaha..takde la..saje je ayat tu.Macam sesuai ngn jiwa aku sekarang.Oh hidup,kenapa macam ini?Oh lupa nak cakap,memandangkan aku dah update blog ni.Baik jelah aku cakap terus.Pasal Blog Baru Pilihan tu,aku kategori 6.And aku berada di tempat yang ke-213 dari 383 orang yang turut serta.Pada sapa nak amik no aku sebagai no ekor tu.Pergi la ke sport toto.comfirm tak dapat.ahaha.Ishhhh..dosa kau ika,ada ke patut ajak orang?Serius tak caya plak lulus.Maksud aku menepati kreteria.ahaha..So,tak perlu ulas panjang pasal ini,memandangkan hampir 382 orang yang serta sudah pun cakap hal ini kan.Klik sini kalau nak tahu!

bye..selamat sejahtera semua!


*entri suram yang takde kesudahan*




Blog Baru (2010) Pilihan


pic di atas copy and paste di laman web berkenaan

salam.tengah jejalan kat blog orang lain.melihat suasana blog mereka yang meriah and tak lekang dek pengunjung yang datang macam kedai goreng pisang depan umah tu.aku ada terbaca satu artikel pasal Blog Baru (2010) Pilihan.Tujuan kategori diwujudkan bagi blog baru macam aku nie dikenali,bak kata omputih femes.Sapa taknak femes baiii..?Artikel itu telah menarik minat seorang janda gadis iaitu aku sendiri..heeeee~.opssss!Time to serious ika.Berbalik kepada entri tadi.Syarat nya sangat mudah iaitu mengorbankan seekor katak..ishhh..tipu je.bukan!senang sahaja.cuma menulis satu entri ringkas tapi menarik.sangat mudah tapi bukan bagi aku.sebab aku tak pandai.merapu boleh la.ada sapa boleh buka kategori blog merapu?hehe :)


Berbalik kepada syarat.Masa aku buat blog nie pada bulan januari.Dan memang langsung buta.Maksud aku bukan buta tak nampak.Maksud aku.tak tahu bagaimana ingin menggunakan blog.Memang agak formal ayat aku kan?Entri pertama sejara jujur telah dibuang memandangkan ada suara bisikan yang menyuruh aku buang.Mula aktif,yakni mula tahu serba sedikit apa itu blog dan bagaimana menggunakannya setelah dikaji dengan penuh kesabaran pada bulan august.Jadi entri pertama aku setelah aku mula tahu apa itu blog ialah ini.Memang bukan seorang penulis blog yang pandai berblogging la.Buat blog sekadar ingin ber IT..hihi.harap dengan adanyan blog ini saya mampu menambah kuasa.stoopppp!ok.end entri aku pada kali ini yang berkisah entri ringkas dan menarik,kau memang da bomb.pandai2 tambah.(ringkas ke?menarik ke?hiii~)sekian~


Maaf.entri ini tidak ringkas dan tidak menarik.Saya hanya insan biasa yang hanya pandai cari kutu lah!ngeeee~


dalam syarat tu dia taknak pun gamba.saja aku gedik nak capture.kire dapat extra credit la tuk aku.ahahaha!

*comfirm tak menepati syarat*

love is like glass



Love is like glass
get glass for a drink
nice to see.
once broken,consider sold.


****************************************************************************

cissss..kau ika..memang teror wat ayat.bahasa inggeris pun kau teror(angkat bakul)
takbleh bla..tapi memang teror.kau ada?bahahaha..
ayat nie diilhamkan oleh aku ngan minah senget bawah nie



korang rasa ayat nie tak betul ke?
korang silap besar la.
memang ayat paling betul kalau cerita pasal cinta nie..
wahhhh..jiwangnya aku..memang berseni la kan?(podahhhhh...minah perasan?)
cuba korang perhatikan pada ayat aku..
apa yang salah?
memang ishhhh..kalau mat salleh tengok..memang kagum.dan akan mengangguk2 senyum..
ok..tipu tu!huhu..
bila difikir..memang cinta macam gelas..
nak minum air kena la gunakan gelas..
abes nak guna apa?tadah tangan?bolah gak..
aku biase wat gak..ahahaa..tipu lagi!
bagi aku nie cinta terlalu subjektif la.
ayat tu bukan aku saja2 reka..
tapi ada makna..
nak terang banyak pun tak guna baii..orang berseni cam aku je,faham..bahahhaa..
sekali lagi ika bngga diri dengan idung terkembang2..wahhh..
ok la..aku terang..
aku anggap cinta tu macam gelas..
memang la cantik..
*ayat nie cam biase kau tengok kat kedai kaca gak*
tapi kalau pecah..dianggap jual.
so i mean,kalau kau terlepas cinta tu..
just redha dia pergi..
mende dah berlaku kan?
betul tak?kalau tak betul tepuk dahi kau sendiri erk..
huhu..
bayangkan kalau kau terlanggar kaca yang cantik-cantik..
kalau dah pecah?ganti rugi je lah.
anngap beli jelah kan..walaupun kau tak dapat memiliki.
dah takleh wat ape2..
tulah maksud aku..
#kau memang pandai cakap je ika,kau boleh ke?#
ok la..selamat beramal dan renung2 kan lah..ahaha
*gaya tak dr izzi?*
blah la kau ika..memang la buat orang menyampah.
blah..blah...
dushhhhhhh!!!





*sedang berbangga menulis entri ini kerana jeles tengok orang lain selalu update*



~sekian dari profesor cinta,shafika suhaimi~

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images