Kelahiran :-)

uwekkk..uwekkk..
kedengaran sayup2 bayi menangis dari luar bilik bersalin di klinik Al-Farabi..
seorang bayi telah selamat dilahirkan pada jam 11.34 pagi bersamaan hari sabtu pada 30 november 1992.Betapa gembiranya seluruh sanak saudara mengucap kesyukuran atas kelahiran anak perempuan Nor Banun Binti Awang dan Suhaimi Bin Omar.


*************************************************************************
Hari berganti hari.Masa Berlalu Pergi..
Akhirnya....tadaaaaaa..
anak perempuan yang dilahirkan tu ade kat depan laptop sambil dok layan blog nie.
tersengih2 kumbang(aikk?kumbang bleh sengih?)
birthday girl la aku arini..
tak sangka dah 18..yeah2..dah besar.ahaha..
alhamdulilah..syukur aku masih di muka bumi ini dalam keadaan sempurna.
masih mampu berjalan.masih mampu berdiri..yang penting masih mampu menulis didalam blog yang tak seberapa ni.alhamdulilah..syukur sangat2..
conclusion nye..hari ini hari lahir aku!!!hihi..




thanks to all yang wish.kengkawan.family.yang tak wish pun thanks gak.i love u all la..
to my mum.even u don't read this.thanks for bring me into this world or in other word,give birth to me.i love you so much lorh.without you i can have comfortable life as it is now..
mmuahhh to everyone!



*tak sabar nak call puas2 malam nie.dpt free call beb.(selok tahap cipan)
*


kelab "no-virgin"


assalamualaikum..(jurus aku harini)
tengah2 rajin nak tulis somethings nie.
rasa nak tulis kat blog je.
biar la..aku punye blog.ikut aku la kan?
*kasar nampak?*
dah..dah..entri aku nie sekdar ingin meluahkan pandangan.
tengah tengah tunggu filem ngangkung start.ada la movie coming soon.
dalam banyak banyak movie tuh.aku tertarik dengan satu movie nie.
pelakon dia Raja Farah..ntah la..pelakon perempuan lawa2 gak.
aku tak berapa kenal la..
tajuk pun aku tak ingat..
yang aku pasti kisah dia macam lebih kurang entri aku nie la..
dunia zaman sekarang..alahai..masyaalah..
mintak aku dijahui la dengan mende2 camtu..
zaman sekarang walaupun orang lain tak heran.aku still heran..
kawan kawan aku selalu gak cakap aku nie kuno.kampung..
argghhhh..aku peduli apa..janji aku tak menyusahkan dorang.
ada pernah sorang kawan aku tuh..taknak sebut nama.tak baik aib kan orang.
tapi mulut dia..selalu jatuhkan agama.geram gak kadang2 tuh.bangga sangat tak de dara.
BODOH!!!
pernah dia cakap kat aku..

aku:weiii,,kau takyah la buat bende tu lagi.tak takut ke?maruah keluarga tak fikir?kalau kau ngandung.sapa susah?*lagak seorang ustazah*

dia:pandai buat,pandailah simpan.kau taknak try?kau nie kampung la.zaman dah berubah,moden.


aku:eee...kau nie.zaman dah berubah.islam tetap islam.ada pegangan.

dia:eleh..kau tu dengki kat aku..sbb aku hot.ramai nak main ngan aku.kau tu tak laku.gemok.hodoh!

aku:ok..fine..


tulah antara babak2 perbualan ngan dia.lama dah la..sekarang nie dengar cite dia sambung study.tak tahu lah tu.aku senyap bukan maksud aku kalah dan mengiakan.aku malas nak lawan sebab aku rasa bodoh aku kalau cakap ngan dia.
korang tengok fikiran dia.sampai macam tu sekali fikir kat aku.aku sedarlah aku sape.tapi kalau stakat kau lawa nak bangga rmai nak tidur ngan kau.kau boleh pegi mati.
biar gemuk hodoh taklaku.janji boleh jaga diri lagi.
insyaallah sampai bila bila..amin..aminn..





pesanan kaki luntut:seburuk2 wanita adalah wanita yang tidak tahu menjaga maruah diri dan keluarga..so gadis2 kat luar sana kalau rasa korang boleh hot dengan gadai body korang,jangan nak bangga,nak hina2 islam.kuno la.ape la.

pssssttt...entri ini takde kaitan ngn sesiapa.plsss jangan terasa!

oh...sial!!


arhhhh..entri kurang sopan..aku tak tahu dah nak letak tajuk ape..
huh..sakit ati nya..
memang sangat la marah..
ni nak cakap.
aku ada la beli barang online.kena tipu.
ishhh..rasa nak mencarut je..
memang jahanam orang macam tu
nie bukan first time aku beli online.tapi ni first time aku kene gini.
naik hangin gila..
bayangkan aku bersabar 5 hari..
akhirnya..kesabaran aku dah berapi.
dia tak angkat call aku.aku mesej wat bodo..
aku boleh terima kalau dia pos lambat tapi nie memang nampak sangat penipu.
lepas aku bank in duit.
terus tak reply mesej and jawab call aku..
memang dasar sial la..

nie maklumat sial tu.aku takut korang korang kena tipu ngan dia or korang ada kenal sama dia..


014-2273665
154026312493(maybank)
abdul razak


kalau aku dapat dapat..memang siap la..dasar kuang ajar..ishhh..memang aku tak halal la..

psttttt...sori entri kurang sopan..memang tengah hangin.bengang sangat2..

*what should i do?*


Bila aku dah mula mengarut..!





Hujan turun dengan lebatnya pada malam ini.kedengaran katil serta bantal bantal ku menyeru namaku.oh..aku terpesona.langkahku terus ke bilik ingin menyahut seruan mereka2.
terlihat laptopku terbaring di atas katilku bersama bantal bantalku yang empuk.
tanganku turut terpukau dengan keindahan laptopku lalu menekan on.
oh..diriku sudah berjanji.malam ini aku tidak akan membuka laptopku.
namun,semua bukan salahku.semuanya kerana godaan mereka.
jariku memainkan peranan penting dalam hal ini.
aku tidak mampu berbuat buat apa2 melainkan tersenyum.
alam fantasia ku akan bermula..
oh..tidak..aku telah menulis ini didalam blog kuh..
kuang kuang kuang....!

*****************************************************************************
agak agaknya boleh tak aku ganti norhayati ibrahim.penulis novel tu.
aku nie macam ade bakat lah*angkat bakul dengan muka bangga*
ishhh..memang meluat ika nie..arghhhh dengki lah tu!
dah dah..jangan gaduh sebab aku..!




aku memang seorang yang gile akan novel.
mak aku tu dah belebel setiap kali aku beli.dia cakap bazir duit.
memang lah.mak aku bukan tau seni cam aku..
ahahaha..(sorri ma)
*macam lah aku berseni sangat*
serius aku memang sangat kagum lah dengan penulis novel..
yelah memang syok macam real.
macam aku plak lam kisah dorang..
ececece!pirahhhh kau ika..memang kuat perasaan..
bukan perasan..amek mood orang2 tua cakap..
tak gitu pak munawer??ahaha..ada ke pak munawer baca blog aku?
ada ke orang baca..aku syok sendiri.ok lah.tak kesah..bwekkkk:)
aku ingat lagi penah satu bulan.masa tu form 3 kut.aku kumpul seratus.
nak beli novel 5biji sekaligus.
sanggup buat kad kedai buku popular(kuantan)..nak dapat diskaun.
tapi bagitau mak.senang dapat diskaun beli buku rujukan pmr..
ahahaha..padahal haram,tak pernah guna untuk buku rujukan..
bukan salah aku.*muke suci*
tapi memang takleh bla time pmr..baca sebiji novel lam masa sehari boleh abis.
masa tu hari ahad.memang sehari la aku baca.
cuba kalau aku baca buku pmr sehari..memang straight A aku dapat.
tapi bukan apa..aku taknak mak aku terkejut je tengok result aku.kang die bangga plak.heboh satu kampung..
dalam islam tak baik riak..
aku taknak mak aku dapat dosa free sebab riak
betul tak ustazah?
*konon,kalau tak cerdik tu,tak cerdik gak*


#berangan jadi penulis novel.SHAFIKA SUHAIMI#



meletup tak novel aku nanti.korang nak beli?
*************************************************************************

stoppp...stoppp..stoppp..!
orang dah naik menyampah tuh!
huhu..
ok lah aku pun nak kena tekad.taknak tido lewat malam nie.
anak solehah katakan.iikut cakap mak..*perasan*
serangkap pantun untuk anda..

malam malam bukak laptop
bukak laptop main fb ngn blog
hari hari kau main main
selamat malam

aikkk..ade kene mengena ke ngan pantun..
ahaha..biasa lah sekolah tak cerdik
pantun pun tak pandai
takpe lah anggap je kena tuh



pssttt..!aku kena belebel lah..:(


~salam~

Oh Dunia!

dunia..dunia..dunia.. world..world..world..
mujur dua bahasa je tahu..kalau dok.tulis perabis nie..
saja je.tengah macam sangat lah sumbak(bosan)..
saja lah nak bukak blog..macam nak post entri baru.
memang aku ni tak la rajin nak update hari hari cam orang lain.
sangatlah best bila aku tengok blog orang lain yang sentiasa update.
memang bagus la mereka.banyak idea..aku nie?
banyak idea nak cakap tapi malas nak tulis.
kalau ada blog yang yang takyah tulis.just cakap dia tulis sendiri.ok je.
4o kali sehari aku update..ahaha..ok.stop melalut!
back to the topic!

kalau cakap hal dunia memang tak akan abis.
saja lah aku tulis tajuk camtu.kasi gempak.
ahaha..blog pun tak gempak.nak wat gempak konon..pirahhhh..
mende yang aku nak cakap nie..




sebenarnye tengah tengah aku nak post cerita aku.
aku nampak gamba nie.terus hilang idea nak tulis..
ahahaah...


dah tak jadi entri aku kali nie..nie sebab kau punye pasal gamba.

*gelak sorang2 sambil bayangkan rumah aku nanti*

hihi..

~sekian~



SELAMAT HARI RAYA

Di pagi raya.mak aku kejut aku bagai nak rak.nak pecah pintu.tu semua mak aku cakap.
propaganda semata-mata.aku tak dengar pun..aikkkksss..
ermmmm..jam menunjukkan pukul 8.34..aku bangun.semua orang dah takde.
arghhhhhh...geram,semalam aku tidur kul 3 lebih..dah lewat bangun.
aku call ayah aku..

aku:aboh...ade mane?bakpe dok kejut ika tido

aboh:uhh..orang kejut cam orang gile.mu tu tido ma
mpus

aku:dok dengor pun(dengan penuh tak rase bersalah)..doh guan
e nie?dok raye r ika?

aboh:nanti aboh amik mase nok gi tengok orang sembelih lembu.mu siap2 la..takyoh nok guling2 atas katil cam lembu(dok pasal).gi siap siap..

aku:ohh..ok.siap lame doh(padahal baru bangu
n tido)

aboh:nawok mu..

*talian ditamatkan begitu sahaja*


dalam pukul 9 lebih ayah aku amik aku..terus ke surau.ade 5 ekor lembu selamat dikorbankan..
aku sampai je..dah kene lapah isi.terkilan tak dapat tengok lembu kene sembelih..
huhu..memang pening la bau darah lembu..hamis!







gamba di atas bukan mangsa korban.

# terkilan la sbb tak dapat tangkap gamba masa sembelih..
tanak tangkap gamba dekat2 sebab tak tahan bau.nak pengsan!
*ingat nak jadi doktor*














i love them



wahhh...teringat sangat kat korang.serius.tak tipu.saya ika.tipu no!ahahaha..
teringat kata2 bangla kat tempat aku keje(santai)..
sumpah teringat kat korang time dah berhenti keje.
teringat setiap detik penuh suka bersama.nak gelak pun ada.nages pun ada.
cissss..pandai plak aku menyusun kata.konon!porahhhhh...
rindu nak makan sama-sama lah.nak gosip.nak lepak.nak galok.
teringat plak.bila keluar lepas waktu keje kul 3 tu.tak lain tak bukan port kite.
kedai haji lidah atau tc..yang paling best and cool.lepak kat lorong kunyit.
memang gile sgt.teruja gile!sampaikan sejam intai gelagat nyah..awwwww!
memang tak leh miss la akan ke tempat tu..abang mie..u are very cool even umur dah 46.
wow!love you lah..ahahaha..
memang kelakar bile difikir balik..siap port kete elok2..view yg pling mantap nak tengok depa2 nie semua.aisehhhhh..rindu gile!
time lepak ngan korang.aku rase dunia nie macam indah.rindu nak lepak lam surau masa magrib.selok nak gi surau.bukan semayang.tapi masa tu lah nak gosip.ahaha..
k.num...oh..kakak sporting.thanks a lot.dia banyak sokong aku waktu aku penuh dugaan..
kak ani..kakak yang comei garang..ishhh..geram!
aku sayang die gak..selalu lepak ngan die.mmg best la..
yg pling cool..nor..kacip utama..umur same..tapi nor nie dah ade anak..cumei..
aku sayang gile die..teman bergalok aku..
memang kecoh santai adenye kami berdua..ceeewahhh!
tak macam mak orang..mmg cun!hihi..
rindu la kat kau nyahhhh..tak tahan mak..awwww!
ishhh..banyak kenangan..
kalau cerita sal aku ngan nor..memang tak abis..
memang gile!
teringat time malam2 akan layan lagu club..dengan berjoget sakan.
mmg tak tahu malu..ahaha
langsung tak pernah pedulikan orang sekeliling..
yang kita tahu.janji kita happy..
memang best la bile lepak ngn kau..uhhh!
nuar..membe sekepala..mmg best.
sayang kau jugak.huhu
ika..ika...ika
stop stop nak beremosi...jangan nak perasan sorang2..ahaha!



Love you all sayang..damn!miss you..

nak update..

nak update blog pasal 2ari aku tak tido..tapi batteri kamera abes and charger bateri hilang.uwaaaaaaaaaaaaaa!!!nk ltk gmba..seharian aku berjalan..cissssss...
geram..nak upload gamba budak kacip ngan aku kat santai.mmmm..takde rezeki.nanti aku jumpe charger bateri kamera.siaplah...

******************************************************************************

SELAMAT HARI RAYA HAJI



mood:rase rindulah..jauhhhh!!!

R O M E A

mcm bgus je title tu..ahaha..ntah la..smalm last aku keje.and now aku akan free tapi sangat merindui suasana keje walaupun kadang2 cam bangang je gaduh ngan budak2 keje.pengalaman keje bnyak mengajar aku.cih wahhh..jam dah kul 3.37 pagi.mmg susah lah aku nak tido memandangkan dah biasa keje malam,tido plak lepas subuh.kalau masa nie mmg aku tengah duk bergalok lagi ngn set2 nie..rindu gile kat korang.baru sehari.
ingatkan nak download muke sekor2 yang perangai ntah ape2..yang huru hara..tapi aku akan download nanti.sorry.macam sangat merepek entri nie.dah dah dah stop stop ika.pergi tido.jangan nak menyemak kat sini..blah blah blah..!



miss you every single time mr romea

I LOVE YOU

ROMEA




pssssstttt...mr.romea i suke group nie..xleh wtpe lah!ahahaha

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images