teenagers remaja


cis.entri.nak mengata remaja la tuh!macam tak tau..benci tau!(versi pondan bersantai).
ok.takpe.aku boleh je mengata remaja.memandangkan aku dah tua.(sambil mencongak2 kire umo).kadang2 nak tulis tak kene.tak tulis tak kene.dah yang kau sengih2 mengata tu pasal ape?aku tau takde orang bace blog aku.ni blog aku.aku la nak baca.tak pun nanti aku simpan untuk anak2 aku baca.agak2 masa tu orang guna blog lagi ke?ntah2 mkin cnggih.*dah start dah ika mengarut tu....*kuang..kuang..!

"kebaikan menjadi remaja adalah sebab saya remaja.kadang kala remaja membuat saya menjadi remaja.itulah kebaikan remaja.justeru itu wajarlah banyak kebaikan menjadi remaja"

tula kalau kau nak tahu antara karangan spm bab ringkasan tu.aku bagi penutup dia.ok.itu aku tipu.kang ade plak mat2 lurus or minah2 luruh spm taun nie terbaca blog nie ikot plak aku cakap.alamaknye..ke korea la kau taun depan.ok.itu satu lg aku menipu!
mesti ada yang dok baca kata lam hati 'cis,spe la nak bace blog kau yg mngarut?dah la xsedap.PERASAN!'ok.aku tau.mmg la tak sedap sbb aku tak saji kau makan.kau ape tau?mane tau kot2 malam tu depa mimpi url blog aku?its not imposible la.*merapu meraban tahap gaban*


berbalik pada cerita remaja nie.remaja nie terbahagi kepada beberapa jenis.remaja dalaman.remaja luaran.remaja pelbagai alam.ok.dushhhhhhhh!aku merepek lagi.memang boring bace entri aku nie kan?tak pe,aku paham.straight to the point.no bengkok2.
ni ha aku nak cite.pasal satu jenis remaja yang femes tahap aku britney spears kat tempat aku nie.ye!memang aku nak kutok remaja.sorry..
biar la aku nie remaja(remaja ke aku?)..

tengah aku jejalan kat jalanan.aik?aku jumpalah remaja2 nie.kalau kau keluar pun mesti set2 remaja yang keluar kan?kalau kat tempat aku nie macam2 mereka gelar puak2 masing smpaikan aku pun naik pening.antaranya yang aku ckp femes tu ialah*ayat skema* set2 basteng.aku pun tak tau kenapa.tapi asal je nampak mereka2 nie keluar berkumpulan dengan dress up kalah kumpulan hujan.perghhh!!
tak bleh cari makan kau kumpulan hujan.ahaha.dengan gitarnye ntah aku tak tau mereka2 nie rembat kat mane.(kalau pernyanyi jalanan aku faham,nie dok bawak je atas belakang) ngan kasut hitam tali kasut merah.style ok.kaki cerut.kemeja polo kaler itam limited edition.siap ade tulis 'just for rempit'.ok.skali lgi aku tipu.xde mknenye!

yang ade tu lagi best.kasut ala2 patung mcd pakai tu.ape ntah.aku tak tau!pastu pakai plak ngan baju biasa+kod*ejaan salah,sebutan beto* orang nak g pejabat.ntah2 yang bapak dorang.sebab besar semacam je.alahai ape kejadah remaja nak jadi bapak?salah sapa?adakah ibu bapa?dah..dah..ika.orang dah menyampah tuh.nie bukan pasal aku nak kutok tapi mereka2 mulut busuk nie(mulut aku wangi.cube test) yang dok gelar lagu tuh.aku tak tau pn(muke sangat la blurrr xbersalah)ciss..konon!*serius taknak kutok,just cite je*


nota mulut wangiku:nie bukan entry mengutok erk.aku tak kutok.just share ape yang aku rasa*ciss.kau ika!!*


pesanan penaja mangkuk jamban:sebenarnye aku pun set2 basteng dulu.ahaha.eyh2.xde mknenye.semua itu dusta sandiwara mainan dunia.aku cuma insan teraniaya..cewahhh!ahaha.

*pshhhhttt...jangan terase kalau kau tergolong same.next time aku nak join k.shuhhhhh!senyap2 dah la!*



kau aku dan aku lagi kau lagi.....

kau tak ingat ke dulu masa kecik lagi lam perut mak kau,kau cakap kau terima aku seadanya.yela kau tak ingat masa tu mak kite tersempak kat shopping complex.mase tu kau babai2 kat aku lam perut mak kau.aku nampak.tapi aku saje je berlagak.malas nak pandang.yela kau tu bukan nsem sangat.aku ni lain la cantik,akhlak terpuji(muke bngge tahap cipan).kau cakap nanti bila kau keluar dari perut mak kau,pastu bila kau dah besar kau nak kawan ngan aku.aku terime jela.kalau tak,kesian kat kau.takde sape nak kawan.baik kan aku?kau pun cakap kau nak terime aku seadanya nanti.aku sengih jela.dalam hati aku 'baik gak bendul nie'!

****************************************************************************
bila dah besar(besarlah sangat kan?)





kau yang dulu aku rase tak nsem sekarang dah jadi anak jantan yang teruna.(beto ke ayat aku?).aku nie pun cantik jugak tapi pelik semua taknak pandang.maksudnye?takpe sebab kau baik aku tak kesah la kan.kau je pandang aku dah cukup.aku bahagia ngan kau.nak2 bila kau belanje aku ais pop.walaupun seposen aku suka.sweet tak kiteorg?mesti kau yang bace jeles kan?ahaha.sampai lah satu hari kau nak kawin ngan aku.aku bangga la.tapi aku nie tak pandai masak.tak pandai nak urus rumah tangga macam orang perempuan dahulu.kau cakap takpe sebab kau kan dah berjanji nak terima aku seadanya dari dalam perut mak kau lagi.kau cakap nak kawin sampai ke tua.patotla dulu mak kau cakap kat mak aku perut dia sejuk.masa tu aku dengar jela kan.malas bagitau kau,tkot kau bangga.sekarang baru aku tahu.aku terharu kau jadi baik!(nagis gedik)



*******************************************************************************
alam perkahwinan kau ngan aku

bak kate omputih awan putih tak selalu akan putih.ha?yeke ayat aku.ok.ape2 je.kita melayari rumah tangga kita...jap2.aku pelik ni.macam mane melayari rumah ngn tangga?ingatkan internet je boleh layari.ok.watever.sambung balik.kau selalu buat aku gembira dengan kesedihan.ibarat pak arab cakap gembira dalam sedih.kau tu selalu mengungkit pasal aku.aku tak pandai masak la.apela.dulu kau cakap kau tak kesah.sekarang mula lah kau selalu belebel pastu beri plak kata-kata falsafah sampaikan aku rasa aku ni kawin ngn laki aku ke?kawin ngn dr fadilah kamsah?*confius*kau mula la wat2 ayat kau.perempuan sekarang tak macam perempuan dulu.kau pun berceramah kat aku.aku rasa macam aku tengok rancangan "wanita hari ini" je.yela kau hebat sangat.tapi takpe.aku nie perempuan baik lagi akhlak mulia(angkat bakul sendiri).aku tak kesah laki aku cakap apa.tapi asal kau nak mengungkit ha?asal dulu2 kau tak kesah.patotnye kau gi la kawin ngn perempuan baya- baya mak kau.sbb kau nak sangat perempuan macam dulu.ni ape?kau ungkit la hantaran kawin aku dopoloh ribu tapi tak dapat watpe.dulu kann aku dah bagitau aku takleh wat ape2.kau nak jugak.kau tu ape kurangnye?
nape kau tak jadi laki macam dulu?wat keje keras.nie aku nie kais pagi.makan malam.kalau ye pun kau pergilah cermin dulu diri kau kat cermin besar lam bilik kita yang baru beli kat mydin haritu.barulah nasihat aku.ni "paku dulang paku serpih,mengata orang dia yang lebih"yeke peribahasa aku?tula kau.....mana janji2 mu mahu seidup semati?
sudah..sudah!apa aku merepek nie?stop stop.jangan nak melalut bukan2.abis bahasa kau cemarkan.dah2 tulis.(kata hati aku berkata).dengkilah tu!


nota untukmu:ok.ini semua adalah karut lagi mengarut tertarut.aku tipu je k.jangan caye,jangan tiru yerk adik-adik.ahaha.aku suke bila jadi mengarut!ahakz....

bila bicara soal cinta..


bila bicara soal cinta tiada akhirnya,cinta pada keluarga.cinta pada sahabat,cinta pada yang mencintai dan yang lebih mulia cinta pada yang pada pencipta ilahi.
Cinta kurnian paling begitu indah.Begitu menusuk kalbu menikam sukma.Cinta juga satu perasaan halus yang bermukim di hati setiap insan.jauh meresap ke pelosok jiwa.

Kerana cinta manusia sanggup melakukan apa sahaja tanpa pedulikan dosa dan pahala.Dengan cinta manusia bisa bernafas,menjadi tegar,menjadi kuat tabah dan segalanya.Uniknya apabila dua jiwa dahulu kini mencair menjadi satu.oh!ajaibnya cinta..


*********************************************************************
ceewahhhh..tu die mukadimah entri aku kali nie.huh!tak sangke aku nie ade juga bakat yang terpendam.*smbil mendongak ke langit pegang dagu tnda bangga*ahakz.macam la bagus sangat benda alah aku tulis nie.takde sape bace pun.tapi takpe.aku suka bila aku syok seorang.ahaha.bukan apa time aku tulis macam nie,sedikit tension akan hilang.malah aku rasa macam nak terbang,ada kat alam lain.ok.itu tipu.korang jangan percaya.
nie sebut pasal cinta ni.alahai mak datuk,tak akan penah abis la.cinta zaman sekarang ni tak macam dulu,suci dan murni macam iklan ape tuh?arghh..lupakan!jangan nak mengarut ika.kalau cakap pasal cinta ni memang tak abis.cinta sana sini.cinta kau aku.cinta monyet.cinta apa lagi.sebab tak pernah abis aku malas nak kupas.kalau aku kupas kang jadi lagu lain plak.aku ni kalau bab kupas satu mende bukan elok pun.yela orang tak berbakat macam aku nie*rendah diri tak aku?*ahaha.aku nie tak leh nak kupas.yela takde pengalaman bab2 bercinta nie.tapi yela aku tengok sekeliling aku nie cinta satu pembaziran.tak setuju???takpe ikot kau la belalang nak percaye ke tidak.memang la membazir,cube korang fikir baik baik.dalam dalam sikit.hah!dah percaya kan?tula tadi tak nak caye.kan kome dah bilang.uwawawa..dah2 letih dah nak menaip nie.kalah orang keje ofis.huhu.nak mandi plak nie.kantoi mandi masa gini.



lalalalalalalalalala*sambil menyanyikan lagu ke bilik air*ahaha.

p/s:beruk pun pandai bercinta,majunye zaman sekarang.

new page of my blog...

tajuk entri bapok la segala mengadenye.ahaha.aku ke arah perubahan.ya!perubahan yang baik*sengeh kambing*.(perasan yang sangat mendalam)kuang..kuang..!dengan azam yang baru(macam tahun baru kan?)ahaha.aku just nak bagitau aku dah delete post aku yang mengarut dulu.so sekarang nak start yang baru.tengok je la muka baru blog aku nie.cantik kan?(werkkk..macam bagus je).rasa macam dilahir semula masa aku tulis nie.konon!huh...dah dah ika kau jangan nak mengarut pagi2 buta nie.
dushhhh!!!!!sedarlah...




mase:korang tido aku bngun
mood:suam2 kuku tapi happy(ade ke mood bangang camtu?)
sedang............menjamu mata tengok lauk sahur.bahahaha!


p/s:kan best dapat terbang camtuh*sambil memikirkan kalau aku boleh terbang*

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images