Oh Kuantan!

Assalamualaikum...


Sangat sedih rasanya tatkala memikirkan hari esok..Ceewahhh kau ika.Esok hari ape aku nak sedih sangat?Sebenarnya esok aku bakal ke overseas kat korea.Goodluck to me.(Muke terkembang kmbang bangga).Dushhhhhh!Sedarlah dari mimpi wahai cik ika.Korea?Arghhhh..ok.Aku tipu je.Esok aku bakal meninggalkan rumah aku yang cantik dek bersepah.Yang paling aku rindu bilik aku.Walaupun kau bersepah bilik sebab penghuni bilik mu yang pemalas,ketahuilah betapa berat aku nak meninggalkan mu setelah 7 tahun kita bersama.(sambil menagis teresak esak memandang keindahan bilik yang tak nampak rupa bilik).Serius aku rindu kat bantal bantal aku yang ditinggal.Hanya dua aku mampu bawa bersama aku.Yang lain,tinggallah kau.Aku akan merindui malam malam ku bersama mu.Esok aku nak gi klang dah.Awal kan?tapi atas sebab sebab tertentu terpaksa berlepas awal.Kalau ikutkan ni bukan first time aku duk asrama.Tapi ni first time aku bakal tinggal kat asrama?aikk?Tak sama?
Yeee...Memang tak sama.Dulu kat teknik rompin aku duk 8 bulan je kut.Tu pun berontak nak balik rumah.Akhirnya bila dapat pindah Kuantan,selok rabok muka nak duk Kuantan.Aku bukan apa aku ni sayang Kuantan.Bagus kan aku?Cekal dan tabah.(ada kaitan ke?)
First sekali aku fikir,macam mana la hidup aku kat unikl tu nanti?Mana tahu tak serasi ngan jiwa.Yela aku sayangkan Kuantan!


*********************************************************************************

Untuk kawan aku Mira and Safura yang sedang berorientasi di Uitm jengka dan Uitm Melaka..
GOODLUCK DEAR!

For farah,bukan salah kami.Rezeki kami mungkin disini(dengan nada perli)ahaha..
SORRY DEAR,GOODLUCK TOO!






Toilet Vs Discount

Assalamualaikum....



Be there
beauty

Destroy
your immortal

I have memories of a natural
Love that cheated
Behavioral sin
Fantasy
Deceive you


Alahai rindu belog kesayangan aku nie.(koya lovely kan?)..Padahal hari hari aku jenguk,nak tengok ada tak follower baru.Memang koya femes.Ahaha.Al
hamdullilah,ada la kan?walaupun belog aku yang ngoii nie tak diupdate.Pemalasnye lah aku ni.


Ni ada satu story nak story kat korang.Yee,aku tahu memang korang taknak tahu tapi kalau dah dasar syok sorang memang..Aku lah
juara!
Kisah adik aku yang kadang kadang aku fikir memang la bodoh..
Kau bayangkanlah umur dah 15taun tapi perangai?5taun kalah..(aku?mmg matang kan?)
Haritu aku pergi tandas ngan dia.Boleh dia cakap kat makcik tandas tu..

"Masuk 2 orang takde diskaun ke?"

Tepuk dahi aku dengar soalan dia.Bayangkan sorang 30 sen.Dua orang 60 se
n.Suh diskaun lagi?
Aku nak gelak pun ada.Dunia dunia.Tandas pun boleh mintak diskaun.Kalau aku jadi makcik tu.Nak je aku jawab.

"Kencing separuh jela adik,sebab makcik bagi diskaun"

Ni kalau aku jadi makcik jamban tu.Tapi memang tak leh nla.Akhirnya makcik tu bagi masuk dengan harga 50 sen.Diskaun 10 sen.Bagus tak kami?





Saya 18 yek,bukan 81..!!!!

Assalamualaikum

Nak dekat sebulan kut aku private belog ni.Bukan apa,konon nak mencantikkan lagi blog.Padahal okay yang dulu kut.Ni macam perempuan sgt.(aku nie jantan ke?).Sekarang sangat busy lah memandangkan lagi 2minggu kut nak gi umrah,ok itu aku tipu..Aku nak sambung belajar la setelah banyak menolak tawaran tawaran belajar and now rasa sangat semangat sebab dapar kos aku suka.Yeahh,mutimedia..!Konon gile glamour kan?abang aku cakap tapi memang serius aku minat.Kalau tak belajar pun,aku still nak gak tahu ilmu tuh.Matang kan aku?ahaha..bukan matang tapi dah gaya mak nenek kut.Sepanjang aku uruskan hal ni,oh yee..Aku masuk unikl je kut.Hmmm..Ok la kan?hehe~Continue..korang tahu,memang panas hati ni.Bukan mendidih kat sesape,cume adoyaii..geram.Aku nie tua lorh.Bayangkan sepanjang aku urus hal ni.Semua cakap aku urus untuk anak aku.Masa bile aku kawin tak tahu la,apatah lagi beranak.Uh..kalau uruskan adik aku,aku boleh terima lagi.Ye la name pun matang.Ni kalau sampai anak,agak agak lah.Bayangkan aku ada umur anak 18?maknanya aku nie?30?40?Korang yang cakap gitu je tahu umur aku.Bila aku cita kat orang,belaka pakat gelak ke aku and yang paling kuat nganjing.mak aku ngan abang aku.Dorang cakap sebab aku gemuk la nampak aku tua ngan mak orang.Ayat ayat mendidih mak aku.

"Tulah,lain kali makan banyak sikit,baru nampak lagi muda"

"Tulah orang suh diet taknak,dah ade orang cakap ka tu mak orang"

"Bukan muka awok tua,tapi sebab awok tu gemok,nampak lah tua"

Yang paling penting takleh bla..

"kah..kah..kah..ahahahaha"

Tulah lagi mendidih,gelakan.Tapi takpe bro,aku kental.Cisss,konon,,Tapi serius malu.Camne la nak gi daftar nanti?Mesti dorang tanye mane anak aku yang nak didaftarkan kan?silap silap hari bulan dorang halau aku

"Makcik..makcik..takleh masuk Unikl nie"

Mana la tahu dorang belum sempat tengok ic aku dah halau aku tapi memang la tak logik sebab aku dah hantar semua document.Ahahaha..propaganda semata2.Wat gempak lebih kau cik ika.keh..keh..keh!
and now,hope sangat dapat score and study hard tapi...Malas nak cakap,teringat azam masa spm.Ayat yang selalu aku guna.

"Ok,lepas nie kau kena belajar.Jangan ponteng kelas,jangan tido dalam kelas..yeahhhh!"

"Lepas naik cuti raya cina nie,aku nak belajar.2 jam sehari aku belajar"

"Lepas naik cuti 2 minggu bulan ni lah,comfirm aku belajar"

"Lepas gi langkawi,aku dah taknak main lagi.Kali ni mesti jadi and comfirm memandangkan dah bulan 8"

"You can do it ika,lepas trial nie..kau kena belajar..tengok trial,hampeh!belajar2.."



Tulah ayat naik semangat aku sampai ke spm tapi akhirnya semua tu tak berlaku,hanya ayat semata2.Ayat wat sedap diri.Memang sampai ke spm la aku down.Hari spm pun aku tido.Boleh orang lain sibuk study.Aku and the geng bahang bantai tido lam toilet bengkel.Bagus kan aku?sebab tu lah cerdik sangat sampai sekarang.Ahahaha.Tapi kali ni serius kene azam.Ini lah penentu masa depan and kerjaya aku.Nak lah jugak ade umah besau,kete besau kan?ngeeee~~



*hentah2 makcik tu pakat ngan mak aku kut suh mengate aku"





Sama ke aku?
Siap kau kalau ade yang cakap aku sama..


SAYA MUDA,18 OKAY..BUKAN 81..NGEEE~~~




you are my loved

You that i called love
Give me a sense of
inspired me to be happy
until i feel so beautiful
Love yourself
Have you
Until the end of last with you


Berpuisi kau harini cik ika.Bukan puisi okey,tu lagu.Aku suka bait bait ayat tu.Ntah la,tujukan untuk diri aku.Yang bercinta dengan diri sendiri.Ahaha.Berangan la kau sampai tua nak dapat dia.Ishhh..Serius kau cinta terakhir aku!*jiwang kan aku?*bahaha..pedulikan semua nie.Nie ayat aku mengarut,nak merapu.Patot aku tukar,ni bukan blog tapi ini merapu.kan?kan?

Sorry if i am not perfect
when happy began to start

if confidence came to feel
coated with a lofe and honestly
silent,quiet..I love you!




psstttt..silent does mean i forget you.Its not easy :)

sweet 18teen sayang!

Assalamualaikum..




I Love u sayang..Nurul Adrina,but aku call dia enul.Tak ingat la macam mana dapat nama gelaran tu.Ada panggil erin,rina la.Apalah...Aku still panggil die enul.Dia nie sngat la best.Kalau nak cita sal dia sumpah takkan habis.Dia nie takde la perangai gila2.Tapi kalau nak cakap gajah rimau kat dia pun,dia okey.Ahh..aku banyak kali gak mulut laser ngan dia.Tapi aku laser ngan dia sebab aku sayang die.AHAHA..aku kenal dia kat teknik rompin.Sama dorm ngan aku SF09..Dia ni serius memang best.Budak rawang yang koya nak jadi budak kl.AHAHA.now she at kuantan,UMP.Aku tak tahu la macam mana ump boleh amek dia.Result aku lagi ok kut,thats why until now,i still at home.Ahaha.Dia nie sangat power sebab mampu tido sepanjang hari.Memang korang terkejut la.Today is her birthday.So aku just nak bagitau,Dia adalah antara orang yang pernah jadi kawan aku and until now,walaupun nak dekat setahun tak jumpa,contact pun kat facebook je.Aku nak die tahu,die still lam ingatan aku.Kenangan semua lam memory.Oh enul.miss you a lot..bila boleh lagi nak tido ngan kau.cium bau busuk kau tu.bahahaah..
anyways..HAPPY BIRTHDAY MY GIRL,SWEET 18TEEN..



anyone?

Assalamualaikum..


When love is not lorger worth
I find nothings but sorrow than
I was alone by myside
Waiting for a true love


Bila aku jalan jalan kat blog orang,timbul la rasa phd aku yang meninggi nie bila tengok depa depa nie duk bergambar ngan pakwe masing masing.Bukan main lagi kau nyahhh,jeles mak kau tau!(sejak bila aku pondan?)..Dah la cantik,pakwe plak hensem.Alahai..sweet nye korang.Pastu kalau lam blog tu ade je gamba gamba sweet yang buat aku terlopong jeles.Arghhhh..geram!Mesti bahagia kan?Aku nie?ishhh..Hidup berbujang la.Anyone?ahaha..




*mengade kan aku?bahahaha*

Bpm(2010)



I am a sun but cannot hot you

I am a rainbow but did not give a colour in your life
I am a moon but do not illuminate your night

I am the star are lost in the darkness


********************************************************************************
SALAM

Asal kau badmood nie?ahaha..takde la..saje je ayat tu.Macam sesuai ngn jiwa aku sekarang.Oh hidup,kenapa macam ini?Oh lupa nak cakap,memandangkan aku dah update blog ni.Baik jelah aku cakap terus.Pasal Blog Baru Pilihan tu,aku kategori 6.And aku berada di tempat yang ke-213 dari 383 orang yang turut serta.Pada sapa nak amik no aku sebagai no ekor tu.Pergi la ke sport toto.comfirm tak dapat.ahaha.Ishhhh..dosa kau ika,ada ke patut ajak orang?Serius tak caya plak lulus.Maksud aku menepati kreteria.ahaha..So,tak perlu ulas panjang pasal ini,memandangkan hampir 382 orang yang serta sudah pun cakap hal ini kan.Klik sini kalau nak tahu!

bye..selamat sejahtera semua!


*entri suram yang takde kesudahan*




Blog Baru (2010) Pilihan


pic di atas copy and paste di laman web berkenaan

salam.tengah jejalan kat blog orang lain.melihat suasana blog mereka yang meriah and tak lekang dek pengunjung yang datang macam kedai goreng pisang depan umah tu.aku ada terbaca satu artikel pasal Blog Baru (2010) Pilihan.Tujuan kategori diwujudkan bagi blog baru macam aku nie dikenali,bak kata omputih femes.Sapa taknak femes baiii..?Artikel itu telah menarik minat seorang janda gadis iaitu aku sendiri..heeeee~.opssss!Time to serious ika.Berbalik kepada entri tadi.Syarat nya sangat mudah iaitu mengorbankan seekor katak..ishhh..tipu je.bukan!senang sahaja.cuma menulis satu entri ringkas tapi menarik.sangat mudah tapi bukan bagi aku.sebab aku tak pandai.merapu boleh la.ada sapa boleh buka kategori blog merapu?hehe :)


Berbalik kepada syarat.Masa aku buat blog nie pada bulan januari.Dan memang langsung buta.Maksud aku bukan buta tak nampak.Maksud aku.tak tahu bagaimana ingin menggunakan blog.Memang agak formal ayat aku kan?Entri pertama sejara jujur telah dibuang memandangkan ada suara bisikan yang menyuruh aku buang.Mula aktif,yakni mula tahu serba sedikit apa itu blog dan bagaimana menggunakannya setelah dikaji dengan penuh kesabaran pada bulan august.Jadi entri pertama aku setelah aku mula tahu apa itu blog ialah ini.Memang bukan seorang penulis blog yang pandai berblogging la.Buat blog sekadar ingin ber IT..hihi.harap dengan adanyan blog ini saya mampu menambah kuasa.stoopppp!ok.end entri aku pada kali ini yang berkisah entri ringkas dan menarik,kau memang da bomb.pandai2 tambah.(ringkas ke?menarik ke?hiii~)sekian~


Maaf.entri ini tidak ringkas dan tidak menarik.Saya hanya insan biasa yang hanya pandai cari kutu lah!ngeeee~


dalam syarat tu dia taknak pun gamba.saja aku gedik nak capture.kire dapat extra credit la tuk aku.ahahaha!

*comfirm tak menepati syarat*

love is like glass



Love is like glass
get glass for a drink
nice to see.
once broken,consider sold.


****************************************************************************

cissss..kau ika..memang teror wat ayat.bahasa inggeris pun kau teror(angkat bakul)
takbleh bla..tapi memang teror.kau ada?bahahaha..
ayat nie diilhamkan oleh aku ngan minah senget bawah nie



korang rasa ayat nie tak betul ke?
korang silap besar la.
memang ayat paling betul kalau cerita pasal cinta nie..
wahhhh..jiwangnya aku..memang berseni la kan?(podahhhhh...minah perasan?)
cuba korang perhatikan pada ayat aku..
apa yang salah?
memang ishhhh..kalau mat salleh tengok..memang kagum.dan akan mengangguk2 senyum..
ok..tipu tu!huhu..
bila difikir..memang cinta macam gelas..
nak minum air kena la gunakan gelas..
abes nak guna apa?tadah tangan?bolah gak..
aku biase wat gak..ahahaa..tipu lagi!
bagi aku nie cinta terlalu subjektif la.
ayat tu bukan aku saja2 reka..
tapi ada makna..
nak terang banyak pun tak guna baii..orang berseni cam aku je,faham..bahahhaa..
sekali lagi ika bngga diri dengan idung terkembang2..wahhh..
ok la..aku terang..
aku anggap cinta tu macam gelas..
memang la cantik..
*ayat nie cam biase kau tengok kat kedai kaca gak*
tapi kalau pecah..dianggap jual.
so i mean,kalau kau terlepas cinta tu..
just redha dia pergi..
mende dah berlaku kan?
betul tak?kalau tak betul tepuk dahi kau sendiri erk..
huhu..
bayangkan kalau kau terlanggar kaca yang cantik-cantik..
kalau dah pecah?ganti rugi je lah.
anngap beli jelah kan..walaupun kau tak dapat memiliki.
dah takleh wat ape2..
tulah maksud aku..
#kau memang pandai cakap je ika,kau boleh ke?#
ok la..selamat beramal dan renung2 kan lah..ahaha
*gaya tak dr izzi?*
blah la kau ika..memang la buat orang menyampah.
blah..blah...
dushhhhhhh!!!





*sedang berbangga menulis entri ini kerana jeles tengok orang lain selalu update*



~sekian dari profesor cinta,shafika suhaimi~

Kelahiran :-)

uwekkk..uwekkk..
kedengaran sayup2 bayi menangis dari luar bilik bersalin di klinik Al-Farabi..
seorang bayi telah selamat dilahirkan pada jam 11.34 pagi bersamaan hari sabtu pada 30 november 1992.Betapa gembiranya seluruh sanak saudara mengucap kesyukuran atas kelahiran anak perempuan Nor Banun Binti Awang dan Suhaimi Bin Omar.


*************************************************************************
Hari berganti hari.Masa Berlalu Pergi..
Akhirnya....tadaaaaaa..
anak perempuan yang dilahirkan tu ade kat depan laptop sambil dok layan blog nie.
tersengih2 kumbang(aikk?kumbang bleh sengih?)
birthday girl la aku arini..
tak sangka dah 18..yeah2..dah besar.ahaha..
alhamdulilah..syukur aku masih di muka bumi ini dalam keadaan sempurna.
masih mampu berjalan.masih mampu berdiri..yang penting masih mampu menulis didalam blog yang tak seberapa ni.alhamdulilah..syukur sangat2..
conclusion nye..hari ini hari lahir aku!!!hihi..




thanks to all yang wish.kengkawan.family.yang tak wish pun thanks gak.i love u all la..
to my mum.even u don't read this.thanks for bring me into this world or in other word,give birth to me.i love you so much lorh.without you i can have comfortable life as it is now..
mmuahhh to everyone!



*tak sabar nak call puas2 malam nie.dpt free call beb.(selok tahap cipan)
*


kelab "no-virgin"


assalamualaikum..(jurus aku harini)
tengah2 rajin nak tulis somethings nie.
rasa nak tulis kat blog je.
biar la..aku punye blog.ikut aku la kan?
*kasar nampak?*
dah..dah..entri aku nie sekdar ingin meluahkan pandangan.
tengah tengah tunggu filem ngangkung start.ada la movie coming soon.
dalam banyak banyak movie tuh.aku tertarik dengan satu movie nie.
pelakon dia Raja Farah..ntah la..pelakon perempuan lawa2 gak.
aku tak berapa kenal la..
tajuk pun aku tak ingat..
yang aku pasti kisah dia macam lebih kurang entri aku nie la..
dunia zaman sekarang..alahai..masyaalah..
mintak aku dijahui la dengan mende2 camtu..
zaman sekarang walaupun orang lain tak heran.aku still heran..
kawan kawan aku selalu gak cakap aku nie kuno.kampung..
argghhhh..aku peduli apa..janji aku tak menyusahkan dorang.
ada pernah sorang kawan aku tuh..taknak sebut nama.tak baik aib kan orang.
tapi mulut dia..selalu jatuhkan agama.geram gak kadang2 tuh.bangga sangat tak de dara.
BODOH!!!
pernah dia cakap kat aku..

aku:weiii,,kau takyah la buat bende tu lagi.tak takut ke?maruah keluarga tak fikir?kalau kau ngandung.sapa susah?*lagak seorang ustazah*

dia:pandai buat,pandailah simpan.kau taknak try?kau nie kampung la.zaman dah berubah,moden.


aku:eee...kau nie.zaman dah berubah.islam tetap islam.ada pegangan.

dia:eleh..kau tu dengki kat aku..sbb aku hot.ramai nak main ngan aku.kau tu tak laku.gemok.hodoh!

aku:ok..fine..


tulah antara babak2 perbualan ngan dia.lama dah la..sekarang nie dengar cite dia sambung study.tak tahu lah tu.aku senyap bukan maksud aku kalah dan mengiakan.aku malas nak lawan sebab aku rasa bodoh aku kalau cakap ngan dia.
korang tengok fikiran dia.sampai macam tu sekali fikir kat aku.aku sedarlah aku sape.tapi kalau stakat kau lawa nak bangga rmai nak tidur ngan kau.kau boleh pegi mati.
biar gemuk hodoh taklaku.janji boleh jaga diri lagi.
insyaallah sampai bila bila..amin..aminn..





pesanan kaki luntut:seburuk2 wanita adalah wanita yang tidak tahu menjaga maruah diri dan keluarga..so gadis2 kat luar sana kalau rasa korang boleh hot dengan gadai body korang,jangan nak bangga,nak hina2 islam.kuno la.ape la.

pssssttt...entri ini takde kaitan ngn sesiapa.plsss jangan terasa!

oh...sial!!


arhhhh..entri kurang sopan..aku tak tahu dah nak letak tajuk ape..
huh..sakit ati nya..
memang sangat la marah..
ni nak cakap.
aku ada la beli barang online.kena tipu.
ishhh..rasa nak mencarut je..
memang jahanam orang macam tu
nie bukan first time aku beli online.tapi ni first time aku kene gini.
naik hangin gila..
bayangkan aku bersabar 5 hari..
akhirnya..kesabaran aku dah berapi.
dia tak angkat call aku.aku mesej wat bodo..
aku boleh terima kalau dia pos lambat tapi nie memang nampak sangat penipu.
lepas aku bank in duit.
terus tak reply mesej and jawab call aku..
memang dasar sial la..

nie maklumat sial tu.aku takut korang korang kena tipu ngan dia or korang ada kenal sama dia..


014-2273665
154026312493(maybank)
abdul razak


kalau aku dapat dapat..memang siap la..dasar kuang ajar..ishhh..memang aku tak halal la..

psttttt...sori entri kurang sopan..memang tengah hangin.bengang sangat2..

*what should i do?*


Bila aku dah mula mengarut..!





Hujan turun dengan lebatnya pada malam ini.kedengaran katil serta bantal bantal ku menyeru namaku.oh..aku terpesona.langkahku terus ke bilik ingin menyahut seruan mereka2.
terlihat laptopku terbaring di atas katilku bersama bantal bantalku yang empuk.
tanganku turut terpukau dengan keindahan laptopku lalu menekan on.
oh..diriku sudah berjanji.malam ini aku tidak akan membuka laptopku.
namun,semua bukan salahku.semuanya kerana godaan mereka.
jariku memainkan peranan penting dalam hal ini.
aku tidak mampu berbuat buat apa2 melainkan tersenyum.
alam fantasia ku akan bermula..
oh..tidak..aku telah menulis ini didalam blog kuh..
kuang kuang kuang....!

*****************************************************************************
agak agaknya boleh tak aku ganti norhayati ibrahim.penulis novel tu.
aku nie macam ade bakat lah*angkat bakul dengan muka bangga*
ishhh..memang meluat ika nie..arghhhh dengki lah tu!
dah dah..jangan gaduh sebab aku..!




aku memang seorang yang gile akan novel.
mak aku tu dah belebel setiap kali aku beli.dia cakap bazir duit.
memang lah.mak aku bukan tau seni cam aku..
ahahaha..(sorri ma)
*macam lah aku berseni sangat*
serius aku memang sangat kagum lah dengan penulis novel..
yelah memang syok macam real.
macam aku plak lam kisah dorang..
ececece!pirahhhh kau ika..memang kuat perasaan..
bukan perasan..amek mood orang2 tua cakap..
tak gitu pak munawer??ahaha..ada ke pak munawer baca blog aku?
ada ke orang baca..aku syok sendiri.ok lah.tak kesah..bwekkkk:)
aku ingat lagi penah satu bulan.masa tu form 3 kut.aku kumpul seratus.
nak beli novel 5biji sekaligus.
sanggup buat kad kedai buku popular(kuantan)..nak dapat diskaun.
tapi bagitau mak.senang dapat diskaun beli buku rujukan pmr..
ahahaha..padahal haram,tak pernah guna untuk buku rujukan..
bukan salah aku.*muke suci*
tapi memang takleh bla time pmr..baca sebiji novel lam masa sehari boleh abis.
masa tu hari ahad.memang sehari la aku baca.
cuba kalau aku baca buku pmr sehari..memang straight A aku dapat.
tapi bukan apa..aku taknak mak aku terkejut je tengok result aku.kang die bangga plak.heboh satu kampung..
dalam islam tak baik riak..
aku taknak mak aku dapat dosa free sebab riak
betul tak ustazah?
*konon,kalau tak cerdik tu,tak cerdik gak*


#berangan jadi penulis novel.SHAFIKA SUHAIMI#



meletup tak novel aku nanti.korang nak beli?
*************************************************************************

stoppp...stoppp..stoppp..!
orang dah naik menyampah tuh!
huhu..
ok lah aku pun nak kena tekad.taknak tido lewat malam nie.
anak solehah katakan.iikut cakap mak..*perasan*
serangkap pantun untuk anda..

malam malam bukak laptop
bukak laptop main fb ngn blog
hari hari kau main main
selamat malam

aikkk..ade kene mengena ke ngan pantun..
ahaha..biasa lah sekolah tak cerdik
pantun pun tak pandai
takpe lah anggap je kena tuh



pssttt..!aku kena belebel lah..:(


~salam~

Oh Dunia!

dunia..dunia..dunia.. world..world..world..
mujur dua bahasa je tahu..kalau dok.tulis perabis nie..
saja je.tengah macam sangat lah sumbak(bosan)..
saja lah nak bukak blog..macam nak post entri baru.
memang aku ni tak la rajin nak update hari hari cam orang lain.
sangatlah best bila aku tengok blog orang lain yang sentiasa update.
memang bagus la mereka.banyak idea..aku nie?
banyak idea nak cakap tapi malas nak tulis.
kalau ada blog yang yang takyah tulis.just cakap dia tulis sendiri.ok je.
4o kali sehari aku update..ahaha..ok.stop melalut!
back to the topic!

kalau cakap hal dunia memang tak akan abis.
saja lah aku tulis tajuk camtu.kasi gempak.
ahaha..blog pun tak gempak.nak wat gempak konon..pirahhhh..
mende yang aku nak cakap nie..




sebenarnye tengah tengah aku nak post cerita aku.
aku nampak gamba nie.terus hilang idea nak tulis..
ahahaah...


dah tak jadi entri aku kali nie..nie sebab kau punye pasal gamba.

*gelak sorang2 sambil bayangkan rumah aku nanti*

hihi..

~sekian~



SELAMAT HARI RAYA

Di pagi raya.mak aku kejut aku bagai nak rak.nak pecah pintu.tu semua mak aku cakap.
propaganda semata-mata.aku tak dengar pun..aikkkksss..
ermmmm..jam menunjukkan pukul 8.34..aku bangun.semua orang dah takde.
arghhhhhh...geram,semalam aku tidur kul 3 lebih..dah lewat bangun.
aku call ayah aku..

aku:aboh...ade mane?bakpe dok kejut ika tido

aboh:uhh..orang kejut cam orang gile.mu tu tido ma
mpus

aku:dok dengor pun(dengan penuh tak rase bersalah)..doh guan
e nie?dok raye r ika?

aboh:nanti aboh amik mase nok gi tengok orang sembelih lembu.mu siap2 la..takyoh nok guling2 atas katil cam lembu(dok pasal).gi siap siap..

aku:ohh..ok.siap lame doh(padahal baru bangu
n tido)

aboh:nawok mu..

*talian ditamatkan begitu sahaja*


dalam pukul 9 lebih ayah aku amik aku..terus ke surau.ade 5 ekor lembu selamat dikorbankan..
aku sampai je..dah kene lapah isi.terkilan tak dapat tengok lembu kene sembelih..
huhu..memang pening la bau darah lembu..hamis!







gamba di atas bukan mangsa korban.

# terkilan la sbb tak dapat tangkap gamba masa sembelih..
tanak tangkap gamba dekat2 sebab tak tahan bau.nak pengsan!
*ingat nak jadi doktor*














i love them



wahhh...teringat sangat kat korang.serius.tak tipu.saya ika.tipu no!ahahaha..
teringat kata2 bangla kat tempat aku keje(santai)..
sumpah teringat kat korang time dah berhenti keje.
teringat setiap detik penuh suka bersama.nak gelak pun ada.nages pun ada.
cissss..pandai plak aku menyusun kata.konon!porahhhhh...
rindu nak makan sama-sama lah.nak gosip.nak lepak.nak galok.
teringat plak.bila keluar lepas waktu keje kul 3 tu.tak lain tak bukan port kite.
kedai haji lidah atau tc..yang paling best and cool.lepak kat lorong kunyit.
memang gile sgt.teruja gile!sampaikan sejam intai gelagat nyah..awwwww!
memang tak leh miss la akan ke tempat tu..abang mie..u are very cool even umur dah 46.
wow!love you lah..ahahaha..
memang kelakar bile difikir balik..siap port kete elok2..view yg pling mantap nak tengok depa2 nie semua.aisehhhhh..rindu gile!
time lepak ngan korang.aku rase dunia nie macam indah.rindu nak lepak lam surau masa magrib.selok nak gi surau.bukan semayang.tapi masa tu lah nak gosip.ahaha..
k.num...oh..kakak sporting.thanks a lot.dia banyak sokong aku waktu aku penuh dugaan..
kak ani..kakak yang comei garang..ishhh..geram!
aku sayang die gak..selalu lepak ngan die.mmg best la..
yg pling cool..nor..kacip utama..umur same..tapi nor nie dah ade anak..cumei..
aku sayang gile die..teman bergalok aku..
memang kecoh santai adenye kami berdua..ceeewahhh!
tak macam mak orang..mmg cun!hihi..
rindu la kat kau nyahhhh..tak tahan mak..awwww!
ishhh..banyak kenangan..
kalau cerita sal aku ngan nor..memang tak abis..
memang gile!
teringat time malam2 akan layan lagu club..dengan berjoget sakan.
mmg tak tahu malu..ahaha
langsung tak pernah pedulikan orang sekeliling..
yang kita tahu.janji kita happy..
memang best la bile lepak ngn kau..uhhh!
nuar..membe sekepala..mmg best.
sayang kau jugak.huhu
ika..ika...ika
stop stop nak beremosi...jangan nak perasan sorang2..ahaha!



Love you all sayang..damn!miss you..

nak update..

nak update blog pasal 2ari aku tak tido..tapi batteri kamera abes and charger bateri hilang.uwaaaaaaaaaaaaaa!!!nk ltk gmba..seharian aku berjalan..cissssss...
geram..nak upload gamba budak kacip ngan aku kat santai.mmmm..takde rezeki.nanti aku jumpe charger bateri kamera.siaplah...

******************************************************************************

SELAMAT HARI RAYA HAJI



mood:rase rindulah..jauhhhh!!!

R O M E A

mcm bgus je title tu..ahaha..ntah la..smalm last aku keje.and now aku akan free tapi sangat merindui suasana keje walaupun kadang2 cam bangang je gaduh ngan budak2 keje.pengalaman keje bnyak mengajar aku.cih wahhh..jam dah kul 3.37 pagi.mmg susah lah aku nak tido memandangkan dah biasa keje malam,tido plak lepas subuh.kalau masa nie mmg aku tengah duk bergalok lagi ngn set2 nie..rindu gile kat korang.baru sehari.
ingatkan nak download muke sekor2 yang perangai ntah ape2..yang huru hara..tapi aku akan download nanti.sorry.macam sangat merepek entri nie.dah dah dah stop stop ika.pergi tido.jangan nak menyemak kat sini..blah blah blah..!



miss you every single time mr romea

I LOVE YOU

ROMEA




pssssstttt...mr.romea i suke group nie..xleh wtpe lah!ahahaha

saya sangat busy!


alahai.amatlah busy nye.bukan busy jge anak.korang nie mesti la fikir mende bukan2 kan?
sebenarnye aku kjew sekarang.bagus tak aku?(muke bangga)ahaha..
rajin la aku bekerja sekarang kan?
aku takkan update dah blog nie wat mase terdekat.dekat lah sangat.yang mane blogwalking tu,sorry tak dapat visit balik.janganlah mengajuk erk.sorry gak xleh komen post korang.hihi!k lah nie aku tengah curi2 keje nie.sempat lagi.mjur bos tak tau.jangan bagitau k!

psssstttt:malam jumaat!ahaha.bodo..

teenagers remaja


cis.entri.nak mengata remaja la tuh!macam tak tau..benci tau!(versi pondan bersantai).
ok.takpe.aku boleh je mengata remaja.memandangkan aku dah tua.(sambil mencongak2 kire umo).kadang2 nak tulis tak kene.tak tulis tak kene.dah yang kau sengih2 mengata tu pasal ape?aku tau takde orang bace blog aku.ni blog aku.aku la nak baca.tak pun nanti aku simpan untuk anak2 aku baca.agak2 masa tu orang guna blog lagi ke?ntah2 mkin cnggih.*dah start dah ika mengarut tu....*kuang..kuang..!

"kebaikan menjadi remaja adalah sebab saya remaja.kadang kala remaja membuat saya menjadi remaja.itulah kebaikan remaja.justeru itu wajarlah banyak kebaikan menjadi remaja"

tula kalau kau nak tahu antara karangan spm bab ringkasan tu.aku bagi penutup dia.ok.itu aku tipu.kang ade plak mat2 lurus or minah2 luruh spm taun nie terbaca blog nie ikot plak aku cakap.alamaknye..ke korea la kau taun depan.ok.itu satu lg aku menipu!
mesti ada yang dok baca kata lam hati 'cis,spe la nak bace blog kau yg mngarut?dah la xsedap.PERASAN!'ok.aku tau.mmg la tak sedap sbb aku tak saji kau makan.kau ape tau?mane tau kot2 malam tu depa mimpi url blog aku?its not imposible la.*merapu meraban tahap gaban*


berbalik pada cerita remaja nie.remaja nie terbahagi kepada beberapa jenis.remaja dalaman.remaja luaran.remaja pelbagai alam.ok.dushhhhhhhh!aku merepek lagi.memang boring bace entri aku nie kan?tak pe,aku paham.straight to the point.no bengkok2.
ni ha aku nak cite.pasal satu jenis remaja yang femes tahap aku britney spears kat tempat aku nie.ye!memang aku nak kutok remaja.sorry..
biar la aku nie remaja(remaja ke aku?)..

tengah aku jejalan kat jalanan.aik?aku jumpalah remaja2 nie.kalau kau keluar pun mesti set2 remaja yang keluar kan?kalau kat tempat aku nie macam2 mereka gelar puak2 masing smpaikan aku pun naik pening.antaranya yang aku ckp femes tu ialah*ayat skema* set2 basteng.aku pun tak tau kenapa.tapi asal je nampak mereka2 nie keluar berkumpulan dengan dress up kalah kumpulan hujan.perghhh!!
tak bleh cari makan kau kumpulan hujan.ahaha.dengan gitarnye ntah aku tak tau mereka2 nie rembat kat mane.(kalau pernyanyi jalanan aku faham,nie dok bawak je atas belakang) ngan kasut hitam tali kasut merah.style ok.kaki cerut.kemeja polo kaler itam limited edition.siap ade tulis 'just for rempit'.ok.skali lgi aku tipu.xde mknenye!

yang ade tu lagi best.kasut ala2 patung mcd pakai tu.ape ntah.aku tak tau!pastu pakai plak ngan baju biasa+kod*ejaan salah,sebutan beto* orang nak g pejabat.ntah2 yang bapak dorang.sebab besar semacam je.alahai ape kejadah remaja nak jadi bapak?salah sapa?adakah ibu bapa?dah..dah..ika.orang dah menyampah tuh.nie bukan pasal aku nak kutok tapi mereka2 mulut busuk nie(mulut aku wangi.cube test) yang dok gelar lagu tuh.aku tak tau pn(muke sangat la blurrr xbersalah)ciss..konon!*serius taknak kutok,just cite je*


nota mulut wangiku:nie bukan entry mengutok erk.aku tak kutok.just share ape yang aku rasa*ciss.kau ika!!*


pesanan penaja mangkuk jamban:sebenarnye aku pun set2 basteng dulu.ahaha.eyh2.xde mknenye.semua itu dusta sandiwara mainan dunia.aku cuma insan teraniaya..cewahhh!ahaha.

*pshhhhttt...jangan terase kalau kau tergolong same.next time aku nak join k.shuhhhhh!senyap2 dah la!*



kau aku dan aku lagi kau lagi.....

kau tak ingat ke dulu masa kecik lagi lam perut mak kau,kau cakap kau terima aku seadanya.yela kau tak ingat masa tu mak kite tersempak kat shopping complex.mase tu kau babai2 kat aku lam perut mak kau.aku nampak.tapi aku saje je berlagak.malas nak pandang.yela kau tu bukan nsem sangat.aku ni lain la cantik,akhlak terpuji(muke bngge tahap cipan).kau cakap nanti bila kau keluar dari perut mak kau,pastu bila kau dah besar kau nak kawan ngan aku.aku terime jela.kalau tak,kesian kat kau.takde sape nak kawan.baik kan aku?kau pun cakap kau nak terime aku seadanya nanti.aku sengih jela.dalam hati aku 'baik gak bendul nie'!

****************************************************************************
bila dah besar(besarlah sangat kan?)





kau yang dulu aku rase tak nsem sekarang dah jadi anak jantan yang teruna.(beto ke ayat aku?).aku nie pun cantik jugak tapi pelik semua taknak pandang.maksudnye?takpe sebab kau baik aku tak kesah la kan.kau je pandang aku dah cukup.aku bahagia ngan kau.nak2 bila kau belanje aku ais pop.walaupun seposen aku suka.sweet tak kiteorg?mesti kau yang bace jeles kan?ahaha.sampai lah satu hari kau nak kawin ngan aku.aku bangga la.tapi aku nie tak pandai masak.tak pandai nak urus rumah tangga macam orang perempuan dahulu.kau cakap takpe sebab kau kan dah berjanji nak terima aku seadanya dari dalam perut mak kau lagi.kau cakap nak kawin sampai ke tua.patotla dulu mak kau cakap kat mak aku perut dia sejuk.masa tu aku dengar jela kan.malas bagitau kau,tkot kau bangga.sekarang baru aku tahu.aku terharu kau jadi baik!(nagis gedik)



*******************************************************************************
alam perkahwinan kau ngan aku

bak kate omputih awan putih tak selalu akan putih.ha?yeke ayat aku.ok.ape2 je.kita melayari rumah tangga kita...jap2.aku pelik ni.macam mane melayari rumah ngn tangga?ingatkan internet je boleh layari.ok.watever.sambung balik.kau selalu buat aku gembira dengan kesedihan.ibarat pak arab cakap gembira dalam sedih.kau tu selalu mengungkit pasal aku.aku tak pandai masak la.apela.dulu kau cakap kau tak kesah.sekarang mula lah kau selalu belebel pastu beri plak kata-kata falsafah sampaikan aku rasa aku ni kawin ngn laki aku ke?kawin ngn dr fadilah kamsah?*confius*kau mula la wat2 ayat kau.perempuan sekarang tak macam perempuan dulu.kau pun berceramah kat aku.aku rasa macam aku tengok rancangan "wanita hari ini" je.yela kau hebat sangat.tapi takpe.aku nie perempuan baik lagi akhlak mulia(angkat bakul sendiri).aku tak kesah laki aku cakap apa.tapi asal kau nak mengungkit ha?asal dulu2 kau tak kesah.patotnye kau gi la kawin ngn perempuan baya- baya mak kau.sbb kau nak sangat perempuan macam dulu.ni ape?kau ungkit la hantaran kawin aku dopoloh ribu tapi tak dapat watpe.dulu kann aku dah bagitau aku takleh wat ape2.kau nak jugak.kau tu ape kurangnye?
nape kau tak jadi laki macam dulu?wat keje keras.nie aku nie kais pagi.makan malam.kalau ye pun kau pergilah cermin dulu diri kau kat cermin besar lam bilik kita yang baru beli kat mydin haritu.barulah nasihat aku.ni "paku dulang paku serpih,mengata orang dia yang lebih"yeke peribahasa aku?tula kau.....mana janji2 mu mahu seidup semati?
sudah..sudah!apa aku merepek nie?stop stop.jangan nak melalut bukan2.abis bahasa kau cemarkan.dah2 tulis.(kata hati aku berkata).dengkilah tu!


nota untukmu:ok.ini semua adalah karut lagi mengarut tertarut.aku tipu je k.jangan caye,jangan tiru yerk adik-adik.ahaha.aku suke bila jadi mengarut!ahakz....

bila bicara soal cinta..


bila bicara soal cinta tiada akhirnya,cinta pada keluarga.cinta pada sahabat,cinta pada yang mencintai dan yang lebih mulia cinta pada yang pada pencipta ilahi.
Cinta kurnian paling begitu indah.Begitu menusuk kalbu menikam sukma.Cinta juga satu perasaan halus yang bermukim di hati setiap insan.jauh meresap ke pelosok jiwa.

Kerana cinta manusia sanggup melakukan apa sahaja tanpa pedulikan dosa dan pahala.Dengan cinta manusia bisa bernafas,menjadi tegar,menjadi kuat tabah dan segalanya.Uniknya apabila dua jiwa dahulu kini mencair menjadi satu.oh!ajaibnya cinta..


*********************************************************************
ceewahhhh..tu die mukadimah entri aku kali nie.huh!tak sangke aku nie ade juga bakat yang terpendam.*smbil mendongak ke langit pegang dagu tnda bangga*ahakz.macam la bagus sangat benda alah aku tulis nie.takde sape bace pun.tapi takpe.aku suka bila aku syok seorang.ahaha.bukan apa time aku tulis macam nie,sedikit tension akan hilang.malah aku rasa macam nak terbang,ada kat alam lain.ok.itu tipu.korang jangan percaya.
nie sebut pasal cinta ni.alahai mak datuk,tak akan penah abis la.cinta zaman sekarang ni tak macam dulu,suci dan murni macam iklan ape tuh?arghh..lupakan!jangan nak mengarut ika.kalau cakap pasal cinta ni memang tak abis.cinta sana sini.cinta kau aku.cinta monyet.cinta apa lagi.sebab tak pernah abis aku malas nak kupas.kalau aku kupas kang jadi lagu lain plak.aku ni kalau bab kupas satu mende bukan elok pun.yela orang tak berbakat macam aku nie*rendah diri tak aku?*ahaha.aku nie tak leh nak kupas.yela takde pengalaman bab2 bercinta nie.tapi yela aku tengok sekeliling aku nie cinta satu pembaziran.tak setuju???takpe ikot kau la belalang nak percaye ke tidak.memang la membazir,cube korang fikir baik baik.dalam dalam sikit.hah!dah percaya kan?tula tadi tak nak caye.kan kome dah bilang.uwawawa..dah2 letih dah nak menaip nie.kalah orang keje ofis.huhu.nak mandi plak nie.kantoi mandi masa gini.



lalalalalalalalalala*sambil menyanyikan lagu ke bilik air*ahaha.

p/s:beruk pun pandai bercinta,majunye zaman sekarang.

new page of my blog...

tajuk entri bapok la segala mengadenye.ahaha.aku ke arah perubahan.ya!perubahan yang baik*sengeh kambing*.(perasan yang sangat mendalam)kuang..kuang..!dengan azam yang baru(macam tahun baru kan?)ahaha.aku just nak bagitau aku dah delete post aku yang mengarut dulu.so sekarang nak start yang baru.tengok je la muka baru blog aku nie.cantik kan?(werkkk..macam bagus je).rasa macam dilahir semula masa aku tulis nie.konon!huh...dah dah ika kau jangan nak mengarut pagi2 buta nie.
dushhhh!!!!!sedarlah...




mase:korang tido aku bngun
mood:suam2 kuku tapi happy(ade ke mood bangang camtu?)
sedang............menjamu mata tengok lauk sahur.bahahaha!


p/s:kan best dapat terbang camtuh*sambil memikirkan kalau aku boleh terbang*

Popular Posts

Like us on Facebook


Flickr Images